پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۱۴۴۵۴
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۲
مدیر شرکت آب و فاضلاب روستایی استان همدان با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد منابع تأمین آب روستایی در فصل گرم دچار تنش آبی می‌شوند، گفت: ساخت مجتمع‌های آب‌رسانی روستایی به ۱۴۴ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

شعارسال: مدیر شرکت آب و فاضلاب روستایی استان همدان با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد منابع تأمین آب روستایی در فصل گرم دچار تنش آبی می‌شوند، گفت: ساخت مجتمع‌های آب‌رسانی روستایی به ۱۴۴ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

سید مصطفی هاشمی اظهار داشت: 620 هزار نفر از جمعیت استان معادل 190 هزار خانوار در روستاها زندگی می‌کنند که شامل 36 درصد جمعیت استان می‌شود.

وی افزود: متوسط جمعیت روستایی در کشور 26 درصد بوده که این رقم در همدان به دلیل موقعیت جغرافیایی و کشاورزی بودن استان بیشتر است.

هاشمی بیان کرد: هزار و 62 روستا در استان وجود دارد که 773 مورد آن شامل 85 درصد جمعیت روستایی از آب شرب بهره‌مندند و بقیه شامل روستاهای کوچک و کم‌جمعیت می‌شود که تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی نیستند.

وی اعلام کرد: هزار و 162 منبع تأمین آب روستایی در استان همدان وجود دارد که شامل478 حلقه چاه عمیق، 384 حلقه چاه دستی، 229 چشمه و 69 قنات می‌شود.

* 60 درصد منابع تأمین آب روستایی دچار تنش آبی می‌شوند

مدیر شرکت آب و فاضلاب روستایی استان همدان با اشاره به کمبود بارش‌ها در سال آبی 96-97 افزود: بخش عمده‌ای از منابع تأمین آب روستاها چاه‌های دستی و قنات‌هایی با حجم کم آب است که به دلیل کمی بارندگی بیش از 60 درصد آن‌ها در فصل گرم دچار تنش آبی می‌شوند.

هاشمی گفت: 20 تا 30 روستاهای کوچک شامل یک درصد جمعیت روستایی استان نیز که تجهیزات فرسوده آب‌رسانی یا آب ناسالم دارند بر اساس جمعیت و مقدار نیاز با تانکر آب‌رسانی می‌شوند.

وی با بیان اینکه تأمین آب عمده‌ترین چالش آب و فاضلاب روستایی به شمار می‌رود، اعلام کرد: برنامه‌های سالیانه ما بر اساس چشم‌انداز 20 ساله تدوین می‌شود که در برنامه سال آینده باید برای نزدیک به 99 درصد روستاها تأمین آب داشته باشیم.

هاشمی مطرح کرد: این کار با انجام کارهایی چون کف‌کنی، عملیات لایروبی و ایجاد منابع تأمین آب امکان‌پذیر است.

وی تصریح کرد: برای عبور از تنش خشکسالی و ایجاد نشدن مشکل باید 270 کیلومتر خط انتقال آب،343 کیلومتر شبکه توزیع و 8 هزار و 400 متر مکعب مخزن در استان ایجاد شود.

* ساخت مجتمع‌های آب‌رسانی روستایی 144 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

مدیر شرکت آبفار استان همدان اعلام کرد: از برنامه‌های مهم آبفار، برخورداری استان از 58 مجتمع آب‌رسانی است که هر یک از آن‌ها به بیش از یک روستا آب‌رسانی می‌کند.

هاشمی بیان کرد: در حال حاضر 31 مجتمع آب‌رسانی روستایی در استان وجود دارد که به 443 روستا شامل 46 درصد جمعیت روستایی استان خدمت‌رسانی می‌کند و بقیه نیز در دست اجرا و مطالعه قرار دارد.

وی تأکید کرد: برای سال آینده 19 مجتمع اولویت‌دار انتخاب شده که شامل 205 روستا با 25 درصد جمعیت روستایی استان می‌شود و ساخت آن‌ها به 144 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

هاشمی در مورد مقدار بهره‌مندی روستاهای استان از شبکه جمع‌آوری فاضلاب نیز گفت: در سطح کشور برای تأسیسات فاضلاب روستایی کار چندانی انجام نشده و عملکرد این بخش در سطح کشور کمتر از نیم درصد است.

وی مطرح کرد: در استان همدان نیز تنها 68 صدم درصد جمعیت روستایی دارای شبکه جمع‌آوری فاضلاب بوده و جمع‌آوری فاضلاب در روستاها با استفاده از روش‌های سنتی و با هدایت به چاه‌های جذبی انجام می‌شود.

هاشمی با تأکید بر اینکه ایجاد تأسیسات جمع‌آوی فاضلاب در روستاها مستلزم برنامه‌ریزی کلان است، افزود: مقدار پساب روستایی آن‌قدر نیست که بتوان با مدیریت و تصفیه از آن در بخش کشاورزی استفاده کرد به‌طوری‌که روستاهای بزرگ کمتر از 10 لیتر در ثانیه پساب دارند.

* مشترکان 6 میلیارد تومان به شرکت آبفار بدهی دارند

هاشمی درباره طلب شرکت آب و فاضلاب روستایی استان از مشترکان نیز گفت: مشترکان 6 میلیارد تومان به این شرکت بدهی دارند که این رقم از سال‌های گذشته تاکنون باقی مانده است.

وی بیان کرد: هر دو ماه یک‌بار برای مشترکان قبض صادر می‌شود و قرار است به زودی روش جدیدی اجرا شود که در این روش، کار قرائت، چاپ، توزیع و وصول آب‌بها به‌طور همزمان در منزل روستاییان امکان‌پذیر است.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تسنیم، تاریخ انتشار: 15 اسفند 1396، کدخبر: 1673125، www.tasnimnews.com

اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۰
0
0
ایکاش از هزینه های جاری دولت و حقوق های نجومی زده بشه تا این روستا ها به حق مسلمشون که اب اشامیدنیه دست پیدا کنن
این واقعا خیلی بده که تو سال 96 هنوز عده ای اب لوله کشی ندارن تو ایران اسلامی عزیز
ا.ف75
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۷
0
0
واقعا این هزینه به نسبت هزینه های دیگه دولت به صفر میل میکنه حیف نیست که امکانات رو به این مردم عزیز نمیدیم؟
ا.ف75
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین