پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۰۷۸۸۶
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۷
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده یکی از ضعف‌های برنام‌ ریزی و سیاست‌گذاری برای کاهش خودکشی در دختران جوان را نبود آمار دقیق و اطلاعات دقیق از مناطق دچار این آسیب می‌داند.

شعار سال : دو دختر نوجوان اصفهانی همین چند ماه پیش بود که دوربین‌ سلفی موبایل‌شان را روشن کردند، به همه لبخند زدند و دقایقی بعد هم خودشان را از پلی در اصفهان پایین انداختند؛ یکی از دختران جان باخت و دیگری هم صدمات جدی دید. بعد از زلزله کرمانشاه هم گزارشاتی از خودکشی دختران جوان منتشر شد؛ البته خودکشی‌ها محدود به همین موارد نیست و در طول سال، دخترانی در شمال کشور با قرص برنج و دخترانی در جنوب کشور با خودسوزی به زندگی خود پایان می‌دهند. آمارهای غیررسمی ازخودکشی دختران جوان در ایلام، شمال خوزستان، هرمزگان و خراسان جنوبی هم وضعیت خوبی را گزارش نمی‌کنند.

آمار خودکشی بالا نیست!

البته با وجود این آمار، امسال شاهد افزایش چندانی در میزان خودکشی‌های نسبت به سال گذشته نبودیم، این را احمد شجاعی، رئیس سازمان پزشکی قانونی می‌گوید اما تمایلی به ارائه آمار خودکشی امسال هم ندارد، زیرا معتقد است صلاح نیست در این حوزه آماری اعلام شود. شجاعی می‌گوید: تجربه نشان داده ارائه آمار دامن زدن به موضوع، خودکشی را تقویت می‌کند.

او به تجربه سال گذشته سازمان پزشکی قانونی در این زمینه اشاره و بیان می‌کند: اریبهشت سال گذشته موجی راه‌انداختیم و آماری ارائه شد و یکباره در آن ماه، خودکشی افزایش پیدا کرد. وقتی که یک اطلاع‌رسانی به آسیب اجتماعی دامن می‌زند، چرا باید اعلام کنیم؟ ضرورتی ندارد. ما آمارها را مقایسه کردیم و خوشبختانه آمار خودکشی در ایران نسبت به سایر کشورهای دنیا خیلی هم پایین‌تر بوده است.

آماری از خودکشی دختران نداریم

برهمین اساس معصومه ابتکار،‌ معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده  مبنی‌بر برنامه‌های معاونت امور زنان و خانواده در راستای کاهش خودکشی دختران جوان می‌گوید: یکی از مشکلات حوزه آسیب‌های اجتماعی نبود آمار دقیق و اطلاعات به روز است در حالی که باید آمار آسیب‌های اجتماعی از سوی یکی از نهادهای مرجع اعلام و مورد تایید قرار گیرد زیرا در غیر این صورت سبب می‌شود که در سیاست‌‌گذاری‌ها و رویکردها دچار خطا شویم.

ابتکار با اشاره به این که آمار دقیقی از تعداد دختران جوانی که اقدام به خودکشی کردند در دسترس نیست، می‌افزاید: با دستگاه‌های مرتبط به آسیب‌های اجتماعی همکاری می‌کنیم زیرا این موضوع برای ما از اهمیت بسیاری برخوردار است.

او معتقد است: در لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت از ابعاد مختلف به موضوع خشونت علیه زنان پرداخته شده است و در صورت تصویب و قانونی شدن می‌توان با توانمندسازی زنان از بروز آسیب‌های اجتماعی نظیر خودکشی جلوگیری کنیم.

ابتکار یکی از راهبردهای کلان معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری را مقابله با خشونت علیه زنان می‌داند و می‌گوید: معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز برای جلوگیری از این موضوع، لایحه تامین امنیت اجتماعی زنان را تهیه و با قوت به پیش می‌برد. هم‌اکنون نیز این لایحه آخرین مراحل خود را طی می‌کند که امیدواریم به زودی به دولت برسد.

وی در ادامه به تشریح آخرین وضعیت لایحه خشونت علیه زنان پرداخته و می‌افزاید: این لایحه آخرین مراحل خود را در قوه قضاییه طی می‌کند. همچنین آموزش‌های حقوقی و مهارت‌های ارتباطی از دیگر استراتژی‌های کاهش خشونت با همکاری آموزش و پرروش است.

وی ادامه می‌دهد: برای آموزش مباحث حقوقی و مهارت‌های ارتباطی برای کاهش خشونت کار می‌کنیم و همچنین اورژانس اجتماعی به عنوان یک ابزار موثر می‌تواند مانع تشدید خشونت در جامعه و مداخله به موقع در زمان بحران باشد، البته این در صورتی است که فوریت‌های اورژانس اجتماعی به عنوان یک مرجع قابل رجوع در نظر گرفته شود ولی باید توجه داشته باشیم که تعداد این مراکز در کشور کافی نیست و باید به میزان لازم گسترش یابد و کیفیت خدمات را ارتقا دهیم.

ابتکار با تاکید بر نقش مددکاران اورژانس اجتماعی به عنوان استراتژی مقابله با خشونت اضافه می‌کند: دولت دوازدهم به طور جدی پیگیر برنامه مقابله با خشونت است و در این زمینه باید مرکز فوریت‌های اجتماعی را تقویت کنیم زیرا اورژانس اجتماعی یکی از ابزارهای موثر در بروز خشونت‌ها و مرجعی برای جلوگیری از تشدید آسیب‌های اجتماعی به شمار می‌آید.


شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری  آنا، تاریخ انتشار 13بهمن 96، کد خبر: 342647،www.ana.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Norway
۰۰:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۵
0
0
مرسی که خیلی خوب دلایل ضعف رو بیان میکنین! مردم انتظار دارن بگین چیکار انجام دادین برای بهتر شدن شرایط!
ا.ف75
پسر خاله
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۲
0
0
فقط بلدن بیان مشکلاتو بیان کنن..خوب کوش راه حل؟
ا.ف75
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین