پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۶۲۸۶۳
تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۱
مجرمانی که به جای زورگیری، سرقت یا کیف‌قاپی با اندکی بهره هوشی دست به سرقت زده و در فضایی جهانی براحتی مخفی می‌شوند؛ افرادی که تعداد آنها هر روز رو به افزایش است و تعداد زیادی از هموطنان قربانیان این مجرمان خاموش می‌شوند. در این گزارش به روش‌های کلاهبرداران اینترنتی و راه‌های پیشگیری از آن پرداخته شده است.
شعار سال : مجرمانی که به جای زورگیری، سرقت یا کیف‌قاپی با اندکی بهره هوشی دست به سرقت زده و در فضایی جهانی براحتی مخفی می‌شوند؛ افرادی که تعداد آنها هر روز رو به افزایش است و تعداد زیادی از هموطنان قربانیان این مجرمان خاموش می‌شوند. در این گزارش به روش‌های کلاهبرداران اینترنتی و راه‌های پیشگیری از آن پرداخته شده است.
 
1. فیشینگ
فیشینگ جرمی که رتبه نخست جرایم اینترنتی کشور را به خود اختصاص داده و هر مجرم اینترنتی حتی هکرهای شانزده ساله نیز مرتکب آن می‌شوند. در این روش کلاهبرداران با ساختن صفحات جعلی مشابه درگاه اصلی بانک‌ها یا در قالب خرید اینترنتی دست به سرقت می‌زنند. مجرمانی که از این روش استفاده می‌کنند ابتدا با ساختن صفحه‌ای جعلی مشابه صفحه اصلی بانک‌ها شماره کارت،رمز دوم و کد cvv2 را به دست آورده و در فرصتی مناسب اقدام به برداشت از حساب کاربر می‌کنند. این دسته از مجرمان برای این‌که کاربر به موضوع مشکوک نشود با قراردادن پیغام این‌که سیستم بانک قطع است اعتماد فرد را جلب می‌کنند. گاهی نیز بعد از ثبت مشخصات فرد را وارد سایت اصلی بانک می‌کنند. براساس آمارهای پلیس، 50 درصد جرایم سایبری کشور برداشت‌های غیرمجاز است که بیشتر آنها از طریق فیشینگ انجام می‌شود.
 
 
2. اسکمیر؛ روشی در حال فراگیرشدن
با آگاهی مردم از روش فیشینگ و دقت در نحوه پرداخت‌های الکترونیکی، مجرمان خاموش با روشی جدید دست به سرقت اینترنتی از کارت‌های بانکی می‌زنند. در این روش که اسکمیر نام دارد، مجرمان با قرار دادن مدارهای مغناطیسی در دستگاه‌های کارتخوان فروشگاه‌ها اطلاعات کارت‌های بانکی مشتریان را ذخیره می‌کنند و با تخلیه اطلاعات از جمله رمز دوم، کارت بانکی جعلی ساخته و از حساب مشتری سرقت‌های میلیونی می‌کنند؛ البته براساس آمار پلیس فتا در این روش که در حال فراگیر شدن است، مجرمان ممکن است دستگاه اسکمیر را داخل کارتخوان‌های فروشگاه‌ها قرار داده و بدون اطلاع صاحب مغازه اطلاعات مشتریان آنها را سرقت کنند.
 
3. کلاهبرداری نیجریه‌ای
کلاهبرداری نیجریه‌ای یکی دیگر از روش‌های سرقت اینترنتی است که در سال اول شناسایی، 10 درصد جرایم اینترنتی کشور را به خود اختصاص داد. شاید معمولا طعمه‌های این روش تجار و بازرگانان هستند که براحتی و برای لحظه‌ای غفلت میلیون‌ها و میلیاردها تومان سرمایه‌شان را به کلاهبرداران ناپیدا می‌دهند.
 در این روش که از سال 90 در کشور ما با شکایت چند تاجر شناسایی شد مجرمان اینترنتی بانفوذ به نشانی پست الکترونیکی این افراد از دادوستد آنها با شرکت‌های بین‌المللی باخبر می‌شوند. مجرمان ابتدا پست الکترونیکی مشابه شرکت با تغییراتی کوچک در یک یا دو حرف ساخته و با مشتری وارد گفت‌وگو می‌شوند.
 آنها هنگامی که قرار است فرد خریدار پول را واریز کند با پست الکترونیکی جعلی شماره حساب خود را داده و فرد تاجر نیز که متوجه تغییر کوچک در نشانی پست الکترونیکی نمی‌شود هزاران دلار را به حساب کلاهبرداران می‌ریزد.
 چند روزی که از واریز پول به حساب شرکت گذشت و تماسی با تاجر برقرار نمی‌شود او به موضوع مشکوک شده و در تماس با شرکت متوجه کلاهبرداری و واریز پول به حساب کلاهبرداران به جای شرکت می‌شود. به دلیل فعالیت این کلاهبرداران در کشورهای دیگر شناسایی و دستگیری آنها امری محال است.
 سرهنگ حسین رمضانی معاون امور بین‌الملل پلیس فتا نیز در مورد این نوع کلاهبرداری می‌گوید: چون این جرم ابتدا از سوی اتباع کشور نیجریه رخ داد به این روش کلاهبرداری نیجریه‌ای می‌گویند. این جرم بیشتر از سوی اتباع آفریقایی در کشورهای جنوب و جنوب شرق آسیا رخ می‌دهد و با وجود تلاش شبانه‌روزی پلیس فتا هنوز هم تعدادی از پرونده‌های کلاهبرداری نیجریه‌ای به دلیل فرار مجرمان به کشورهای مختلف بی‌نتیجه مانده است.
 




4. خالی کردن حساب با رسیدهای خودپرداز
جدیدترین روش کلاهبرداری سایبری در ایران با دستگیری متهمی سی ساله فاش شد. در این روش سارقان با برداشتن رسیدهای خودپرداز و شناسایی صاحب حساب با مراجعه به بانک با ارائه مدارک جعلی حسابی به نام فرد باز کرده و با دریافت کارت بانکی اقدام به برداشت غیرمجاز از طعمه خود می‌کنند.

5. کلاهبرداری به بهانه برنده شدن در قرعه‌کشی
این روش که جزو قدیمی‌ترین روش‌های کلاهبرداری است، هنوز هم قربانیان زیادی را می‌گیرد. در این روش کلاهبرداران سایت‌های قرعه‌کشی راه‌اندازی کرده و هر فردی را که به این سایت مراجعه کند، به عنوان برنده اعلام می‌کنند. سپس کلاهبرداران در تماس با قربانی خود مدعی می‌شوند او برنده صدها هزار تومان پول نقد در قرعه‌کشی شده و با گرفتن شماره کارت مدعی می‌شوند پول به حساب فرد واریز می‌شود. شیادان اینترنتی پس از چند روز با قربانی تماس گرفته و مدعی می‌شوند پول به حساب آنها واریز شده و در صورتی که پول در حساب نیست طعمه با آنها تماس گرفته تا مشکل رفع شود.
 

6. رشد قارچی سایت‌های شرط‌بندی
شرط‌بندی که در سال‌های دور در قهوه‌خانه‌ها انجام می‌شد، امروزه به سایت‌های اینترنتی راه یافته و کلاهبرداران سالانه میلیاردها تومان از این طریق به جیب می‌زنند. در این روش به دلیل این‌که از هر فرد بین ده تا صد هزار تومان کلاهبرداری می‌شود، افراد به خاطر مبلغ پایین و ترس از جرم شرط‌بندی از شکایت صرف‌نظر می‌کنند.
 
شعار سال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از کانال تلگرام دیده بانی اخبار مهم استان یزد
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین