پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۲۷۰۰۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۲
بخش کشاورزی کشور با دارا بودن 15درصد از تولید ناخالص داخلی جایگاه مهمی در اقتصاد کشور دارد و از این منظر نقش استان خوزستان به ‌عنوان برترین تولیدکننده از حیث میزان تولید کلی محصولات کشاورزی در سال (معادل 9/15 میلیون تن) که تقریباً معادل 12درصد تولید کشور را به خود اختصاص می‌دهد و نیز از جنبه تنوع محصول بسیار برجسته است.

شعار سال: بخش کشاورزی کشور با دارا بودن 15درصد از تولید ناخالص داخلی جایگاه مهمی در اقتصاد کشور دارد و از این منظر نقش استان خوزستان به ‌عنوان برترین تولیدکننده از حیث میزان تولید کلی محصولات کشاورزی در سال (معادل 9/15 میلیون تن) که تقریباً معادل 12درصد تولید کشور را به خود اختصاص می‌دهد و نیز از جنبه تنوع محصول بسیار برجسته است. اهمیت سرما‌یه‌گذاری در این بخش، ضرورت شکل‌گیری نهادی قوی برای توسعه و افزایش حجم سرمایه‌گذاری را یادآور می‌شود تا امکان تجمیع منابع مالی و هدایت و تخصیص بهینه آن‌ها فراهم شود. شرط اصلی تحقق این امر، مشارکت بخش غیردولتی (تشکل‌های بخش کشاورزی) و حمایت مستمر دولت است تا با توسعه سرمایه‌گذاری‌، تولیدات و درآمد کشاورزان را افزایش دهد و درنهایت رشد اقتصادی بخش کشاورزی را تسریع بخشد. اهمیت تأمین نقدینگی به‌موقع به ‌عنوان حلقه اول زنجیره تولید در بخش کشاورزی و وجود بوروکراسی پیچیده و زمان‌بر در بانک‌های کشور، نقش ساختاری صندوق‌های غیردولتی را در پایداری تولید در بخش کشاورزی رقم می‌زند. در همین راستا صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان خوزستان با سرمایه حدود 20 میلیارد ریال در اسفندماه 85 تأسیس شد و اکنون پس از 11سال فعالیت، با جلب اعتماد اتحادیه‌ها، شرکت‌های بخش کشاورزی و حمایت از تمامی تشکل‌های بخش توانسته است سرمایه خود را به 808 میلیارد ریال افزایش دهد و رتبه اول را بین صندوق‌های استانی، شهرستانی و زنان حفظ کند. علیرضا دارابی، مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان خوزستان است. وی درباره مهم‌ترین اهداف راه‌اندازی این صندوق به خبرنگار «سبزینه» گفت: تقویت حجم و کیفیت سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی، تجمیع و مدیریت بهینه منابع مالی تولیدکننده بخش کشاورزی و ارتقای نرخ رشد سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی از مهم‌ترین اهداف راه‌اندازی صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان خوزستان است. وی افزود: فعالیت اصلی صندوق تأمین نقدینگی تشکل‌های بخش کشاورزی و تمام زیربخش‌‌های زراعت، باغبانی، دام و طیور و زنبورعسل، تعاونی روستایی، امور عشایر، شیلات، منابع طبیعی، صنایع تبدیلی و تکمیلی است. دارابی در ادامه به برخی از اقدامات صندوق اشاره کرد و گفت: پرداخت تسهیلات به میزان پنج‌هزار و500 میلیارد ریال با کارمزد سه درصد، جذب و توزیع اعتبار بلاعوض آبیاری تحت فشار برای توزیع در استان به میزان 461 میلیارد ریال، احیای تولید میگو در هشت سال متوالی با اعتبار350 میلیارد ریال با اجرای زنجیره ارزش میگو (طرح برگزیده کشوری)، دخالت صندوق برای خرید بذر ذرت از کشور اوکراین از طریق شرکت جهاد سبز با عاملیت اتحادیه تعاونی تولید استان با اعتبار بیش از 15 میلیارد ریال از مهم‌ترین اقدامات ماست. 

یکی از برنامه‌های اساسی صندوق در سال‌های اخیر ورود به مدل‌های جدید ارائه خدمت و اجرای زنجیره‌های تولید به‌ منظور اثربخشی سرمایه و ارتباط منطقی حلقه‌های یک زنجیره با هدف بسترسازی تولید و بازاریابی محصولات کشاورزی است. در همین راستا می‌توان به اجرای زنجیره تولید میگو، زنجیره شیر شهرستان بهبهان، شرکت ارجان دام بهبهان، زنجیره تولید بذر گندم، زنجیره صادرات آرد، زنجیره تولید محصول سالم در دزفول، زنجیره تولید کلزا، زنجیره تولید علوفه بسته‌بندی و .... اشاره کرد. دارابی بیان کرد: این صندوق همچنین ناظر مالی هماهنگ‌کننده چهار صندوق شهرستانی دزفول، بهبهان، شوش و آبادان است که تمام فعالیت این صندوق‌ها در کارگروه ویژه رشد و توسعه بررسی می‌شود. از دیگر اقدامات این صندوق ایفای نقش بازارسازی در بورس کالای کشاورزی در عرضه ذرت و جو است. در این خصوص صندوق توانست در زمان‌های حساس به ‌منظور تنظیم قیمت حدود 15 هزار تن ذرت و 10هزار تن جو خریداری کند. وی افزود: برنامه‌ریزی برای ورود به بازار مصرف محصولات کشاورزی یکی از برنامه‌های آینده صندوق است و اجرای زنجیره تولید یکی از اقدامات مهم برای تحقق آن است. وی در پایان گفت: یکی از مهم‌ترین قوانین حمایتی از صندوق‌های توسعه در سال اخیر ماده 31 قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه‌ای کشور بود که شورای برنامه‌ریزی هر استان می‌توانست تا پنج درصد اعتبارات تملک دارایی را برای افزایش سرمایه سهم دولت در این صندوق‌ها تخصیص دهد که متأسفانه با وجود پیگیری‌های متعدد تاکنون نتیجه مطلوبی حاصل نشده است.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه سبزینه ، تاریخ انتشار 18 اردیبهشت 97، کدمطلب: 43724 ، www.sabzineh.org


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۲
0
0
با این میزان فشاری که روی کشاورزانمون هست باید خیلی بیشتر از این ها مورد حمایت قرار بگیرن
ن.ف83
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین