پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۸۴۶۹
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۳

آمریکا از عملکرد عربستان در یمن سرخورده است

رادیو اسپوتنیک روز یکشنبه در گزارشی به سرخوردگی واشنگتن از عملکرد ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان در یمن اشاره و چرایی توقف روند تحویل بمب های خوشه ای آمریکا به ریاض را تحلیل کرد.

شعارسال: در این گزارش آمده است: مقام های ارشد آمریکایی به تازگی اعلام کردند که آمریکا به عربستان بمب خوشه ای تحویل نمی دهد.

رادیو اسپوتنیک دلیل این تصمیم واشنگتن را از «مارکوس پاپادوپولوس» سردبیر نشریه «پالیتیکس فرست» و تحلیل گر سیاسی جویا شد.

وی گفت: سه دلیل برای اتخاذ این تصمیم وجود دارد. دلیل نخست اینکه امروزه رسانه های اجتماعی همه جا مشاهده می شوند.

افشاگری در مورد عربستان، فراگیر است و مردم در سراسر دنیا اندک اندک به ماهیت شنیع این کشور در داخل و خارج، پی می برند.

وی افزود: در مورد ایدئولوژی رسمی عربستان یعنی وهابیت و اینکه عربستان به چه نحو افراط گری مذهبی و تروریسم را به سراسر جهان صادر می کند، سخن می گویم.

این اقدامات در حالی روی می دهد که زمزمه هایی به گوش می رسد مبنی بر اینکه ریاض از بمب های خوشه ای در بمباران مناطق مسکونی در یمن استفاده کرده است.

این تحلیل گر در مورد معنایی که توقف تحویل بمب های خوشه ای به عربستان برای آمریکا دارد گفت که این مساله برای واشنگتن ناراحت کننده است، زیرا از روابط بسیار محکمی با سعودی ها برخوردار است.

وی افزود: در این میان، از نوع روابط دو کشور پرده برداشته می شود و این مساله برای تشکیلات داخلی آمریکا چندان خوشایند نیست. در این خلال، آمریکا به خاطر درگیری های یمن بسیار نگران است، زیرا بیم دارد که هر گونه درگیری در خاورمیانه از ظرفیت فراگیر شدن برخوردار باشد.

پاپادوپولوس گفت که آمریکا می کوشد درگیری در یمن را مهار کند، زیرا هر چه تخلفات حقوق بشری عربستان ادامه یابد، زیان بیشتری به روابط واشنگتن با ریاض وارد می شود.

وی در مورد این مساله که آیا توقف روند تحویل بمب های خوشه ای به عربستان اوضاع را تعییر می دهد یا نه، افزود: چنانچه این بمب ها دیگر از سوی سعودی ها مورد استفاده قرار نگیرد، یک مورد مثبت است اما پر واضح است که زرادخانه عربستان صرفا از این نوع سلاح سرشار نیست.

وی گفت: سعودی ها همه نوع سلاحی را در یمن امتحان می کنند که نتیجه آن کشته و زخمی شدن غیرنظامیان است.

دولت باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا تاکنون چند بیانیه در زمینه نگرانی درخصوص اعمال خشونت در یمن منتشر کرده، اما هنوز کاهش حمایت نظامی یا تاکتیکی خود از ائتلاف عربی به سرکردگی سعودی را به طور رسمی علنی نکرده است.

تحلیل گر یاد شده گفت: آمریکا مناطقی را که در آن دستی در آتش داشته، ناچیز برشمرده است. به عنوان مثال این کشور دخالت در کوزوو در سال 1991 را کوچک برشمرد و حال آنکه کوزوو اکنون لکه ننگی در قلب اروپا برای جرایم سازمان یافته، جنایت جنسی و قاچاق مواد مخدر است.

وی افزود: آمریکا همچنین نقش خود در افغانستان، عراق، لیبی و سوریه را کم اهمیت جلوه داده و همچنین عزم انصارالله و غیرنظامیان در یمن برای تاب آوردن در مقابل تجاور سعودی را دست کم گرفته است.

سردبیر نشریه پالیتیکس فرست در پایان چنین نتیجه گرفت: وقایع بسیاری ظرف 20 سال گذشته به خاطر سیاست های بدون ملاحظه واشنگتن روی داده است و مردم عادی از بابت آن متحمل رنج و درد شده اند.

با اندكي اضافات و تلخيص برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار: 9 خرداد 1395، کد خبر: (5360825) 82093076، www.irna.ir

خبرهای مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین