پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۴۸۴۲۹
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۵
دلالان با حضور گسترده در بازار گندم، دسترنج تولید کنندگان این دانه های طلایی را به جیب زده وآنان را نقره داغ می کنند.
شعار سال : گندم های خراسان شمالی امسال به جای اینکه به سیلوها برود تا قوت مردم شود در انبارهای دامداران ذخیره و خوارک دام ها می شود.
این دانه های طلایی به جای اینکه همنوا با آب و آتش نانوایی ها، نان سفره های مردم شود، سر از آخورهای دامداری ها درآورده است، زیرا گندم کاران با طرح موضوع پایین بودن قیمت خرید، تمایلی به تحویل محصول خود به دولت ندارند.
قیمت پایین خرید گندم سبب شده تا این محصول در رقابت با جو، کم آورده و خوراک دام شود، کشاورزان می گویند امسال قیمت خرید گندم افزایشی نداشته و از طرفی قیمت جو نیز در بازار بالا است از این رو تمایلی ندارند که محصول را به دولت تحویل دهند.
کشاورزان خراسان شمالی بر این باورند که نبود نظارت در خرید گندم سبب شده تا دلالان وارد عرصه شده و با حضور در بازار، محصول کشاورزان را با قیمت پایین خریداری و به دولت بفروشند.
آنان همچنین نارضایتی از تاخیر در پرداخت وجوه گندم های فروخته شده را یکی دیگر از دلایل جولان دلالان در بازار این محصول می دانند.

**وجوه گندم با تاخیر پرداخت می شود :
یکی از گندم کاران بجنوردی گفت: دولت، پول گندم را دیر پرداخت می کند و به همین علت هر سال با مشکلات زیاد روبه رو می شویم و در فصل برداشت مشکل نقدینگی داریم و امسال که قیمت خرید افزایشی نداشته، ترجیح می دهم که محصول را انبار کرده تا به مصرف دام برسانم.
«علی روحانی» اظهار داشت: امسال قیمت خرید گندم به ازای هر کیلوگرم، 13 هزار ریال تعیین شده است و در مقایسه با پارسال، افزایشی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: امسال قیمت جو در بازار بیشتر از گندم است و این امر سبب شده تا خرید این محصول برای دامداران گران تمام شود از این رو گندم را با مخلوطی از جو، به مصرف دام می رسانم.
«کریم کاظمی» گندم کار دیگر خراسان شمالی، اظهار داشت: وجوه گندم بسیار با تاخیر پرداخت می شود از این رو امسال به ناچار محصول خود را به دامداران فروخته ام، تا زودتر به نقدینگی دست یابم.
یک گندم کار دیگر نیز گفت: دلالان امسال در بازار گندم حضور فعال یافته اند و این محصول را به قیمت پایین می خرند و به دولت می فروشند.
«محمود الهامی» اظهار داشت: کشاورزی که نیاز به نقدینگی دارد به ناچار محصول خود را به دلال می فروشد و در این شرایط سود زحمات یک ساله اش به جیب آنان می رود.
به گفته وی، اعمال شرایط برای خرید گندم و ثبت در سامانه، به ظاهر دست دلالان را بسته است اما افرادی، راه را پیدا کرده و با ترفندهای مختلف از طریق سامانه محصول گندم کاران را به غله می فروشند.

* *نظارتی بر خرید گندم نیست:
این گندم کار گفت: کشاورزان در فعالیت خود حمایتی نمی شوند و البته ضعف در نظارت ها نیز سبب شده تا گندم کار پس از تولید محصول خود در بازار فروش به حاشیه برود.
الهامی با اشاره به اینکه اکنون شرایط در سامانه مربوط به خرید گندم به گونه ای است که دلالان بدون اینکه زمین و یا کشتی داشته باشند، محصول گندم کاران را به فروش می رسانند افزود: این شرایط بویژه در استان گلستان سهل تر است و دلالان با حضور در استان گندم تولیدی ما را از استان خارج می کنند.
وی تصریح کرد: سخت گیری ها در خرید گندم از دیگر علت هایی است که سبب شده گندم کاران از عرضه محصول خود به غله، خودداری و آن را به دلالان بفروشند، بهانه ها در اعمال افت گندم و سخت گیری ها، از نمونه هایی است که بارها با آن درگیر شده ام.
وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه امسال قیمت گندم افزایشی نداشته است گفت: این در حالی است که لوازم مورد نیاز به شدت افزایش یافته است بطور مثال هر لیتر سم از 210 هزار ریال به 470 هزار ریال افزایش یافته، قیمت کود های مورد نیاز نیز افزایش یافته و هزینه های تمام شده تولید بالا رفته است اما قیمت خرید گندم هیچ تفاوتی نکرده است.

** کاهش میزان گندم تحویلی به دولت :
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی نیز گفت: تاکنون میزان گندم تحویلی به دولت به طور چشمگیری کاهش داشته است.
«محمد جواد تشکری» اظهار داشت: پراکنش بارش ها در مناطق مختلف نیز مناسب نبوده، آب رودخانه ها و چشمه ها هم به شدت کاهش یافته است و این موارد سبب کاهش میزان تولید شده است.
وی گفت: بر اساس پیش بینی های انجام شده امسال 190 هزار تن گندم در استان تولید می شود که از این میزان 150 هزار تن باید از کشاورزان خریداری شود اما تا کنون بیش از 90 هزار تن گندم خریداری شده است.
تشکری اظهار داشت: قیمت بالای کاه هم سبب شده تا کشاورزان برای برداشت گندم به جای کمباین از دروگرها استفاده کنند و همین امر زمان برداشت را طولانی کرده است.
وی افزود: خرد و کوچک بودن زمین های کشاورزی هم سبب شد تا گندم کاران مبارزه با علف های هرز را به خوبی انجام ندهند و از این رو اختلاط گندم با علف های هرز در این گندم ها زیاد است و در این شرایط گندم کار ترجیح می دهد محصول خود را برای مصرف دام به فروش برساند تا از کاهش قیمت محصول و اعمال افت در امان بماند.
این کشاورز ادامه داد: البته برداشت گندم هنوز به پایان نرسیده است و گندم کاران استان در حال برداشت محصول خود هستند و احتمال دارد تا پایان فصل برداشت، سهم بیشتری از برنامه ها و پیش بینی ها برای خرید گندم امسال محقق شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: برخی از گندم های استان به علت نزدیک بودن مراکز خرید استان های همجوار همچون گلستان در آن استان خرید شده است و در آمار ما نیامده است.

**پرداخت 506 میلیارد ریال مطالبات گندم کاران "
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی هم گفت: از ابتدای فصل خرید گندم تاکنون 506 میلیارد ریال معادل 50 درصد از مطالبات گندم کاران این استان پرداخت شده است.
«عبدالله یوسفی» اظهار داشت: تاکنون مطالبات چهار هزار و 500 نفر از کشاورزان گندم خراسان شمالی پرداخت شده و مابقی مطالبات نیز در مرحله دوم پرداخت می شود.
وی با بیان اینکه از ابتدای فصل برداشت تاکنون 90 هزار تن محصول گندم از کشاورزان استان خریداری شده است گفت: کشاورزان امسال در 49 هزار هکتار اراضی آبی و 99 هزار هکتار اراضی دیم گندم کشت کرده اند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم امسال 13 هزار ریال تعیین شده است.

**گندم به اندازه کافی ذخیره شده است "
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به گلایه ها از قیمت خرید تضمینی گندم گفت: طبق قانون، دولت موظف است در پایان شهریور ماه هر سال، قمیت تضمینی برای خرید محصولات کشاورزی را متناسب با نرخ تورم اعلام کند اما در 2 سال متوالی با وجود کساد وضعیت شغلی و کمبود رونق در این بخش اقدام خوبی در این باره انجام نشده است.
علی اکبری با بیان اینکه امسال هیچ گونه افزایشی در نرخ خرید گندم اعمال نشده است تصریح کرد: با این وضعیت، اکنون گندمکاران تمایلی به فروش محصول خود به دولت ندارند و بر اساس بررسی ها، گندم خود را به دامداران و یا مرغداران می فروشند.
نماینده مردم بجنورد، راز و جرگلان، گرمه، جاجرم و مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی افزود: دولت اعلام کرده است که تاکنون حجم ذخیره سازی گندم در سطح کشور مناسب بوده است.
وی گفت: در سال های پیش که نرخ خرید تضمینی گندم از نرخ جهانی بیشتر بود، عده ای گندم را وارد و با قیمت بیشتری به دولت می فروختند اما اکنون قیمت جهانی گندم از قیمت خرید آن بالاتر است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: یکی از علت هایی که کشاورزان رغبتی به عرضه گندم به دولت ندارند، تاخیر در پرداخت وجوه این محصول است زیرا در این شرایط کشاورز ترجیح می دهد به جای چند ماه معطلی و انتظار برای دریافت پول خود، محصول خود را با قیمت کمی به دلالان بفروشد تا پول نقد به دست بیاورد.
خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از مجموع این سطح 300 هزار هکتار زراعی است.
سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایرنا ، تاریخ انتشار 22مرداد 97، کدمطلب: 82999277، www.irna.ir



اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۲
0
0
چه جالب بود
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۲
0
0
ا.ف75
ینی دلتون میاد همین یدونه دستاورد روحانی رو هم بگیرین ازش؟ گناه داره خدایی
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین