سید حسن موسوی چلک:
حال که بعد از ۴۴ سال همچنان ۹ میلیون بی سواد مطلق داریم یک پیام مشخص دارد و آن هم ناکارآمدی نهضت سواد آموزی در ایران است که میتواند دلایل مختلفی هم داشته باشد. معمولا این گونه نهضتها باید تاریخ مصرف داشته باشند و بعد از مدت کوتاهی باید با تحقق اهداف شان تعطیل شوند.حال اگر سازمان نهضت سوادآموزی نداشتیم این عدد چقدر میشد؟ من نه تنها مخالف سوادآموزی نیستم بلکه به شدت هم موافقم. اما معتقدم این سازمان با این ساز وکار بعد از ۴۴ سال بطور فراگیر موفق نبوده است که وزیر سابق که سازمان نهضت سوادآموزی هم زیر نظر همین وزارت خانه آموزش و پرورش است چنین خبری را اعلام کرده است.
در تلفیق مصوب شد:
عضو کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه بیان داشت که در جلسه، کمیسیون تصویب کرد که نهضت سوادآموزی به شکل سابق منحل شده و ادامه کار ندهد. اعتقاد ما بر این است که نهضت در ابتدای انقلاب کارکرد خاص خود را داشته که با توجه به فراگیر شدن شرایط پست مدرن در کشور، دیگر نهضت کارکردهای سابق را ندارد.
۴۴ سال بعد از فرمان تشکیل نهضت سوادآموزی:
حدود ۴۴ سال از فرمان حضرت امام (ره) مبنی بر تشکیل نهضت سوادآموزی میگذرد؛ فرمانی که یکسال پس از پیروزی انقلاب توسط امام خمینی (ره) در حالی صادر شد که آن زمان بیش از نیمی از جمعیت ۶ سال به بالای ایران «بیسواد» بودند و حال به برکت فرمان امام و توسعه سوادآموزی، جمهوری اسلامی ایران در آستانه ریشهکنی «بیسوادی» قرار دارد. البته به نظر ما عملکرد سازمان نهضت سواداموزی با ادعاهای سازمان مغایرت دارد. بحث بازگشت به بیسوادی، هزینه افراد تحت پوشش، تشدید گرفتارهای اقتصادی و کاهش تمایل برای حضور در کلاسهای نهضت، بحث جا ماندگان از تحصیل، بحث ریزشهای منجر به ترک تحصیل در آموزش و پرورش، به حدی هست که بتوان در ادعاهای نهضت سواداموزی شک کرد. منتظر دریافت توضیحات هستیم.
ادعای رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور؛
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی مدعی باسوادی ۹۷ درصدی ایرانیان شده است؟ واقعا کسی نیست که به ایشان مشاوره دهد و واقعیات را در گوشش زمزمه کند؟ این آمار را از کجا آوردی آقای عبدی؟ بازگشت به بی سوادی در سوادآموزان نهضت چقدر است؟ بر اساس برخی گزارشات دریافتی، خودت در کارت درمانده شده ای، چرا فرار به جلو با مقایسه نادرست آمارهای قبل و بعد از انقلاب میکنی؟ از تعداد دانش آموزان ترک تحصیل کرده مطلع هستی؟ چرا اوضاع را گل و بلبل نشان میدهی و به نظام و جمهوری اسلامی و انقلاب خیانت میکنی؟ با سوادی در کله تو چه تعریف شده؟ آیا سواد را صرفا توانایی خواندن و نوشتن میدانی؟ متاسفیم برایت عزیز. جای ترحم وجود دارد به این حد از تحلیل ها.
استخدام در آموزش و پرورش؛
همانطور که در رسانههای خبری میبینیم پذیرفتهنشدگان آزمون استخدامی آموزشیاران نهضت سوادآموزی در اعتراض به آنچه بی عدالتی عنوان شده است از صبح روز ۱۳ شهریور ماه برای پیگیری وضعیت شغلی خود عازم تهران شدهاند. آنها حالا به دو گروه تقسیم شدهاند که نیمی از آنها در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی و نیم دیگر در مقابل وزارت آموزش وپرورش تجمع اعتراضی را تشکیل دادهاند.
مرکز آزمون جهاد دانشگاهی؛
مرکز آزمون جهاد دانشگاهی با صدور اطلاعیهای زمان برگزاری آزمون داخلی آموزشیاران و آموزشدهندگان مستمر(دو نفر و بالاتر) نهضت سوادآموزی، مدرسین طرح امین و معلمان قرآنی قبل از سال ۱۳۹۲ را اول مرداد اعلام کرد.
قائمپناه:
معاونت گفتمان سازی و مطالبه گری مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان بر ضرورت انحلال یا اصلاح ساختاری سازمان نهضت سوادآموزی تاکید کرد.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی:
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی درباره اینکه بیسوادی چه زمانی در کشور به صفر میرسد، توضیح داد.
در مقابل مجلس
گروهی از معلمان نهضت سواد آموزی و پیش دبستانی برای تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
تحصیل در ندامتگاه
معاون زندانهای استان تهران: زمینه تحصیل در تمام زندان ها، از نهضت سواد آموزی تا مقطع دکترا به صورت برابر برای همه زندانیان فراهم شده است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری؛
ملک زاده گفت:ارائه آمار باید از طریق ابلاغیهها دنبال شود و ماباید به دنبال راه حلهای مشخص در شناسایی افراد بیسواد در قم باشیم.
توسعه سوادآموزی در قم؛
معاون سوادآموزی آموزشوپرورش استان قم گفت: تدوین طرح شتاب بخشی سوادآموزی مهاجرین و اتباع خارجی از نیازهای برنامهای برای پیشرفت و تحقق اهداف معاونت سوادآموزی است.
درخواست استخدام و جذب در آموزش و پرورش
امروز تجمعی مقابل مجلس برپا بود که معترضان معلمان نهضت سوادآموزی بودند که به استخدام نشدن خود به طور رسمی در آموزش و پرورش اعتراض داشتند.
در جلسه کمیسیون آموزش مطرح شد؛
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت که در جلسه امروز موضوع وضعیت معلمان نهضتی، غیرانتفاعی و پیش دبستانیها مورد بررسی قرار گرفت.
توسط معاونت ریاست جمهوری و سازمان نهضت سواد آموزی صورت گرفت؛
معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده و سازمان نهضت سواد آموزی روز سه شنبه در راستای قانون برنامه ششم توسعه و در حمایت از برنامههای آموزشی و طرحهای فرهنگی تفاهم نامه همکاری امضا کردند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی:
علاوه بر برگزاری کنکور در شرایط کرونا که با نظرهای موافق و مخالف بسیاری همراه است موضوع برگزاری آزمون ورودی آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی برای استخدام در آموزش و پرورش نیز با مخالفت زیادی مواجه شد.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: آزمون استخدام آموزشیاران نهضت سوادآموزی یک تکلیف قانونی است و لغو نمیشود.
احتمال برگزاری در تیرماه
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: آزمون استخدام آموزشیاران نهضت سوادآموزی یک تکلیف قانونی است و لغو نمیشود.
معاون وزیر آموزش و پرورش:
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: بر اساس آخرین سرشماری سال ۹۵ دو میلیون ۶۰۰ هزار بیسواد در سنین ۱۰ تا ۴۹ سال در کشور بوده و همچنین ۳۰۰ هزار نفر از اتباع بیگانه در کشور ما بیسواد هستند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی:
شاپور محمدزاده گفت:آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی افرادی هستند که از سال 92 سابقه دارند و اکنون به عنوان آموزش دهنده ما در حال فعالیت هستند لذا این افراد از تجربه کافی بهرهمندند.