پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۵۷۳۱۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۳:۱۸
مسعود تجریشی با اشاره به یکی از دلایل عدم تحقق ورود آب سالانه به دریاچه ارومیه اظهار کرد: یکی از این دلایل، علاوه بر توسعه سطح زیرکشت آبی حوضه آبریز دریاچه ارومیه، افزایش سطح زیرکشت چغندرقند در حوضه آبریز دریاچه بوده است.که این میزان چغندرقند تولیدی یک میلیون تن بیشتر از میزان ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی بود و این تخلف در سال آبی 95-96 به میزان 75 میلیون متر مکعب، از سهم دریاچه را کاهش داده است.

شعارسال: مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: میزان چغندرقند تولیدی آذربایجان‌غربی یک میلیون تن بیشتر از میزان ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی بود و این تخلف در سال آبی 95-96 به میزان 75 میلیون متر مکعب، از سهم دریاچه را کاهش داده است.

مسعود تجریشی با اشاره به یکی از دلایل عدم تحقق ورود آب سالانه به دریاچه ارومیه اظهار کرد: یکی از این دلایل، علاوه بر توسعه سطح زیرکشت آبی حوضه آبریز دریاچه ارومیه، افزایش سطح زیرکشت چغندرقند در حوضه آبریز دریاچه بوده است.

وی افزود: بررسی‌های صورت گرفته نشان دهنده افزایش پنج هزار و 100 هکتاری سطح زیرکشت چغندرقند در شهرستان‌های حوضه آبریز از سال 94 تا سال گذشته بوده است.

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه بیان کرد: این در حالی است که این افزایش سطح زیرکشت با مصوبه هیئت وزیران در رابطه با منع کارخانه‌های قند خارج از استان از انعقاد قرارداد و خرید چغندرقند از چغندرکاران داخل حوضه جایگزینی چغندر با سایر محصولات و سایر اقدامات زراعی برای کاهش سطح زیرکشت چغندرقند حوضه و منع خروج ریشه آن از استان مغایر است.

وی افزود: با وجود این مصوبات، گزارش ها نشان داده که در سال گذشته 407 هزار تن چغندرقند از آذربایجان غربی به مقصد استان‌های خراسان رضوی، اردبیل، فارس، خراسان شمالی، قزوین و اصفهان خارج شده است.

تجریشی گفت: در مجموع نیز میزان چغندرقند تولیدی آذربایجان‌غربی یک میلیون تن بیشتر از میزان ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی که یک و نیم میلیون تن بوده است، بود و این تخلف در سال آبی 95-96 به میزان 75 میلیون متر مکعب از سهم دریاچه را کاهش داده است.

وی بیان کرد: اقدام مخرب دیگری که در این زمینه صورت گرفته است، انتقال کارخانه چغندرقند از مشهد به مهاباد بوده که در واکنش به مصوبه منع کارخانه های قند خارج از استان از انعقاد قرارداد و خرید چغندرقند از چغندرکاران داخل حوضه انجام شده و تاکنون نیز پیشرفت فیزیکی بیش از 60 درصدی داشته است.

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه اظهار کرد: اضافه مصرف آبی که به واسطه تامین نیاز چغندرقند کارخانه قند مهاباد به دریاچه ارومیه تحمیل می شود، 108 میلیون متر مکعب است که می تواند در سال های آینده دریاچه ارومیه را با چالش مضاعفی رو به رو کند.


شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از خبرگزاری فارس آذربایجان غربی، تاریخ انتشار: 28 شهریور 1397 ، کدخبر: 13970627001161،www.azarbaijan-gharbi.farsnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۹
0
0
باید کشاورزی مخصوصا در منطقه ارومیه کنترل شده باشه همین کارها باعث نابودی این دریاچه شده دیگه
م.ا75
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین