پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۵۸۰۷۷
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۳
دانشگاه حکیم سبزواری در سال ۱۳۶۶ به عنوان یکی از قطب‌های علمی-آموزشی شرق کشور با امکانات آموزشی، کمک آموزشی، رفاهی و اعضای هیات علمی برجسته فعالیت خود را آغاز کرد و قرارداد 200 هزار دلاری دانشگاه حکیم با شرکت‌های خارجی، نمونه از عملکرد این دانشگاه است.

شعار سال: دانشگاه حکیم سبزواری به عنوان یک دانشگاه جامع دولتی و برخوردار از سرمایه انسانی متعهد و جوان و با انگیزه در محیطی ممتاز به تربیت انسان متعالی با تأکید بر تعهد، تخصص، خلاقیت و کارآفرینی می‌پردازد. این قطب علمی شرق کشور در راستای رسیدن به اهداف دانشگاهی نسل سوم، تولید و گسترش دانش و فناوری‌های نوین را در راستای نیل به مرجعیت علمی، توسعه پایدار، دانش محور و ثروت آفرین، همراه با افزایش همکاری‌های بین المللی سرلوحه خود قرار داده و متعهد به پاسخ گویی به نیازهای جامعه مبتنی بر فرهنگ اسلامی ایرانی است. اکنون این دانشگاه دارای ۳۳ گروه آموزشی، ۱۳۹ کد رشته‌ تحصیلی در مقاطع تحصیلی مختلف است. جمعیت دانشجویی آن نیز 9 هزار نفر است. در خصوص فعالیت‌های این دانشگاه با دکتر «جواد حدادنیا» رئیس دانشگاه حکیم سبزواری گفت‌وگویی انجام گرفته که در ادامه می‌خوانید.

  • وضع قراردادهای دانشگاه با شرکت‌های خارجی چگونه است؟

این دانشگاه در راستای توسعه فعالیت‌های پژوهشی خود 200 هزار دلار قرار داد با شرکت‌های خارجی به امضا رساند. سیاست دانشگاه حکیم سبزواری توسعه فعالیت‌های پژوهشی با شرکت‌های خارجی است و انعقاد این حجم از قراردادهای پژوهشی با شرکت‌های خارجی در طول چند سال فعالیت این دانشگاه کم نظیر است.

  • چه تعداد شرکت دانش بنیان در دانشگاه فعال هستند؟

اکنون هیچ شرکت دانش بنیانی در شهرستان وجود ندارد و فقط 12 شرکت و هسته فناور در مرکز رشد این دانشگاه در حال فعالیت هستند که پس از طی دوره پیش رشد، دوره مقدماتی و دوره رشد پیشرفته زمینه ادامه فعالیت آنها در حوزه دانش بنیان فراهم می‌شود . پس از ورود این شرکت‌ها به حوزه دانش بنیان دانشگاه به عنوان پشتیبان از آنها حمایت‌های لازم را در زمینه تامین نیازهای مالی، پرداخت تسهیلات تا سقف 150 میلیون ریال و با کارمزد 4 درصد و معافیت از مالیات انجام می‌دهد.

  • فعالیت‌های دانشگاه حکیم سبزواری در حوزه علم و فناوری را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

دانشگاه باید در عرصه علم و فناوری پیشگام باشد و در همین راستا سیاست دانشگاه حکیم سبزواری افزایش ارتباط با دانشگاه‌های خارج از کشور بود. در این زمینه قرار داد همکاری با دانشگاه‌های تورین ایتالیا، لیون فرانسه و پاریس 13 به امضا رسید. در سفری که چند روز گذشته به فرانسه انجام شد کنوانسیون همکاری بین دانشگاه حکیم سبزواری و پاریس 13 به امضا رسید. با توجه به عقد این کنوانسیون رئیس دانشگاه پاریس 13 در ماه مه میلادی - خرداد ماه سال 1396 -به دانشگاه حکیم سبزواری سفری را خواهد داشت که سفر وی در گسترش فعالیت‌های دانشگاه در حوزه علم و فناوری تاثیر بسزایی دارد.

  • چه تعداد دانشجوی خارجی در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند؟

اکنون 250 دانشجوی خارجی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در این دانشگاه در حال تحصیل هستند.

  • وضع بودجه پژوهشی دانشگاه و مقالات ISI چگونه است؟

بودجه پژوهشی این دانشگاه طی 3سال گذشته رشد چند برابری داشته است. در سال 92 اعتبارات پژوهشی دانشگاه حدود 2میلیارد و 500 میلیون ریال بود که این بودجه در سال 95 به حدود 40 میلیارد ریال رسیده است. سرانه رشد مقالات‌ دانشگاه نیز به ازای تعداد اعضا هیات علمی دانشگاه از 0/67 در سال 92 به رتبه 2 در سال 95 می‌رسد که این رتبه تا پایان سال جاری به 0/2/3 می‌رسد. همچنین رتبه علمی دانشگاه در بین سایر دانشگاه‌های کشور براساس ارزیابی سال‌های 92، 93 و 94 به عدد 41 رسید که این رتبه در سال جاری تغییر چشمگیری دارد.

  • حجم قراردادهای دانشگاه با بخش صنعت چگونه است؟

در یکسال گذشته حجم قرارداد‌های این دانشگاه با بخش صنعت به حدود 25 میلیارد ریال رسید که پیش بینی می‌شود این میزان به حدود 40 میلیارد ریال افزایش یابد. حجم این قرار داد‌ها در سال‌های 90 تا 91 حدود یک میلیارد و 900 میلیون ریال بود که این میزان در سال‌های اخیر افزایش چشمگیری یافت. این قرارداد‌ها در حوزه مشاوره واحدهای صنعتی، انجام فعالیت‌های پژوهشی با شرکت‌ها و بخش صنعت و فعالیت‌های پیمانکاری است.

  • امسال اعتبارات گرند پژوهشی دانشگاه چقدر است؟

با توجه به افزایش تعداد اعضای هیات علمی این دانشگاه از 198 به 260 نفر امسال 20 میلیارد ریال به عنوان گرند پژوهشی برای توسعه فعالیت‌های علمی اساتید و دانشجویان این دانشگاه اختصاص داده شد.

  • این مرکز علمی چند گروه آموزشی دارد؟

اکنون این دانشگاه دارای ۳۳ گروه آموزشی، ۱۳۹ کد رشته تحصیلی در مقاطع کارشناسی (۶۴رشته)، کارشناسی ناپیوسته (۳رشته)، کارشناسی ارشد(۵۹ رشته) و دکتری ( ۱۳رشته) در قالب ۱۰ دانشکده شامل دانشکده‌‌های ادبیات و علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، مهندسی معماری و شهرسازی، تربیت بدنی و علوم ورزشی، مهندسی برق و کامپیوتر، الهیات و معارف اسلامی، جغرافیا و علوم محیطی، مهندسی نفت و پتروشیمی و دانشکده‌ ریاضی و علوم کامپیوتر با جمعیت دانشجویی 9هزار دانشجو در دوره‌های روزانه، نوبت دوم (شبانه) و نیمه‌حضوری به فعالیت مشغول است.

با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی سبزوار پیام، تاریخ 22 بهمن 95، کد مطلب: 12074: www.sabzevarpayam.com

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین