از طرف دیگر در بازار نفت دو بازیگر دیگر هم نقش ایفا می کنند، یکی از این بازیگران کشور روسیه است که امروزه از این کشور به عنوان قدرت شرق نام برده میشود و در دو سال گذشته سیاستهایی همسو با اوپک را در بازار نفت در پیش گرفته است و کشور دیگر امریکا است که اخیرا نام خود را به عنوان یک صادر کننده خالص نفت در دنیا ثبت کرده است. این دو کشور که از نظر میزان تولید نفت در میان ۵ کشور اول بزرگ تولید کننده نفت قرار دارند، روابط سیاسی بسیار پرتنشی را تجربه میکنند و این تنش بعد از روی کار آمدن ترامپ در امریکا بیشتر شده است. به همین دلیل توافق دو کشور در مورد بازار نفت و اجرای سیاستهای همسو برای حصول نتیجه مطلوب بسیار دور از انتظار است.
پیش بینی می شود تولید نفت اوپک در فصل اول سال ۲۰۱۹ میلادی کاهش یابد و بیشترین کاهش هم از طرف عربستان خواهد بود. اما در جلسه پایان فصل اول سال اوپک در مورد میزان تولید تصمیمگیری می کند به خصوص که در این زمان معافیت ۸ کشور در مورد خرید نفت از ایران به پایان می رسد و به گفته دولت ترامپ از این زمان دیگر هیچ یک از کشورها اجازه خرید نفت از ایران را ندارند. این سیاست باعث کاهش عرضه نفت در بازار و حذف نفت ایران می شود و اگر اوپکی ها تولید خود را افزایش ندهند بازار با کمبود عرضه روبرو خواهد شد. ایران یکی از اثرگذارترین کشورها در بازار نفت است به همین دلیل حذف نفت این کشور از بازار نفت علاوه بر تاثیر روی میزان عرضه، از نظر روانی و ژئوپلتیکی هم به بازار نفت آسیب وارد می کند و باید مورد توجه قرار بگیرد.
در پایان باید در نظر داشت که سال ۲۰۱۹ میلادی آبستن تنشهای زیادی در بازار نفت و اقتصاد است. تنشهایی که اغلب ریشه در سیاستهای دولتمردان امریکا دارد و انتظار می رود زمینه را برای آغاز رکودی دیگر در اقتصاد دنیا فراهم کند.
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از خبرگزاری خبرآنلاین، تاریخ انتشار:29آذر 1397 ، کدخبر:1214679 www.khabaronline.ir،