در این گزارش آمده است مورتورخانهها با 43 درصد، سیستمهای گرمایش و سرمایش با 15 درصد، روشنایی 15 درصد و تجهیزات اداری با 16 درصد مصرف انرژی باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد. همچنین عایق ساختمانهای دولتی و دیوارهای دوجداره در بیش از 95 درصد ادارات استاندارد نیست.
عسگری، مدیر دفتر مدیریت مصرف و خانه فرهنگ توزیع برق شهرستان، در این رابطه اظهار کرد: قابل دسترسترین مکان برای کاهش مصرف انرژی، مصارف روشنایی است. همچنین در مرحله دوم آموزش کارمندان این 35 اداره حائز اهمیت است و در مرحله سوم چنانچه چند اداره به صورت همزمان برای کاهش مصرف برق نیاز به تجهیزات گران قیمت داشته باشند، میشود از وزارت نیرو همکاریهای نقدی و ریالی دریافت کرد.
در ادامه این نشست مطرح شد سیستمهای روشنایی ادارات باید هوشمند شوند. در بعضی نقاط معماری ساختمانها اصلاح شود و استفاده از پنلهای خورشیدی برای ادارات دولتی لازم الاجرا شود. این اظهارات بر این مبنی مطرح شد که ادارات موظف هستند 20 درصد از مصارف انرژی خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند.
سازمانهای دولتی در این نشست به اتفاق نظر رسیدند که باید برای عموم مردم در مصرف انرژی الگو باشند و استاندارد 50001 و ممیزیهای انرژی در آنها لحاظ شود.
نماینده شهرداری اصفهان با اشاره به اختلافات روشنایی معابر سطح شهر، گفت: گرچه روشنایی معابر برعهده شرکت برق اصفهان است، اما بسیاری از پلها و معابر را شهرداری روشن میکند.
همچنین نماینده جهاد کشاورزی به نیاز سازمانها و ارگانها به یک مدیر انرژی اشاره و اظهار کرد: باید مدیری در کنار مدیرعامل فقط به بحث انرژی توجه کند. همچنین بسیاری از سازمانها و دستگاهها ساختمانهای تبعه ای دارند که بیشتر از خود سازمان انرژی مصرف میکند. لازم است این ساختمانها نیز مورد توجه قرار گیرد.
در انتهای این نشست لزوم استفاده از اپلیکیشنهای هوشمند و سیستمهای فتوولتائیک و پنلهای خورشیدی عنوان شد.
این سیستمها گرچه به علت هزینههای اولیه مورد استقبال قرار نمیگیرند، اما پس از اجرا تا 50 درصد میتوانند در مصارف انرژی صرفه جویی کنند.
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تاریخ انتشار: 26 بهمن 1395، کدخبر: 95112618372، www.isna.ir