شعار سال: طی روزهای گذشته موضوع داغ مجلس از سوال از روحانی به سمت استیضاح کرباسیان تغییر پیدا کرد؛ در شرایطی که حدود 5 ماه از مشکلات اقتصادی کشور می گذرد و اولین توصیه کارشناسان اقتصادی به دولت تغییر در کابینه خود به ویژه تغییر وزیر اقتصاد بود، نه تنها مجلس زیر بار استیضاح کرباسیان نرفت بلکه دولت هم از تغییر در تیم اقتصادی خود سرباز زد.
بعد از اینکه اندکی قیمت ارز به ثبات رسید و همچنین دستگیری تعدادی از صاحبان سرمایه که بازار را به دلالی و سوداگری خود به هم ریخته بودند، استیضاح وزیر اقتصادی یک باره به جریان افتاد.
استیضاح کرباسیان دیر هنگام اما سریع
استیضاح کرباسیان وزیر اقتصاد در ابتدا 90 امضا داشت اما بعد از آنکه مشخص شد این استیضاح با پیگری برخی معاونان دولت در مجلس در جریان است، در مرحله اول 20 نفر امضای خود را پس گرفتند تا با 70 امضا تقدیم هیأت رئیسه شود؛ در مرحله دوم هم 50 نفر از استیضاح کنندگان امضای خود را پس گرفتند؛ تا این استیضاح با 33 امضا در جریان بیفتد.
به جریان افتادن یک استیضاح با 20 امضا در این دوره از مجلس بسیار کم سابقه است؛ آن هم در شرایطی که از مدتها قبل سوال از روحانی در دستور کار مجلس قرار گرفته بود و از طرف دیگر برنامه ریزی ها به شکلی پیش رفته است که این استیضاح 2 روز قبل از سوال از روحانی قرار بگیرد.
علی اصغر یوسفنژاد، عضو هیأت رئیسه مجلس دراین خصوص گفت: طبق برنامهریزیها و هماهنگیهای انجام شده، جلسه استیضاح آقای کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی یکشنبه هفته آینده(4 شهریور) در صحن پارلمان برگزار میشود.
روحانی به مجلس می رود اما بعد از کرباسیان
کرباسیان روز یکشنبه به مجلس می رود و این در حالی است که حدود بیست روز قبل مجلسیان طرح سوال از رییس جمهور را کلید زدند و حسن روحانی باید حداکثر تا تاریخ 11 شهریور ماه برای پاسخگویی در صحن علنی مجلس حضور یابد و گفته می شود که وی ششم شهریور به خانه ملت می رود.
هزینه خروج کرباسیان از دولت به عهده مجلس افتاد
در شرایطی که انتظار می رفت استیضاح وزیر اقتصاد به خاطر مشکلات اقتصادی اخیر قبل از هر وزیر دیگری صورت بگیرد و یا حداقل دولت وی را برکنار کند اما در اقدامی بی سابقه دولت و مجلس زیر بار این موضوع نرفتند و هیچ کدام حاضر نشدند هزینه برکناری یا استیضاح کرباسیان را بپذیرند.
دولت در اولین اقدام سیف را برکنار کرد و این در حالی بود که کارشناسان زیادی به دولت توصیه کردند وقتی وزیر اقتصاد در مدیریت اوضاع اقتصادی کشور نمی تواند کاری انجام دهد پس بهتر است وی را برکنار کند. از طرف دیگر مجلس به ویژه نمایندگان لیست امید اعلام کردند که اگر دولت از عملکرد وزرایش ناراضی است خود آنها را برکنار کرده و نباید هزینه را بر عهده مجلس بیندازد.
نقش قاضی زاده هاشمی برای استیضاح کرباسیان
یکی از رسانه ها اخباری از پشت پرده این استیضاح مطرح کرده و نوشته است: حرف و حدیث های بسیاری در خصوص علت تعجیل در استیضاح وزیر سابق کار در افکار عمومی مطرح شده و حتی برخی از خبرنگاران در فضای مجازی اعلام کردند که شخص قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت دولت حسن روحانی پشت این ماجرا است و به دلیل اختلاف با ربیعی در خصوص مدیریت تامین اجتماعی، پشت پرده از استیضاح ربیعی حمایت کرده است.
افشاگری احمد امیرآبادی فراهانی نماینده قم و عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی تأییدی بر این ادعاست؛ وی در توییتی به صراحت گفته است: "استیضاح دکتر کرباسیان وزیر اقتصاد و دارایی با پیگیری نمایندگان پارلمانی رئیس جمهور امروز اعلام وصول گردید، تا استیضاح قبل از سوال از رئیس جمهور مطرح شود! آیا وزیر اقتصاد و دارایی قربانی سوال از رئیس جمهور خواهد شد؟!!"
در تمام ادوار گذشته رسم بر این بوده است که در زمان استیضاح یکی از وزرا، معاون پارلمانی وزارتخانه مربوطه به همراه معاونت پارلمانی دولت و معاونت پارلمانی وزارتخانه ها تلاش می کردند که استیضاح از دستور خارج شده و نمایندگان امضای خود را پس بگیرند.
سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از شبکه اطلاع رسانی راه دانا ، تاریخ انتشار 31مرداد 97، کدمطلب: 1400468، www.dana.ir