پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۱۱۲۴
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۵
رئیس شورای اسلامی شهر تهران: معماری تقلیدی شهرهای ما تحقیر معماری مدرن است/ معماری امروز ما تقلیدی کورکورانه از معماری بی‌هویت بین‌المللی است رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه معماری شهرهای ما نه پیرو سنت است و نه به‌درستی مدرنیسم را می‌شناسد، گفت: آنچه در شهرهای ما از غرب تقلید می‌شود تحقیر معماری مدرن است.

شعارسال: مهدی چمران در همایش ملی معماری ایرانی-اسلامی اظهار داشت: سبک زندگی ما متأثر از معماری ما است و حتی بسیاری از مسائل جزئی زندگی ما از معماری تأثیر می‌پذیرد.

وی افزود: معماری هر کشوری هویت آن کشور را نشان می‌دهد و در همین راستا باید آموزش صحیحی در رشته‌های هنری و معماری داشته باشیم تا بتوانیم در جهان معماری تأثیرگذار باشیم.

چمران ادامه داد: یکی از راه‌های نفوذ در کشورهای اسلامی و به‌ویژه کشور ما معماری و هنر بوده که شاید کمتر از فیلم و پویانمایی و مورد توجه قرار گرفته تا خانه و اثر معماری که در شهرهای ما استقرار یافته و بر روش زندگی ما تأثیرگذار بوده است.

وی خاطرنشان کرد: شاید از جهت پیوستگی سبک زندگی و سبک معماری بود که مقام معظم رهبری در بجنورد این سؤال را مطرح کردند که آیا سبک زندگی و سبک معماری ما صحیح است یا خیر و باید توجه کنیم که ما در دوره‌هایی ضمن حفظ فرهنگ غنی خود، آثار غنی را به دنیا عرضه کردیم و در صفویه اوج معماری ایرانی و اسلامی را شاهد هستیم که امروز افتخارآفرین شده و ما به آن می‌بالیم.

چمران بیان کرد: در آن دوره کشور ما قدرت نظامی، سیاسی و اقتصادی بود و فرهنگ معماری غنی داشت و در زمان‌هایی که از نظر قدرت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی افت کردیم غنای معماری ما نیز تنزل کرده و جای خود را به معماری‌های وارداتی داده است.

وی تصریح کرد: در قاجاریه این نفوذ در معماری شروع و در پهلوی اول به‌تدریج بیشتر شد اما هنوز رنگ و بوی ایرانی داشت اما در دوره پهلوی دوم به‌کلی در برابر فرهنگ غرب وا‌دادیم و معماری ما نیز رها شد که نتیجه آن گرایش، ناهنجاری امروز معماری است.

این مسئول متذکر شد: امروز اگر سؤال کنیم معماری ایرانی اسلامی چیست پاسخ‌ها ابهام دارد و اگرچه بسیاری با به یاد معماری گذشته افتادن لذت می‌برند یا حتی آن را تقدیس می‌کنند اما در عمل این معماری در جامعه ما غایب است.

وی افزود: معماری ما پس از اسلام بر پایه گذشته ایران اما با تکیه‌ بر ایدئولوژی اسلامی نضج گرفت و در دنیا به‌عنوان مکتبی بسیار قوی شناخته شد و کشورهای متعددی از آن تقلید کردند.

چمران یادآور شد: معماری امروز ما با فرهنگ غنی ما، با سنت‌های ما، با شرایط اقلیمی و سبک زندگی‌مان سازگار نیست و معماری امروز ما تقلیدی کورکورانه از معماری بی‌هویت بین‌المللی است و به‌درستی از آن معیارها نیز پیروی نمی‌کند و نمونه حقیر و کاریکاتوری از معماری مدرن و پست‌مدرن است که تمسخر واضعان اصلی این مکاتب را در پی دارد.

وی اضافه کرد: معماری ما از نظر شرایط اقتصادی ما مناسب نیست، استحکام و ماندگاری ندارد و عمر مفید ساختمان‌های ما کوتاه است و برخی از ما گمان می‌کنیم حجم بالای کارهای عمرانی نشانه پیشرفت است درحالی‌که از نظر علم بودجه‌بندی اعتبارات عمرانی باید سقف داشته باشد تا خدمات دیگر کاهش نیابد و به همین دلیل است که در راستای حفظ ثروت‌های ملی باید در امور عمرانی، سازه‌های ما ماندگاری و استحکام داشته باشد.

این مسئول تصریح کرد: در شرایط اقلیمی ما ساختمان‌هایی کاملاً شیشه‌ای داریم یا نمای آن را با کامپوزیت پوشانده‌اند، وارد منزلی می‌شوی که درب باز می‌شود تا اندرون و همه‌ چیز دیده می‌شود و این‌ها همه ناصحیح است چنانکه رومی‌ها از معماری ایرانی و اسلامی گنبد را فرا گرفتند و ما امروز در تبلیغات خود معماری رومی را به‌عنوان افتخار ذکر می‌کنیم.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد: معماری ایرانی اسلامی ما دارای محتوا و مبانی است و باید روح و مبانی این معماری را با فناوری روز ترکیب کرده و ارتقا دهیم تا به سبک معماری ایرانی-اسلامی دست پیدا کنیم و فکر و ایده تنها منظر و ظاهر نیست که به قوس و گنبد و طرح‌های اسلیمی اکتفا کنیم بلکه باید این روح در قالبی نوین و برگرفته از اندیشه استوار شود.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از پایگاه خبری جنوب پرس، تاریخ انتشار خبر 28 بهمن 1394، کدمطلب: 18796، www.jpnews.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین