پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۶۷۵۱۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۲
قرار است لایحه اعطای تابعیت به فرزندان زنان دارای همسر خارجی در مجلس مطرح شود؛ مخالفان آن را باعث بروز مشکلات امنیتی می‌دانند و موافقان، آن را لایحه‌ای برای حمایت از افراد حاصل از ازدواج‌های قانونی می‌دانند.

شعارسال: یکی از چالش‌های موجود در کشور، بلاتکلیفی کودکان مادر ایرانی و پدر خارجی است که در ایران به دنیا آمده‌اند. اکنون تعداد کودکانی با این مشخصات در ایران کم نیستند و این افراد در بسیاری از حوزه‌ها مثل تحصیل، بیمه و اشتغال با مشکل روبرو هستند.

روز گذشته، معصومه ابتکار معاون رییس جمهور در توییتر خود نوشت، بعد از مدت‌ها در جلسه امشب دولت تصویب شد: زنان ایرانی دارای همسر خارجی می‌توانند برای فرزندان زیر هیجده سال خود تقاضای تابعیت ایرانی کنند.

حال باید منتظر بود و دید دولت چه زمانی این لایحه را به مجلس خواهد فرستاد و نمایندگان با آن موافقت خواهند کرد یا خیر؟ از طرفی عده‌ای می‌گویند اگر این لایحه مطرح شود با مخالفت‌های احتمالی برخی مراجع تقلید و شورای نگهبان مواجه خواهد شد. در همین راستا با چند تن از نمایندگان مجلس دهم به گفت‌وگو نشستیم تا از نقطه نظرات آن‌ها باخبر شویم.

بنیادی: لایحه تابعیت در مجلس تصویب می‌شود

بهروز بنیادی نماینده کاشمر در خصوص این لایحه و اینکه برخی به آن ایرادات فقهی می‌گیرند و اینکه آیا دولت در این رابطه با نمایندگان مجلس، مراجع تقلید و اعضای شورای نگهبان تعاملاتی داشته یا خیر، به رویداد۲۴ گفته است: این موضوع همیشه جزو مشکلات مطرح در کشور بوده و ما خانواده‌های زیادی را مخصوصاً در استان‌هایی که مهاجران افغانی هستند مثل کرمان و خراسان رضوی داریم که آمدند و با زن ایرانی ازدواج کردند. این موضوع در کمیسیون اجتماعی هم مطرح شد و همکاران ما در آنجا بررسی‌هایی را انجام دادند که حال با لایحه‌ای که احتمالاً تا چندی دیگر از سوی دولت به مجلس ارائه خواهد شد نشان از آن دارد که هماهنگی‌هایی با اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس صورت گرفته است. قطعاً هر لایحه‌ای که مطرح می‌شود درباره آن مذاکرات و مشاوراتی صورت می‌گیرد که نگرانی افراد مسئول برطرف شود که بی‌شک در این خصوص هم این اتفاق افتاده است.

بنیادی یادآور شد: اعطای این تابعیت می‌تواند گره خیلی از مشکلات را باز کند زیرا این فرزندانی که به دنیا می‌آیند در بخش آموزش، بیمه، یارانه و... نیاز به حمایت دارند. متاسفانه برخی از این فرزندان سرپرست ندارند و مادران آن‌ها زحمت اداره این فرزندان را می‌کشند. این لایحه را مثبت می‌بینم و امیدوارم که مجلس هم همکاری خوبی با این موضوع داشته باشد و بعید می‌دانم برای تصویب این لایحه خیلی مشکل خاصی داشته باشیم.

موسوی لارگانی: حقوق فرزندان حاصل از ازدواج قانونی باید رعایت شود

سیدناصر موسوی‌لارگانی نماینده فلاورجان  گفته است: به نظر من وقتی یک ازدواج شرعی و قانونی صورت می‌گیرد باید به حیات و حقوق فرزندان حاصل از آن ازدواج بها داده شود. به طور مثال این فرزندان باید بتوانند راحت در کشور تحصیل داشته باشند و زمینه بهره‌مندی از این امکان نیازمند صدور شناسنامه برای آنهاست. حتی این افراد در رفتن به مسافرت و اقامت هم مشکل دارند که باید کمک کنیم تا این چالش‌ها حل شوند. من این لایحه را خوب و بجا می‌دانم و تصور می‌کنم مراجع تقلید و شورای نگهبان هم مشکل خاصی با آن نداشته باشند.

پورمختار: اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از مادر ایرانی و پدر خارجی از بدو تولد ایراد دارد

محمدعلی پورمختار نماینده بهار و کبودرآهنگ در خصوص لایحه اعطای تابعیت به فرزندان زنان دارای همسر خارجی که تا چندی دیگر توسط دولت به مجلس ارائه خواهد شد به رویداد۲۴ گفته است: طرحی مشابه این لایحه در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس مطرح است که تاکنون با آن مخالفت شده است. فرزندی که مادر ایرانی و پدر خارجی دارد و در ایران متولد شده می‌تواند بعد از ۱۹ سالگی درخواست تابعیت کند، یعنی باید درک و فهم فرد کامل شود که بتواند برای خود تصمیم بگیرد. حال عده‌ای در تلاشند که قانونی را وضع کنند که فرزند از بدو تولد بتواند تابعیت ایرانی بگیرد. من با این لایحه مخالفم و ایرادات زیادی به آن وارد است.

نماینده اصولگرای مجلس تصریح کرد: اکنون در ایران به این افراد هم خدمات داده می‌شود و معتقدم باید به آن‌ها اقامت داد و نه تابعیت. تابعیت هم در زمان خودش قابل انجام است، ولی با اعطای تابعیت از بدو تولد مخالفم، زیرا مشکلات امنیتی متوجه این موضوع است. از طرفی اگر به فرزندی در بدو تولد، تابعیت ایرانی دهند و آنگاه او بزرگ شد و تصمیم گرفت ترک تابعیت کند، تبعات زیادی برای کشور خواهد داشت.

تاج الدین: مخالفان، اعطای تابعیت را امنیتی می‌دانند

ناهید تاج‌الدین نماینده اصفهان در خصوص لایحه اعطای تابعیت به فرزندان زنان دارای همسر خارجی گفته روی این موضوع تاکنون خیلی کنکاش شده و حتی ما در فراکسیون زنان مجلس هم خیلی روی این مسئله کار کردیم. آقای شیران، نماینده مشهد هم خیلی پیگیر این موضوع بودند و تلاش‌های خوبی را هم برای تحقق این امر انجام دادند. در حال حاضر کودکان زیادی با این مشخصه در ایران در حال زندگی هستند که خیلی از آن‌ها همین کودکان کار هستند.

عضو فراکسیون زنان مجلس اظهار داشت: وقتی توئیت خانم ابتکار را دیدم، خیلی خوشحال شدم که این موضوع در قالب لایحه به مجلس بیاید. حالا که قرار است این لایحه به مجلس بیاید کار برای نمایندگان راحت‌تر است، زیرا بار مالی از طرف مجلس به دولت تحمیل نمی‌شود.

تاج الدین گفته برخی دوستان موضوعات امنیتی را متوجه این مسئله می‌دانند، ولی من فکر می‌کنم حضور پررنگ این کودکان بدون هویت، خطرات بیشتری را برای جامعه دارد که امیدوارم این لایحه زودتر به مجلس بیاید تا تکلیف این موضوع هرچه سریع‌تر روشن شود.


شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از سایت خبری رویداد 24 ، تاریخ انتشار: 16آبان 1397 ، کدخبر: 153720،www.rouydad24.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
علی سلحشور
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۳
0
0
در نقد طرح لایحه اعطای تابعیت کشور ایران به افراد زیر ۱۸ بدون شناسنامه که مادر ایرانی داشته اند و در خاک ایران نیز متولد شده اند و طبق آمار رسمی حدود یک میلیون نفر می باشند!:
۱. چگونه ثابت شود فرد زیر ۱۸ سال است؟ (فقط با آزمایش های مختص پزشکی قانونی که گاهی هم برای موارد ورزشی از مشاهده شرایط استخوان و دندان و گاهی چشم انجام می گیرد سن فرد تا حدود زیادی قابل تخمین است).
۲. چگونه ثابت شود مادر اعلامی، مادر واقعی فرد است؟ (نه سند ازدواجی وجود دارد، نه در شناسنامه ای ثبت شده، احتمالا هیچ گواهی بیمارستانی برای به دنیا آمدن فرزند وجود ندارد، احتمالا هیچ نوع مدارک رسمی دیگری از فرد موجود نمی باشد مگر با آزمایش دی ان ای برای یک میلیون نفر بعلاوه مادرهای اعلامی).
۳. چگونه ثابت شود فرد در خاک ایران متولد شده است؟ (پاسخی وجود ندارد).
۴. برفرض محال میسر بودن انجام این امر غیرممکن، پس از اجرای کامل طرح به صورت ناگهانی و غیرطبیعی حدود یک میلیون نفر به جمعیت فعلی درحال رشد با نرخ معین و قابل محاسبه و پیش بینی به شکلی غیر تدریجی وارد می گردند (با نادیده گرفتن اینکه طبق آمار غیررسمی جمعیت نامبرده از یک میلیون نفر اعلامی نیز بیشتر هستند).
۵. ورود یکباره یک جمعیت بالا به عنوان شهروند رسمی، بار همه مسئولیت های عادی فعلی اعم از بهداشت و درمان، بیمه، تحصیل و در آینده بسیار نزدیک اشتغال این جمعیت را به تمامی دستگاه های ذیربط وارد می سازد.
۶. ورود یکباره یک جمعیت بالا به عنوان شهروند رسمی، بار سنگینی از مخاطرات امنیتی و انتظامی بالایی را (و مخاطرات اجتماعی در پی آن را) به علت برخورداری این جمعیت از حقوقی اعم از امکان بازکردن هر نوع و تعداد حساب بانکی، امکان خرید و فروش هر نوع از دارایی بصورت رسمی، امکان داشتن هر نوع مجوز کسب و کار و حتی ثبت انواع شرکت ها، امکان داشتن هر یک از امکانات ارتباطی نظیر برخورداری از هر نوع و تعداد خط تلفن و انواع سیم کارت یا داشتن ارتباط با اینترنت پرسرعت و بسیاری موارد دیگر را به تمامی دستگاه های ذیربط وارد می سازد.
پ.ن: لایحه فوق در صورت تصویت به خود افراد اجازه می دهد در سن ۱۹ سالگی (یعنی ۱۸ سال تمام داشته و یک سال دیگر هم در ایران زندگی کرده باشند) بصورت مستقیم درخواست تابعیت ایرانی داشته باشند!
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین