شعار سال: منصور معظمی معاون وزیر صنعت میگوید: توقف ثبت سفارشات خودرو، تغییر نرخ ارز و صحبتهایی در مورد قطع همکاری شرکتهای خارجی نگرانیهایی را برای مصرفکنندگان به وجود آورد. با این حال بازار در آرامش نسبی به سر میبرد و شرکتهای خارجی تا به امروز به قراردادهای خود عمل کردهاند و وزارت صنعت با تاکید به خودروسازان بخش قابل توجهی از نیازهای آن ها را خریداری کرده و تا پایان سال از لحاظ تولید مشکلی نخواهیم داشت.
این صحبتهای معاون وزیر صنعت در حالی است که مقایسه قیمتها در بازار به اصطلاح آرام نشان میدهد که برخی خودروهای داخلی از یک ماه گذشته تاکنون در بازار افزایش قیمت 20 تا 30 میلیون تومانی و حتی بیشتر را داشتهاند.
به عنوان مثال قیمت پراید 111 در بازار در مورخ دهم تیرماه گذشته 24 میلیون و 700 هزار تومان بوده است که با افزایش قیمت حدود چهار میلیون تومان در تاریخ دهم مرداد ماه به 28 میلیون و 500 هزار تومان رسیده است.همچنین قیمت پژو پارس با افزایش حدود 17 میلیون تومان از تاریخ دهم تیرماه 97 از قیمت 44 میلیون و 500 هزار تومان به 61 میلیون و 500 هزار تومان در دهم مرداد ماه رسیده است.
افزایش شدید قیمت ها طی چهار ماه!
از سوی دیگر رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو برخلاف ادعای معاون وزیر صنعت، گفت: از 17 فرودین ماه امسال تاکنون قیمت خودرو از کارخانه تا بازار شاهد اختلاف 75 درصدی است.
سعید موتمنی اظهار داشت: به اعتقاد ما دلیل اصلی این موضوع عرضه کم خودرو به بازار است البته خودروسازان در دفاع از خود میگویند تولید امسال نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
با طرح این پرسش که خودروهای تولیدی کجا هستند، افزود: چرا ظرف 20 روز گذشته قیمت پژو 206 تیپ دو با رشد 35 درصدی از 38 میلیون تومان به قیمت 48 میلیون و 500 هزار تومان در بازار برسد!
وی با اشاره به اینکه چرا باید در خودروهای سمند، پژو و دنا شاهد اختلاف قیمت بسیار بالا از کارخانه تا بازار باشیم، تصریح کرد: یکی دیگر از استدلالهای خودروسازان در اختلاف قیمت خودروها از کارخانه تا بازار کمبود قطعات خودرو است اما در این رابطه هم این سؤال مطرح میشود که چرا اختلاف قیمتها در خودروهای چینی هم اتفاق افتاده است!
موتمنی اضافه کرد: در حال حاضر قیمت خودروی چانگان از 83 میلیون تومان به 105 میلیون تومان و اچ سی از 58 میلیون تومان به 71 میلیون تومان در بازار رسیده است که هیچ منطقی در افزایش آن دیده نمیشود.
سایت های درج آگهی خودرو هم بر التهاب بازار افزودند
از سوی دیگر برخی از مردم معتقدند سایتهای فروش خودرو نیز تا حدودی در افزایش قیمت ها و التهابات بازار نقش دارند.
یکی از شهروندان در این رابطه گفت: طی هفتههای اخیر سایتهای فروش خودرو نظیر «شیپور»، «باما»، «دیوار» و...با درج قیمت هایی که هر لحظه تغییر میکردند به التهابات بازار دامن زدند.
وی افزود: چون درج آگهی در این سایت ها ظاهرا رایگان است لذا سودجویان با استفاده از این فرصت مدام قیمت ها را بالا میبردند و آگهی جدید میزدند که همین امر موجب افزایش التهاب بازار میشد.
این شهروند با بیان اینکه مسئولان نباید اجازه دهند عدهای سودجو با سوءاستفاده از امکانات کشور به تشویش اذهان عمومی بپردازند از مراجع ذیربط خواست نظارت بیشتر و دقیقتری بر عملکرد سایت های مزبور داشته باشند.
سایت شعار سال، با تلخیص و اضافات برگرفته از سایت روزنامه کیهان، تاریخ انتشار 13 مرداد 97، کد مطلب: 138857، www.kayhan.ir
اینا همش بخاطر احتکاریه که کارخونه ها دارن انجام میده!