پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۲۰۹۸۳
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۱:۵۶
اولین دانشکده طب سنتی در استان اردبیل راه اندازی می شود و با توجه به وجود چشمه های آب گرم در استان ایجاد رشته پزشکی آبدرمانی هم از اولویت های اصلی دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل است.

شعار سال: طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی طب سنتی مجموعه‌ای است از دانسته‌ها، مهارت‌ها و اعمال که بر پایه نظریه‌ها، باورها و تجربه‌های بومی فرهنگ‌های مختلف است، خواه که قابل شرح باشد یا نباشد، که در بهداشت و نیز پیشگیری، تشخیص، بهبود و مداوای بیماری‌های جسمی و ذهنی مورد استفاده قرار می‌گیرند

مهم ترین مزایای طب سنتی بر طب مدرن

علمي است که در مورد بدن انسان، طبايع مختلف، مزاج هاي گوناگون، اثر داروهاي گياهي با مزاج هاي مختلف و گاهي اوقات جراحي و مزاج فصول و نوشيدني ها و خوراکي ها بحث مي کند.

الف. شيوه ي دفع کنندگي نه رفع کنندگي:

شيوه درماني طب سنتي، شيوه دفع کنندگي است، بر خلاف طب جديد که معمولاً شيوه ي درماني رفع کنندگي دارد. اصول طب سنتي مانع از مريض شدن مي شود، در حالي که اصول طب جديد بيشتر به درمان مرض واقع شده اختصاص دارد.

ب. درمان علت ها نه معلول ها:

طب سنتي به درمان علت ها مي پردازد، در حالي که طب جديد بيشتر به عوارض و معلول ها توجه دارد. طب سنتي درمان بيماري را به تعديل درون انسان حوالت مي دهد، در حالي که طب جديد بيشتر به درمان مرض واقع شده اختصاص دارد.

ج. شيوه ي درماني اقليمي نه جهاني:

شيوه درماني طب سنتي اقليمي و جزئي است، برخلاف طب جديد که داروها و نسخه هاي آن عمومي و جهاني پيچيده مي شوند.

د. داروهاي گياهي نه شيميايي:

از آن جا که داروهاي طب سنتي اغلب گياهي و طبيعي است، حتي در صورتي که طبيب نتواند درد و بيماري را به طور صحيح مورد شناسايي قرار دهد، باز هم استفاده آن داروها ضرر و درد مضاعفي براي بيمار ايجاد نمي کند،

اما در طب جديد که بسياري از داروهاي آن شيميايي است، در صورت عدم تشخيص صحيح بيماري، استفاده دارو درد بيمار را مضاعف خواهد کرد.

به همين علت بسياري از مردم از طب جديد نااميد شده و به طب سنتي روي آورده اند.

روش های درمانی در طب سنتی ایران

گیاه درمانی (Phytotherapy)

یکی از روش های درمانی در طب سنتی ایران گیاه درمانی است.درمان بیماری های مختلف جسمی و روحی به وسیله گیاهان را "گیاه درمانی" می گویند.یكی از روش های قدیمی جهان، طب گیاهی است. خداوند حكیم درمان همه بیماری ها و دردها را در طبیعت قرار داده است.«طبیعت خادم طبیعت است«.

ماساژ درمانی (Massage therapy

یکی دیگر از روش های درمانی طب سنتی ایران ماساژ درمانی است.درمان بیماری های عضلانی، اسكلتی، گوارشی، سردردها، رفع استرس و افسردگی، بهبودی جریان خون و افزایش اكسیژن رسانی به بافت ها و بهبودی ده ها بیماری دیگر از خواص ماساژ درمانی است.بعضی ماساژهای درمانی عبارتند از: ایروودا، یومیهو، تای ماساژ، ماساژهای آرام بخش و ماساژهای زیبایی.

شیاتسو (Shiatsu)

فشردن نقاط حیاتی بدن برای سلامتی، توسط انگشتان دست را "شیاتسو" می گویند که از دیگر روشهای درمانی طب سنتی است.یك تكنیك سالم و مؤثر كه بیشتر پیشگیری كننده است و به عنوان شكلی از فیزیوتراپی برای بیماری های خاص مورداستفاده قرار می گیرد.

بیماران انرژی و نیروی ذخیره شده خود را ازاین طریق بدست می آورند و افرادی را كه از استرس، تنش، افسردگی و یا بی خوابی رنج می برند، می توان با این روش درمان كرد.

حجامت (Cupping)

حجامت نیز یکی دیگر از روشهای درمانی طب سنتی است. در زبان فارسی حجامت به معنی مداوا تعریف شده و یك روش خون گیری است كه برای پیشگیری از بیماری ها و درمان بعضی بیماری ها انجام می گیرد.حجامت خشك بدون تیغ و خونگیری است و حجامت تر همراه خونگیری است.شیخ الرئیس ابوعلی سینا حجامت را به عنوان یك ركن درمانی مطرح كرده است.

مردم بر اساس توصیه رسول اكرم(ص) كه می فرمایند:« بهترین عید، دوره حجامت است»، عید خون می گرفتند.

حجامت در پیشگیری و درمان بیماری هایی چون آسم، اعتیاد به مواد مخدر، نارسایی هضم غذا، سردردهای میگرنی و اعصاب، چربی خون، غلظت خون و بیماری های پوستی كاربرد دارد.

بادكش درمانی (Dry cupping)

از روش های دیگر طب سنتی در ایران بادکش درمانی است. بادكش درمانی، ایجاد مكش در نقاط مختلف بدن به منظور انبساط عروقی بدن و انحراف مواد از نقطه خاص است كه حجامت خشك نیز می نامند.انجام بادكش و چرخاندن لیوان روی بدن افراد فلج شده ناشی از سكته مغزی و قلبی، باعث بهبودی می شود.در بعضی بیماران انجام بادكش با تركیبی از روغن های مخصوص باید صورت گیرد.

زالو درمانی(Leech therapy)

زالو درمانی یكی از روش های خون گیری طبی محسوب می شود كه به لحاظ نحوه خون گیری و ماده هیرودین كه توسط زالو به بدن وارد می كند، در طب سنتی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. هر زالویی اثر درمانی ندارد. در بزاق زالو ماده ضد انعقادی وجود دارد كه موجب رقیق شدن خون، بازشدن عروق تنگ و در نتیجه موجب افزایش خون رسانی و اكسیژن رسانی موضع یا عضو می گردد.

اكنون زالو درمانی در بیماری هایی چون تنگی عروق قلب، پیوند پوست، پیوند اعضاء، واریس، ضایعات پوستی، بیماری های مفاصل، آرتروز، هموروئید، زیبایی پوست و تقویت سیستم ایمنی كاربرد دارد.

فصد (رگ زدن) (Fasd)

یكی از روش های خون گیری در طب سنتی است. این عمل باعث دفع بسیاری از سموم بدن به خصوص در مواقع غلبه سودا شده و مواد زائدی كه در خون رسوب و افزایش پیدا می كند را نیز دفع می كند.فصد در واقع همان رگ زدن است ، ولی بایستی توسط افراد ماهر و متخصص صورت گیرد.

كاربردهای مهم فصد عبارتند از:

كمردرد سیاتیكی، هموروئید، پاكسازی طبایع غالب، بیماری های گوارشی و... .

اولین دانشکده طب سنتی اردبیل راه‌اندازی می‌شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل اظهار می کند: امسال اولین دانشکده طب سنتی این استان راه‌اندازی می‌شودو یکی از اهداف علوم پزشکی استان توسعه زیرساخت‌های گردشگری سلامت است و برای تحقق این مهم شیوه‌های جدید طب و پزشکی باید در استان دایر شود..

قدرت اخوان اکبری می افزاید: در کنار فعال‌سازی دانشکده طب سنتی در نظر داریم رشته پزشکی آبدرمانی را نیز در اردبیل فعال کنیم، زیرا وجود چشمه‌های متعدد آب گرم معدنی در این استان ظرفیت قابل‌توجهی برای این رشته دانشگاهی است و فارغ التحصیلان می‌توانند در مراکز مدرن آبدرمانی به کار گیری شوند..

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیان می کند: برای تأمین نیروی مدرس گروهی از پزشکان استان به خارج از کشور انتقال می‌یابند تا آموزش‌های لازم را دیده و در ادامه دانشجویانی در این رشته تربیت کنند.

اخوان اکبری خاطر نشان می کند: با توجه به بروز و ظهور شیوه‌های جدید درمانی ضروری است جهت جذب گردشگران سلامت در خود اردبیل نیز زیرساخت‌هایی در این راستا فراهم کنیم.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری علم و فناوری، تاریخ انتشار 20 فروردین 97، کد مطلب: 61288، www.stnews.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین