به گزارش ایرنا، سالانه 200 هزار تن خرما از نخلستانهای خوزستان برداشت میشود، سطح زیرکشت نخیلات خوزستان 45 هزار هکتار اعلام شده و شهرستانهای شادگان، آبادان و خرمشهر به ترتیب بالاترین میزان تولید خرما را در استان دارند. سال گذشته در شهرستان آبادان 57 هزار تن خرما از 2 میلیون اصله نخل برداشت شد. امسال نیز قیمت تضمینی خرید هر کیلوگرم خرما 11 هزار و 500 ریال تعیین شد که کشاورزان این قیمت تعیین شده را غیرکارشناسی میدانند.
«غانم خلفیان» از تولید کنندگان خرما در شهرستان آبادان با بیان اینکه هیچ محصولی درخوزستان به اهمیت و ثمربخشی خارک، رطب و خرما نیست، گفت: قیمت خرید تضمینی که برای خرمای خوزستان در نظر گرفته شده ناچیز است و کشاورزان با این قیمت ضرر زیادی متحمل میشوند.
«احمد شهیداوی» دیگر کشاورز آبادانی هم گفت: مسئولان تعیین کننده قیمت خرما در برخی موارد، معضلات کشاورز را نمیبینند، درحالیکه کشاورز برای تولید محصول باید یک سال زحمت بکشد. انتظار داریم اداره جهاد کشاورزی همانند بقیه محصولات درخصوص قیمت گذاری خرما نیز انصاف را رعایت کند.
با قیمت خرید تضمینی که امسال برای خرما در نظر گرفته شده بهطور حتم در آیندهای نزدیک دیگر هیچ کشاورزی حاضر به تولید خرما نخواهد شد.
«ناجی شهیب زاده» مدیرجهاد کشاورزی شهرستان آبادان هم با بیان اینکه قیمت تضمینی خرید خرما از سوی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در نظر گرفته شده، اظهار داشت: قیمت 11 هزار و 500 ریال با احتساب هزینه حمل، سبد و جابهجایی در نظر گرفته شده که برعهده کارخانه دار است و در صورتیکه کشاورزان این موارد را متقبل شوند، محصولشان با قیمت 14هزار و 500 ریال خریداری میشود.
سازمان جهاد کشاورزی خوزستان برای تعیین خرید تضمینی خرما شرایط کارخانه داران و همچنین کشاورزان را در نظر گرفته، اما این قیمت مناسب کشاورزان نیست.
با اندكي اضافه و تلخيص برگرفته از روزنامه ايران، سال بيست و يكم، شماره 6037 ، یکشنبه 5 مهر 1394، صفحه 14