پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۱۰۶۴۲
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۲:۳۷
در حالیکه واردات برنج از بهمن‌ماه مجددا آزاد شده بود، آمارهای ۱۰ ماهه امسال نشان می‌دهد که در دی‌ماه نیز واردات برنج افزوده شده است، حال آنکه به گفته معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی واردات این محصول استراتژیک تنها برای تنظیم بازار شب عید و سال آینده از بهمن‌ماه از سر گرفته شده بود.

شعارسال: واردات برنج در بهمن ماه آن هم برای تنظیم بازار شب عید و سال آینده از سرگرفته شده بود اما آمارهای گمرک نشان می‌دهد که در دی‌ماه نیز برنج خارجی به کشور وارد شده است، چرا که براساس آخرین آمار منتشر شده در ۱۰ ماهه نخست امسال یک میلیون و ۵۶ هزار و ۳۳۵ تن و ۹۵۰ کیلوگرم برنج به ارزشی بالغ بر ۹۵۴ میلیون و ۹ هزار و ۱۶۱ دلار به کشور وارد شده است که از نظر وزنی ۶۴.۸۱ درصد و از نظر ارزشی ۸۵.۷۵ درصد رشد را نسبت به همین بازه زمانی نشان می‌دهد.

البته بررسی آمارها و جداول واردات محصولات مختلف نشان می‌دهد که میزان واردات برنج در دی‌ماه هرچند به صورت جزئی و کم ادامه داشته است چرا که در ۹ ماهه امسال یک میلیون و ۴۳ هزار و ۹۱۳ تن و ۹۸۸ کیلوگرم برنج به کشور وارد شده بود که با این حساب سهم دی‌ماه در واردات برنج ۱۲ هزار و ۴۲۱ تن و ۹۶۲ کیلوگرم بوده است.

 برنج عمدتا از کشورهای پاکستان، امارات، هند، تایلند و عراق به ایران وارد شده است که در این میان برنج هندی، پاکستانی و تایلندی بیشترین سهم را در بازار ایران دارند و تقریبا حدود ۹۵ درصد سهم بازار برنج خارجی را در دست گرفته‌اند.

 این آمارها با اظهارات مسئولان تناقض دارد چرا که علی‌اکبر مهرفرد - معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی - پیش از این  گفته بود که واردات برنج از ابتدای بهمن‌ماه با دستور وزارت جهاد کشاورزی آن هم تا پایان خردادماه سال آینده آزاد شده است.

به گفته وی، گرچه در نیمه نخست امسال حدود یک میلیون تن برنج وارد شد و به همین دلیل چند ماهی واردات آن را متوقف کردیم اما ادامه واردات این محصول از ابتدای بهمن‌ماه، ربطی به امسال ندارد و با هدف تامین و تنظیم بازار شب عید و سال آینده صورت گرفته است چراکه چند مشکل دست به دست هم دادند تا همه کشورها مانند ایران زودتر دست به کار شوند، که کاهش و کمبود تولید برنج هندی و افزایش نرخ ارز از عوامل آن بوده است.

با این وضعیت باید دید واردات برنج که در فصل ممنوعیت هم ادامه داشت در ماه‌های آزادی چه می‌کند و رکوردشکنی دوباره آن بازار آشفته برنج را آشفته‌تر می‌کند یا آنکه وزارت جهاد کشاورزی به‌گونه‌ای مدیریت می‌کند که تنها به اندازه نیاز، این محصول استراتژیک وارد شود.


شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته ازسایت خبری اقتصادایران آنلاین، تاریخ انتشار26بهمن 96، کدخبر: 330857،www.eghtesadeiranonline.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
0
0
کشاورزای بیچاره که تو مملکت خودمون از برداشت برنج چیزی عایدشون نمیشه برای چی باید قربانی سیاست های کثیف وارداتی بشن؟
ا.ف75
ناشناس
United Kingdom
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
0
0
این واردات باید بطور کل قد قن شود ، پس گمرک ما در مرز ها چه کاری دارد انجام میدهد؟ برخی از افراد دوست دارند از این موقعیت های پیش آمده سو استفاده کنند
ا.ح75
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین