پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۷۳۶۲۸
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۳۹۷ - ۲۳:۰۱
با پیروزی انقلاب اسلامی تلاش های بسیاری در خصوص ارتقای سطح زندگی در روستاها و فراهم سازی زیرساخت های لازم در این مناطق انجام گرفته است که این اقدامات نقش مهمی در محرومیت زدایی بویژه از مناطق کمتر برخوردار کشور داشته است.

شعارسال: با پیروزی انقلاب اسلامی تلاش های بسیاری در خصوص ارتقای سطح زندگی در روستاها و فراهم سازی زیرساخت های لازم در این مناطق انجام گرفته است که این اقدامات نقش مهمی در محرومیت زدایی بویژه از مناطق کمتر برخوردار کشور داشته است.

چهارمحال و بختیاری دارای بیش از800 روستای دارای سکنه است که از این تعداد 575 روستا دارای جمعیت بالای 20 خانوار است.

حدود 340 هزار نفر در روستاهای چهارمحال و بختیاری سکونت دارند ، که این رقم 36 درصد جمعیت این استان را شامل می شود.

با عنایت به نگاه ویژه نظام جمهوری اسلامی ایران به روستاها به ویژه روستاهای واقع در مناطق محروم و عزم مسئولان در ارائه خدمات زیربنایی، آموزشی و عمرانی، با تدبیر عالی ترین مقام اجرایی نظام، دفتر امور مناطق محروم کشور در سال 1368 شکل گرفت و هم اینک نیز به عنوان معاونت توسعه روستایی در حال فعالیت است.

در این سالها با اختصاص منابع لازم به روستاها ، در زدودن غبار محرومیت از چهره مناطق روستایی فعالیت می کند.

در همین راستا در چهارمحال و بختیاری نیز خدمات و فعالیت های بسیاری انجام گرفته است، هر چند کافی نیست و هنوز در برخی از مناطق نارسایی ها و کمبودهایی وجود دارد ، اما این محرومیت زدایی در بهبود زندگی روستاییان نقش بسزایی ایفا کرده است.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری چهارمحال و بختیاری می گوید: در طول 40 سال از عمر انقلاب اسلامی به ویژه در دولت تدبیر و امید، خدمات بسیاری خوبی در روستاها ارائه شده است.

ملک محمد محمودیان افزود: در حالی که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی هیچ یک از روستاهای استان از نعمت آب لوله کشی، گاز و برق بهره مند نبودند ، اما امروز در آستانه چهل سالگی انقلاب،دسترسی مردم به این خدمات آسان شده است.

وی ادامه داد: هم اینک 464 روستای استان گازکشی شده است که درصد گازرسانی به روستاها را 87 درصد افزایش داده است.

محمودیان تصریح کرد: تنها 13 درصد روستا که در مناطق سخت گذر و کوهستانی از جمله بخش بازفت، دهستان بارز در بخش منج و دهستان پشت کوه میلاس قرار دارند ، بی بهره از انرژی گاز هستند.

مدیرکل دفتر امور روستایی چهارمحال و بختیاری همچنین درصد روستاهای برخوردار از نعمت برق را 99.5 درصد و روستاهای بالای 20 خانوار جمعیت بهره مند از آب لوله کشی را 72 درصد اعلام کرد.

محمودیان ، با بیان اینکه در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی یک هزار و 539 کیلومتر راه روستایی در استان ایجاد شده است، اظهار داشت : هم اینک 65 درصد راه های روستایی استان آسفالت است.

وی، با بیان اینکه 84 درصد روستاهای استان دارا مدیریت روستایی هستند، افزود: 90 درصد جمعیت روستایی استان دارای شورای اسلامی روستا است.

محمودیان تعداد روستاهای برخوردار از خدمات اینترنت را 90 درصد تعداد روستاهای استان عنوان کرد و گفت: هم اینک 307 روستا به خدمات اینترنت دسترسی دارند و تا پایان سال 200 روستای دیگر نیز به خدمات اینترنت مجهز می شوند.

به گفته مدیرکل دفتر امور روستایی چهارمحال و بختیاری،100 درصد روستا زیر پوشش بیمه سلامت و 90 درصد روستاها تحت پوشش صدا و سیما هستند.

محمودیان، روستاهای دارای تلفن ثابت را 665 روستا عنوان کرد و افزود: 159 دفتر آی سی تی (ICT) نیز در روستاهای استان فعال شده است.

مدیرکل دفتر امور روستایی چهارمحال و بختیاری به تحولات حوزه کشاورزی در روستاهای استان اشاره و تصریح کرد: قبل از انقلاب اسلامی 296 هزار تن محصولات کشاورزی در استان برداشت می شد ، اما این میزان هم اینک به یک میلیون و 430 تن محصولات زراعی، دام و طیور و آبریان افزایش یافته است.

محمودیان خاطرنشان کرد: تولید 6 هزار و 500 تن قارچ در سال و افزایش تولید عسل از 70 تن به یک هزار و 512 تن در سال از دیگر دستاوردهای این حوزه است.

وی، مراکز بهداشتی و درمانی فعال در روستاها را شامل 40 درمانگاه، 330 خانه بهداشت و 79 مرکز بهداشتی درمانی اعلام کرد و گفت: 65 مرکز توانبخشی نیز در روستاها خدمات رسانی می کند در حالی که تعداد این مراکز خدماتی قبل از انقلاب انگشت شمار بود.

 چهارمحال و بختیاری دارای 42 شهر، 25 بخش و 802 روستای دارای سکنه است.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون 6 برنامه توسعه در استان اجرا شده است.


شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار: 13آذر 1397 ، کدخبر: 83121917،www.irna.ir

اخبار مرتبط
برگزیده ها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین