وی افزود: شهرستان خدابنده مبادی ورودی و خروجی متعدی دارد و با استان های کردستان، همدان، قزوین و همسایه است و از نظر مسایل اجتماعی، فرهنگی و امنیتی این شهرستان را حایز اهمیت کرده است.
فرماندار خدابنده ادامه داد: شهرستان خدابنده به لحاظ ترانزیت، ورود کالاهای قاچاق و مواد مخدر دارای شرایط خاصی است.
فتحی درباره وضعیت گذران زندگی مردم این خطه تصریح کرد: تامین معاش زندگی مردم این شهرستان با اتکا به دامداری و کشاورزی است و در تولید گندم به نوع دیمی آن اتکا دارد و حدود ۶۰ درصد از گندم استان زنجان را بر عهده دارد.
وی درباره وضعیت کشاورزی خدابنده گفت: کشاورزان خدابنده ای سال زراعی جاری ۱۳۰ هزار تن گندم تولید کرده اند و انبار غله این استان به شمار می رود و این شهرستان قطب کشاورزی استان زنجان به لحاظ کشت گندم محسوب می شود.
فرماندار خدابنده ادامه داد: کشت محصولات باغی و زراعی مانند سیب زمینی،انگور،گردو و… از دیگر محصولات تولیدی شهرستان خدابنده به شمار می رود و سالانه نیم میلیون تن از این محصولات در این شهرستان تولید می شود.
فتحی در پایان سخنان خود با بیان اینکه این شهرستان به خطه دارالمومنین مشهور است و دارای مردمانی سخت کوش،مومن و انقلابی و ولایتمدار است خاطرنشان کرد: این شهرستان دارای جاهای دیدنی و آثار تاریخی و مذهی زیادی است من جمله،مقبره قیدارنبی(ع) که جد سی ام پیامبر(ص)محسوب می شود و غارکتله خور که بزرگترین غار خشکی جهان است و همچنین مسد جامع تاریخی سجاس که قدمت آن به دوره سلجوقیان باز می گردد در این شهرستان واقع شده است و در حقیقت خدابنده در مسیر ترانزیت شمال به جنوب واقع شده است و این مساله موجب شده تا این شهرستان مسیری پر تردد داشته باشد.
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی اشراق 24، تاریخ انتشار: 14 آبان 1394، کدخبر: 23115، www.eshraghonline.ir