شعارسال: حمیده چوبک روز یکشنبه در چهاردهمین گردهمایی سالانه باستانشناسی کشور اظهار کرد: در سال جاری 38 نشست گزارش به همکار در پژوهشکده باستانشناسی برگزار شد که این امر نتایج آخرین پژوهش های باستانی را در بر می گیرد.
وی افزود: در سال گذشته 138 مجوز نیز برای بررسی های باستانشناسی صادر کردیم که بیشترین میزان مطالعات در استان مازندران بوده و نمودار این پژوهش ها معنادار و قابل تحلیل است.
رییس پژوهشکده باستانشناسی ادامه داد: در گردهمایی چهار دهم میهمانانی از کشورهای اروپایی، آسیایی و گروه ویژه ای از پژوهشگران خویشاوند فرهنگی از ترکیه و بلغارستان حضور دارند که این میزان مشارکت نمایانگر جایگاه علمی باستانشناسی ایران در میان سایر کشورهاست.
وی تصریح کرد: این گردهمایی با 9 نشست و 40 سخنران شانزدهم تا هیجدهم اسفند ماه در موزه ملی ایران با حضور پژوهشگران باستانشناس داخلی و خارجی برگزار می شود.
چوبک اضافه کرد: به رغم کارهای زیادی که انجام شده پژوهش ها در حد نام و قدمت کشور باستانی ایران نیست و توسعه آن نیازمند سرمایه گذاری کلان ملی و برنامه های جامع تر است.
این کارشناس باستانشناسی، جلوگیری از تخریب آثار باستانی در طرح های عمرانی استان ها و تخریب برخی محوطه ها به دلیل نداشتن شماره ثبت ملی، نبود یگان حفاظت در اکثر محوطه ها و تهدیدهای توسعه کشاورزی و جاده سازی در محوطه های باستانی را از مهم ترین اولویت های پژوهشکده باستانشناسی در آینده برشمرد.
وی خاطرنشان کرد: قصد داریم بیش از 78 هزار اثر باستانی را روی نقشه باستانی کشور جانمایی کنیم و با کاوش های نجات بخشی و تعیین برنامه های بلندمدت حیات تازه ای به میراث فرهنگی کشور دهیم.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار خبر 16 اسفند 1394 ، کدمطلب: 81992047 (5216109)، www.irna.ir