شعارسال : اکبر ترکان عصر سه شنبه در نشست مشترک دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ویژه اقتصادی با هیات اقتصادی فرانسه که در هتل همای تهران برگزار شد، افزود: به دلیل فاصله ای که تحریم ها در کشور ایجاد کرد، همکاری های بین المللی در ایران از رونق سابق برخوردار نیست و نیاز به بازبینی مجدد برای همکاری وجود دارد.
وی یادآور شد: این نشست باعث می شود که با صنعتگران و تجار ایرانی بهتر آشنا شویم و بهتر توضیح بدهیم که در چه زمینه هایی می خواهیم با یکدیگر همکاری کنیم.
وی درخصوص بنادر فعال در شمال و جنوب کشور، تصریح کرد: این بنادر هم اکنون 250 میلیون تن ظرفیت عملیاتی دارند که بزرگترین آنها بنادر کشور رجایی و امام می باشند. بنادر بوشهر و چابهار از جمله بنادر نفتی کشور هستند.
وی با اشاره به سرمایه گذاری های انجام شده در ایجاد زیرساخت های ایران، افزود: این امر مانع از تحمیل هزینه های جدید به سرمایه گذاران خواهد شد.
وی با بیان آنکه ایران در پنج رشته رتبه جهانی دارد، اظهار داشت: در صنعت پتروشیمی 60 میلیون تن ظرفیت ایجاد شده که 70 درصد محصولات آنها به خارج صادر می شود. خوراک اصلی پتروشیمی ایران از گاز طبیعی است.
وی با اشاره به سومین مزیت صنعتی ایران، گفت: صنعت برق ایران در همه حلقه ها دارای ظرفیت چشمگیر است به طوری که تحریم ها هم آثار تخریبی روی این ظرفیت ها ایجاد نکرده و توانسته ایم خود را نزدیک به مرزهای تکنولوژی روز دنیا نگه داریم.
ترکان با اشاره به چهارمین مزیت صنعتی ایران، گفت: صنعت فولاد به دلیل وجود ذخایر غنی سنگ آهن و ارزان انرژی و همچنین گاز طبیعی ارزان دارای مزیت خوبی است.
وی افزود: ایران قانونی دارد که به استناد آن قیمت گاز در صنعت داخلی 65 درصد قیمت گاز طبیعی است که این مزیت را برای همیشه نگه می داریم.
وی همچنین در مورد صنعت سیمان تصریح کرد: این صنعت نیاز به انرژی دارد و خوشبختانه ما دارای انرژی ارزان هستیم.
وی توضیح داد: هم اکنون روسیه در محدودیت هایی قرار دارد که نیازمند پشتیبانی است و منطقه آزاد انزلی می تواند بستر توسعه این همکاری را فراهم کند.
سپس تیبا دوسیل گی نایب رییس کارفرمایان فرانسه گفت: تلاش می کنیم که همکاری های دوجانبه ایران و فرانسه را در زمینه های مختلف افزایش دهیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه در هیات اقتصادی که به ایران آمده از بخش های مختلف فرانسوی در این هیات قرار دارند که می توانند با مشارکت با یکدیگر، با توسعه اقتصادی دو کشور، زمینه همکاری تهران - پاریس را ایجاد کنند.
وی تاکید کرد: هدف از سفر هیات فرانسوی، سرمایه گذاری و مشارکت درازمدت در ایران و این فرصت خوبی است که بتوانیم از ظرفیت های مناطق آزاد در ایران استفاده کنیم، این در حالی است که علاقه مندی زیادی برای توسعه همکاری ها میان دو کشور وجود دارد.
در این نشست نمایندگان هفت منطقه آزاد ایران حضور داشتند و ادامه نشست به شکل پرسش و پاسخ در حال ادامه است.
همچنین در این نشست تعدادی از سرمایه گذاران فرانسوی در خصوص امکانات مناطق آزاد ایران از جمله مسائل زیست محیطی، تولید آب شیرین و برخی محورهای دیگر سئوالاتی را مطرح کردند که روسای مناطق آزاد نیز به آنها پاسخ دادند.
در پایان این نشست دو ساعته دوسیلگی نایب رئیس کارفرمایان فرانسوی ابراز امیدواری کرد که روابط ایران و فرانسه توسعه یابد و این روابط در قالب برد - برد شکل بگیرد.
سپس ترکان در انتهای نشست بیان داشت: پروژه هایی در مناطق آزاد ایران تعریف شده که سرمایه گذاران فرانسوی می توانند به میز نمایندگان هفت منطقه آزاد که در همین سالن تشکیل شده مراجعه و در خصوص طرحها، مطالعه و گفت و گو کنند.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایرنا ، تاریخ انتشار سه شنبه 31 شهریور 1394 ، کد مطلب : 81769743 (4887920) : www.irna.ir