شعار سال: عبدالله گنجی شامگاه دوشنبه در مراسم روز دانشجو که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل در سالن اجتماعات دانشکده پزشکی برگزار شد اظهار کرد: روز دانشجو روز علم، پژوهش و تحقیق نیست بلکه روزی سیاسی است که دانشجو باید حرفهای خود را صادقانه بیان کند و در این روز مطالبهگر واقعی مسائل و موضوعات مختلف در جامعه خود باشد.
وی با بیان اینکه از بین واژه جریان و جنبش دانشجویی بنده معتقد به جریان هستیم چرا که جریان یک روند عمیق و پیوستگی خاصی را بین نسلها نشان داده در حالی که جنبش از لحاظ لغوی و معنایی است، گفت: جریان دانشجویی در کشور ما از جمله پنج جریان سیاسی مهم کشور است؛ در کنار دو جریان قدرت یعنی اصلاحطلبان و اصولگرایان، دو جریان دیگر وجود دارد که متکی به ثروت و قدرت نیستند و مرجعیت اجتماعی دارند که یکی از ان ها جریان دانشجویی و دیگری جریان روشنفکری است که البته جریان پنجم نیز اپوزسیونهایی هستند که فعالیت غیرمسلحانه داشته و نظام و حاکمیت را قبول ندارند.
گنجی ادامه داد: جریان دانشجویی در این بین به دلیل آنکه از دایره قدرت و ثروت خارج است یک جریان ناب و خالصی است که قطعا تحقق آرمانهای آن تحمل هزینههایی را به دنبال داشته و به دلیل آنکه متکی به کانون قدرت و ثروت نیست این جریان همیشه فریادگر و نقاد بوده و ارتباط مستقیم با بینش مستقل دانشجویی دارد.
قائم مقام سابق بسیج دانشجویی کشور ویژگیهای این جریان را آرمانخواهی، عدالتخواهی و احساس تعلق به ارزشها و دستاوردهای نظام اسلامی توصیف کرد و افزود: مخالفت دانشجویان و نقادی آنها بیشتر از آنکه جنبه سیاسی داشته باشند جنبه روانشناختی دارد چرا که دانشجو در دوران تحصیل خود بیشتر تابع فرایندهایی است که در جامعه اتفاق میافتد و میخواهد در شکلگیری هویت خود به زیر و بم مسائل واقف و آگاه باشد.
گنجی در توضیح تفاوت نقد و یا نفی حاکمیت که گاه از سوی دانشجویان در این موضوعات خلط مباحث انجام میشود، گفت: اینکه دانشجویی بخواهد نفی حاکمیت کند یک روش و تفکر قابل پسند و معقولی نیست و به نظر میرسد این حرکت امکان تحقق واقعی را ندارد اما نقد، آن هم با دلسوزی و خیرخواهی میتواند در محیط دانشگاه یک حرکت موثر و کارآمد باشد.
*جریان دانشجویی از ضعف تئوریک رنج میبرد
مدیرمسئول روزنامه جوان به کمرنگ شدن مرجعیت دانشجویی در کشور به دلیل تنوع شکلگیری دانشگاهها و ضعف تئوریک در جریان دانشجویی اشاره کرد و گفت: دانشجویان ما گاه در شناخت جریان ناب انقلاب اسلامی دچار برخی احساسات و تضاد آرا میشوند در حالی که باید شناخت درست و دقیق از شخصیتهای انقلابی و تلاشی که آنها انجام دادند مورد توجه و تمیز واقعی قرار گیرد.
گنجی عنوان کرد: اگر دانشجویان به صورت عاطفی در این موضوعات ورود کنند قطعا نتیجه کار یا اسباب عشق را به وجود میآورد یا تنفر شدید را در حالی که رفتار عقلانی میتواند کارساز در این حوزه باشد.
وی دیگر ضعف تئوریک دانشجویان را استفاده نکردن از بهره فکری و اندیشمندانه در صحبت با مخالفان توصیف کرد و گفت: از همین رو رهبر معظم انقلاب بارها تقویت و راهاندازی کرسیهای آزاداندیشی را در دانشگاهها گوشزد کردند ولی متاسفانه تاکنون به معنای واقعی این کرسیها که میتواند تبیین کننده بسیاری از مسائل و موضوعات باشد شکل نگرفته است.
مدیرمسئول روزنامه جوان تصریح کرد: بنده معتقدم دانشجو باید بر هویت دانشجویی خود تاکید کرده و از شکل روزمرگی خارج شود چرا که اگر این اتفاق نیفتد محیط علمی و دانشگاهی ما آسیب میبیند و جریان ناب دانشجویی نیز به انحراف کشیده میشود.
گنجی ضرورت تقویت و انسجامبخشی به آرمانخواهی جریان دانشجویی را بیان کرد و گفت: پرچم عدالتخواهی باید در دست دانشجویان باشد چرا که اجرای عدالت وظیفه صاحبان قدرت است و این پرچم به دلیل آنکه جریان دانشجویی از کانون قدرت و ثروت دور است میتواند همواره مشخص کننده راه اصلی باشد.
وی در پایان سخنان خود دیگر آرمان جریان دانشجویی را احیای حکومت اسلامی و شکلگیری تمدن اسلامی در سراسر دنیا اعلام کرد و یادآور شد: قطعا در این زمینه نیز باید با درایت و دوراندیشی حرکتهای منسجمی را انجام داد.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از وب سایت خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار 17 آذر 1394، کد مطلب: 13940917000003: www. farsnews.com