پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۶۷۳۸۲
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۷ - ۰۵:۲۲
معصومه ابتکار درخصوص مخاطرات محصولات تراریخت به اظهار نظر پرداخت .وی به عنوان پرسابقه‌ترین مسئول سازمان حفاظت محیط زیست در دوران ۴۰ ساله‌ی انقلاب، همواره مخالفتهای جدی با رهاسازی و تجارت محصولات دستورزی‌شده‌ی ژنتیک (تراریخت) داشته است؛ چنانکه کارشناسان در ممنوعیت تولید بی‌محابا و آزادانه‌ی این محصولات، سهم قابل توجهی را متوجه روشنگریهای سازمان متبوع او طی سه دهه‌ی گذشته می‌دانند.

شعارسال: معصومه ابتکار درخصوص مخاطرات محصولات تراریخت به اظهار نظر پرداخت.

معصومه ابتکار به عنوان پرسابقه‌ترین مسئول سازمان حفاظت محیط زیست در دوران ۴۰ ساله‌ی انقلاب، همواره مخالفتهای جدی با رهاسازی و تجارت محصولات دستورزی‌شده‌ی ژنتیک (تراریخت) داشته است؛ چنانکه کارشناسان در ممنوعیت تولید بی‌محابا و آزادانه‌ی این محصولات، سهم قابل توجهی را متوجه روشنگریهای سازمان متبوع او طی سه دهه‌ی گذشته می‌دانند.

اظهارنظرها و اعلام مواضع محکم معصومه ابتکار در زمان تصدی ریاست سازمان محیط زیست تا آنجا پیش رفت که تغییر این مدیر پرسابقه از این سمت، و جایگزینی جریان مدیریتی عیسی کلانتری – با مواضع کاملاً مخالف خانم ابتکار – را حاصل فشارها و تزاحمهای داخل دولت بر تراریخت و به‌طور کلی موضوعات زیست محیطی، ارزیابی می‌کنند.

ابتکار هفته‌ی گذشته در برنامه‌ی «دستخط» – که با اجرای حسین رنجبران روی آنتن رفت – در عین حال که تلاش کرد از پاسخ به پرسش مجری در خصوص محصولات دستکاری ژنتیک خودداری کند، جملاتی را در پاسخ به پرسشهای مجری بیان کرد، که نشان داد کماکان بر مخاطرات این محصولات و همچنین لزوم ارزیابی این محصولات پیش از تجاری‌سازی تأکید دارد.

وی گفت: من ترجیح می‌دهم وارد این بحث نشوم، اما اولاً ما قانون و مقررات داریم، و در این زمینه نباید از این قوانین تخطی شود.

رئیس سابق سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: مسائل را یک جانبه هم نباید ببینیم؛ یک فناوری مانند اصلاح ژنتیک یا تغییر ژن به نفع یک ویژگی خاص در یک گیاه یا موجود زنده، قطعاً در حوزه‌های زیست محیطی و پزشکی مخاطراتی دارد؛ ضمن اینکه می‌تواند فوایدی هم داشته باشد؛ مهم این است که ارزیابی صورت گیرد.

وی در ادامه بر اظهارنظر یکی از معاونانش مبنی بر اینکه «ارزیابی خطر این محصولات تاکنون در کشور صورت نگرفته»، صحه گذاشت و تأکید کرد: بله؛ در بسیاری از زمینه‌ها این ارزیابی انجام نشده است.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در پایان این بحث خاطرنشان کرد: از نگاه بین‌المللی، ارزیابیهای زیست محیطی و ارزیابی خطرات یکی از مباحث مهم توسعه است.


شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از پایگاه خبری آگروفود نیوز، تاریخ انتشار: 15آبان 1397 ، کدخبر:28488 www.agrofoodnews.com،

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین