پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
شنبه ۳۱ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 September 21
کد خبر: ۵۹۵۲۵
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۰
برای آشنایی با ساختمان رادیاتور برقی در متن زیر، قطعات و اجزای تشکیل دهنده رادیاتور به همراه نام آن ها ارائه و سپس بعضی از اجزای دستگاه تشریح شده است

شعار سال در تصویر زیر مخزن رادیاتور به علت این که دارای روغن است وارونه قرار داده شده است و مقدار کمی از روغن آن جهت مشاهده تخلیه شده است.

 



بدنه : بدنه رادیاتور برقی شامل مخزن و قاب است. مجموعه ی آن را در تصویر زیر مشاهده می کنید. قاب برای نصب کلید، ترمینال، ترموستات و دسته در نظر گرفته شده است. بدنه و مخزن روغن از چند خانه ی مشابه هم تشکیل می شود. هر قدر خانه های رادیاتور بیشتر باشد، میزان گرمادهی آن بیشتر است.

مخزن رادیاتور از دو مخزن افقی و تعدادی صفحه یا مخزن عمودی تشکیل می شود. در تصویر زیر مخزن های افقی، عمودی و قاب را نشان می دهد. در مخزن افقی یا قسمت پایینی خانه های رادیاتور المنت یا گرم کن قرار دارد. فرورفتگی ها و بر جستگی های خانه ها یا مخزن عمودی سبب افزایش سطح خارجی رادیاتور می شود. این موضوع سطح تماس صفحات را با هوای محیط افزایش می دهد و محیط اطراف رادیاتور را سریع تر گرم می کند.

پایه ها : برای جا به جایی راحت رادیاتور معمولا پایه های آن را از نوع چرخان و از جنس پلاستیکی طبق تصویر زیر و یا لاستیکی طبق تصویر بعدی می سازند. پایه ها نقش مهمی در استقرار عمودی رادیاتور دارد و حرکت روغن را آسان می کند.

سیم رابط : سیم رابط رادیاتور برقی می تواند یک کابل دو سیمه برای فاز و نول و یک رشته جداگانه برای اتصال زمین دستگاه باشد. همچنین این کابل می تواند به صورت سه رشته انتخاب شود. در این کابل دو رشته برای اتصال فاز و نول و یک رشته برای سیم اتصال زمین مورد استفاده قرار می گیرد.

 

المنت یا گرم کن : المنت رادیاتور برقی از نوع لوله ای است و به منظور کنترل بهتر درجه حرارت محیط، المنت را دوتایی انتخاب می کنند. در المنت های دوتایی مانند تصویر زیر مقدار مقاومت اهمی و وات هر دو المنت یکسان است.

 

تصویر زیر محل استقرار المنت روی بدنه رادیاتور را به همراه مقدار اهم آن به وسیله اهم متر نشان می دهد. مقدار اهم هر المنت حدودا ۳/۳۰ و توان آن ۱۶۰۰ وات است. مقدار توان دو المنت با هم در این نوع رادیاتور برابر با ۳۲۰۰ وات می شود.

ترموستات : ترموستات تمام رادیاتور های برقی از نوع بی متالی قابل تنظیم توسط سر ولوم است. در تصویر زیر دو نوع ترموستات بی متالی قابل تنظیم را مشاهده می کنید.



در تصویر زیر عملکرد ترموستات را از طریق اعمال حرارت کم به بازوی حساس آن نشان می دهد.

کلید های قطع و وصل : اصولا کلیدهای قطع و وصل رادیاتورهای برقی از نوع چراغ دار است و برای هر دستگاه دو عدد کلید یک پل چراغ دار در نظر می گیرند. تصویر زیر کلید های چراغ دار رادیاتور برقی را نشان می دهد.

 

توجه

برای بالا بردن عمر دستگاه، کلیدها را همزمان قطع و وصل نکنید.

ترمینال : تصویر زیر ترمینال چینی رادیاتور برقی را به همراه پیچ محکم کننده و عایق مقوایی زیر آن نشان می دهد.

 

تصویر زیر محل نصب ترمینال چینی را نشان می دهد. کابل ورودی برق به یک طرف ترمینال چینی متصل می شود و سیم های خروجی ترمینال چینی طبق نقشه به ترموستات، کلید های چراغ دار و المنت وصل می شود.

 

دسته ی رادیاتور : برای سهولت در جا به جایی رادیاتور، دسته هایی مشابه تصویر زیر روی قاب مربوط به بدنه ی رادیاتور نصب می کنند.

 

سیال (روغن) : برای تبادل بهتر حرارت المنت در رادیاتور برقی از سیال (روغن) استفاده می شود. تصویر زیر نحوه خارج کردن روغن را از قسمت بالای رادیاتور نشان می دهد.

 

در تصویر زیر روغن مورد استفاده در رادیاتور را مشاهده می کنید. روغن مورد استفاده در رادیاتور برقی می تواند از انواع اسو، شل دیالا نوع A و C، موبیل، آرال و باشد. این روغن باید با استاندارد بین المللی IEC296 یا BS116 انگلستان یا استاندارد DINO370 آلمان تطبیق کند.

 

به علت مشکلات زنگ زدگی، خورندگی، تبخیر و انفجار به دلیل افزایش بخار در رادیاتورهای برقی، از آب استفاده نمی شود. روغن نسبت به آب از هدایت گرمایی و درجه ی عایقی بالاتری برخوردار است.

طرز کار رادیاتور برقی

با اتصال دو شاخه ی ارت دار دستگاه به پریز برق و مطمئن شدن از وصل سیم اتصال زمین دستگاه، ترموستات را روی درجه حرارت مورد نظر تنظیم و کلید دستگاه را وصل کنید. پس از مدتی المنت گرم می شود و حرارت آن روغن را گرم می کند. روغن گرم شده از طریق مجرای عمودی خانه های رادیاتور طبق تصویر زیر بالا می رود و هنگام بالا رفتن از خانه های رادیاتور، گرمای خود را از طریق بدنه به هوای محیط می دهد.

روغن سرد شده از مجرای عمودی خانه های دیگر به سمت پایین سرازیر می شود و پس از برخورد با المنت مجددا سیکل کاری قبلی را طی می کند. هنگامی که درجه حرارت محیط به درجه حرارت تنظیم شده توسط ترموستات می رسد، ترموستات مدار تغذیه ی المنت را قطع می کند. پس از کاهش درجه حرارت محیطی که رادیاتور در آن قرار دارد مجددا ترموستات مدار را وصل می کند و سیکل کار تکرار می شود.

 

مدار الکتریکی رادیاتور برقی

مدار الکتریکی رادیاتور برقی معمولا از دو المنت حرارتی، دو کلید یک پل چراغ دار، ترموستات بی متالی قابل تنظیم، فیوز f1 و ترمینال چینی طبق شکل زیر تشکیل می شود. مقاومت های r1 و r2 محدود کننده ولتاژ لامپ ها هستند و مقدار هر کدام در حدود ۱۵۰ کیلو اهم است. مقدار مقاومت هریک از المنت های R1 وR2و۳۰٫۳ اهم و توان آن ۱۶۰۰ وات است. S1 و S2 کلید قطع و وصل المنت، θ ترموستات رادیاتور است.

 

با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از وبسایت آموزش مجازی مهارت های فنی، تاریخ ، کد مطلب:: www.stephelp.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناصر فرجامی
Czechia
۰۰:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۹
1
2
ممنون از سایت خوبتون ، واقعا بدرد م خورد
مرضیه
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۱
0
0
سلام روغن شوفاژ برقی چبست و از کجا بخرم ممنون
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین