پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۵۰۱۷۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۴
طبق پیش‌بینی‌های انجام‌شده، قرار است در برنامه ششم، ۴۰ درصد از تولید محصولات گلخانه‌ای کشور در بستر شهرک‌های کشاورزی تولید شود. ۱۵ استان کشور مستعد ایجاد شهرک‌های گلخانه‌ای هستند
شعار سال: معاون فنی و اجرایی شرکت شهرک‌های کشاورزی امروز در نشست خبری در پاسخ به خبرنگار ما گفت: شهرک‌های کشاورزی که احداث گلخانه را در اولویت کاری خود قرار داده است، در صورت فراهم شدن شرایط لازم و امکانات مقتضی تا پایان برنامه ششم، ۴۰ درصد از تولید محصولات گلخانه‌ای کشور را بر عهده خواهد گرفت.

رحمت‌الله پریچهر با اشاره به اینکه حدود ۴۰۰ هزار هکتار فضای آزاد زراعی در کشور وجود دارد که به تولید محصولاتی مانند سبزی و صیفی می‌پردازد، افزود: این اراضی بین ۱۲ تا ۱۶ هزار مترمکعب در هر هکتار آب مصرف می‌کنند؛ بنابراین سیاست وزارت جهاد کشاورزی با توجه به مشکلاتی که در تأمین منابع آبی وجود دارد، ایجاد و تأسیس گلخانه را در اولویت کاری خود قرار داده است که شرکت شهرک‌های کشاورزی در همین راستا به ایجاد مجتمع‌های گلخانه‌ای اهتمام می‌ورزد.

به گفته وی، طبق برآوردی که در سال ۹۲ صورت گرفته، ۶۰۵ شهرک کشاورزی در کشور وجود دارد که حدود ۱۸۰ واحد آن مجتمع گلخانه‌ای بود؛ بنابراین با توجه به اعتباراتی که در سال جدید در پیوست اصلی بودجه آمده، حداقل ۷۰ گلخانه که یا بهره‌بردار نداشتند، یا از نظر زیرساختی کامل نبودند، به بهره‌برداری رسید..

پریچهر با بیان اینکه هر پنج هکتار که در یک مجموعه فعالیت می‌کنند، یک مجتمع را تشکیل می‌دهند، عنوان کرد: طبق تعریف‌های موجود، حداقل دو مجتمع در کنار هم می‌تواند یک شهرک را تشکیل دهند، به شرط آنکه فعالیت‌های آن همراه با زنجیره تولید باشد.

وی ادامه داد: از سال جاری تاکنون بیش از ۶۵۰ هکتار از مجتمع‌های نیمه‌تمام به سرمایه‌گذاران واگذار شده که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال این عدد به یک‌هزار هکتار برسد؛ ضمن اینکه بخش عمده‌ای از این مجتمع‌ها اراضی ملی بودند که سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها بخشی از زیرساخت‌های این اراضی را فراهم کرده و از قسمتی از اعتبارات تملکی هر استان به‌منظور اشتغال‌زایی در ارتقاء زیرساخت‌ها آنها استفاده کرده بود. بنابراین اراضی مذکور در اختیار شرکت شهرک‌های کشاورزی قرار گرفت که بعد از تکمیل زیرساخت‌ها مانند تأمین آب، برق، گاز، تسطیح، قطعه‌بندی، دیوارکشی، استخر، ذخیره آب و... به سرمایه‌گذاران دارای شرایط لازم واگذار می‌شود.

معاون فنی و اجرایی شرکت شهرک‌های کشاورزی در توضیح این مطلب بیان کرد: بر اساس فراخوان، اراضی موجود که توسط کارشناس رسمی دادگستری قیمت‌گذاری شده، به افراد واجد شرایط واگذار می‌شود که ۳۰ درصد مطلب توسط سرمایه‌گذار در ابتدا پرداخت شده و مابقی طی اقساط شش‌ماهه به‌مدت سه سال پرداخت می‌شود.

پریچهر با بیان اینکه در برنامه ششم احداث ۱۶ هزار و ۷۰۰ هکتار گلخانه پیش‌بینی شده، یادآور شد: امروز گلخانه برای کشور یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است؛ زیرا کارایی گلخانه به‌گونه‌ای است که بین ۱۰ تا ۱۲ برابر مصرف آب را بهبود می‌بخشد. به‌عنوان مثال، تولید گوجه‌فرنگی در فضای آزاد که حدود ۳۵ تن در هکتار است، به بالای ۳۵۰ تن در محیط گلخانه افزایش می‌یابد؛ ضمن اینکه مصرف آب برای تولید هر کیلوگرم از این محصول در فضای آزاد ۳۵۰ تا ۴۰۰ لیتر بوده که این میزان در فضای گلخانه به ۴۰ لیتر کاهش می‌یابد.

وی در پایان تأکید کرد: طبق برآوردهای انجام‌شده، پتانسیل ایجاد ۴۰ هزار هکتار گلخانه در کشور وجود دارد که می‌توان تولید ۴۰۰ هزار هکتاری محصولات سبزی و صیفی را به این واحدها منتقل کرد.

با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از خبرگزاری ایلنا، تاریخ انتشار: 19 بهمن 1395، کد مطلب: 40467، www.iana.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۵۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۲
0
0
چرا اینکار از قبل انجام نشد
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین