پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۸۶۷۸۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۹
اعضای هیئت‌رئیسه بیشتر مشغول رفت‌و‌آمد و اهدای فرش به افراد و نهادهای مختلف هستند و کمتر درباره شرایط تیم ملی حرف می‌زنند. در‌حالی‌که کارلوس کی‌روش، سرمربی پرتغالی ایران، چند روز پیش بعد از هشت سال حضور در ایران، از این کشور رفت، فدراسیون هنوز برنامه‌هایش برای معرفی سرمربی آینده را اعلام نکرده. البته تازه‌ترین‌ کاری که انجام داده، این بود که تابلوفرشی به یادبود به کارلوس کی‌روش داد و از زحمات او برای هشت سال حضور در ایران قدردانی کرد؛ فرشی که البته به گواه شاهدان عینی در هتل فرودگاه امام خمینی، کی‌روش آن را به زنی که خودش را از اهواز برای تشکر از او به تهران رسانده بود، اهدا کرد.

شعار سال: درست در روزهایی که فدراسیونِ تاج مثل همیشه «روزه سکوت» گرفته؛ اما وزارت ورزش، دست‌کم، مدیر روابط‌عمومی این نهاد، روزهای شلوغی را سپری می‌کند و هر روز یک گزینه جدید برای هدایت تیم ملی ایران معرفی می‌کند.

مدیر روابط‌عمومی وزارت برای فدراسیون فوتبال تصمیم می‌گیرد؟
بر کسی پوشیده نیست که وزارت ورزش دل خوشی از کارلوس کی‌روش نداشت؛ چه زمانی که محمود گودرزی در رأس کار بود و چه حالا که مسعود سلطانی‌فر زمام امور را به دست دارد. عجیب اینکه هر بار، این دو وزیر از صحبت عمومی درباره کی‌روش سر باز می‌زدند؛ ولی در محافل خصوصی‌شان از سرمربی ایران گلایه می‌کردند. البته محمود گودرزی بیشتر و مسعود سلطانی‌فر کمتر؛ اما مورد عجیب درباره این دو وزیر، مدیر روابط‌عمومی وزارت ورزش است که برخلاف رفت‌و‌آمد وزرا، بر صندلی‌اش ماندگار شده و هر بار به‌نوعی پیام‌های وزیر ورزش را از طریق صفحات شخصی‌اش در فضای مجازی مخابره می‌کند. مازیار ناظمی، مدیر روابط‌عمومی وزارت ورزش که پیش‌تر و بعد از جام جهانی 2014 صحبت‌های تندی علیه کی‌روش داشت و جملات طعنه‌آمیزی در توییترش خطاب به وضعیت تیم ملی می‌نوشت، از زمانی که ایران از گردونه جام ملت‌های آسیا کنار رفته، روزهای پرکاری را سپری می‌کند و تقریبا روزی یک گزینه جدید برای هدایت تیم ملی ایران رو می‌کند. او ابتدا از «زیدان»، «مورینیو» و «کلینزمن» در صف سرمربیگری ایران خبر داد و 24 ساعت بعد هم به این گزینه‌ها «اروه رنار» و «لوران بلان» فرانسوی را اضافه کرد. این موضوع که آیا این گزینه‌ها واقعا در صف سرمربیگری ایران قرار دارند یا نه، بیش از آنکه شبیه یک «جوک» باشد، بحث ثانویه‌ای است که فعلا این مطلب در پی رسیدگی به آن نیست؛ ولی اینکه چرا مدیر روابط‌عمومی وزارت ورزش این‌قدر به معرفی سرمربی بعدی ایران علاقه دارد، موضوعی است که باید از جنبه‌ای متفاوت به آن نگاه کرد.

روابط‌عمومی حرف وزیر را می‌زند؟
همین مدیر روابط‌عمومی وزارت ورزش در دوره محمود گودرزی صحبت‌هایی را مطرح می‌کرد که خیلی به اندیشه‌های محمود گودرزی، وزیر وقت ورزش نزدیک بود؛ فارغ از اینکه نظریات گودرزی در آن زمان درست بود یا خیر، این موضوع اهمیت دارد که وزارت ورزش از طریق روابط‌عمومی سعی در انتقال اندیشه‌هایش درباره فوتبال و در رأس آن درباره تیم ملی داشت.
اگرچه همان زمان مخالفت‌ها کاملا عیان بود و بعدها وزیر ورزش هم صحبت‌های اعتراضی‌اش درباره کی‌روش را بیان کرد؛ ولی وزیر از ترس اینکه صحبت‌هایش «دخالت» در امور فدراسیون باشد، از پرداختن به جزئیات طفره می‌رفت؛ اما در این دوره شرایط کمی متفاوت شد. مدیر روابط‌عمومی وزارت ورزش که صندلی‌اش را از دوره محمود گودرزی حفظ کرده بود، سعی کرد کمتر به مسائل تیم ملی و در رأس آن کارلوس کی‌روش بپردازد. دلیلش هم کاملا به باهوش‌بودن وزیر ورزش برمی‌گردد که نمی‌خواست از این طریق تفکرش به بیرون درز کند. وزارت ورزش حتی در روزهایی که کی‌روش سخت‌ترین انتقادها را درباره این نهاد داشت؛ به‌این‌دلیل که نمی‌خواهد تمرکز تیم ملی را به هم بزند، در اقدامی شایسته سکوت کرد و پاسخ کی‌روش را نداد؛ اما پس از رفتن کی‌روش، مدیر روابط‌عمومی این نهاد دوباره دست به کار شده و این‌بار با روکردن اسامی مختلف در حال فرستادن پیامی مشخص برای فوتبال ایران است. مشخص‌ترین پیام این است که وزارت ورزش در پی انتخاب یک مربی کاربلد برای تیم ملی فوتبال ایران است و می‌خواهد این شخص هم خارجی باشد و هم نامی بزرگ. حال اینکه این خواسته چقدر روی کاغذ توان اجرا‌شدن داشته باشد، هنوز مشخص نیست.

فدراسیونی‌ها صندلی پرکن هستند
نکته مهم‌تری که باید درباره اظهارات مدیر روابط عمومی وزارت ورزش برجسته شود این است که مسئولان فدراسیون فوتبال و در رأس آنها مهدی تاج، عملا از چرخه تصمیم‌گیری خارج شده‌اند و فقط جهت حفظ روابط با فیفا روی صندلی‌هایشان نشسته‌اند؛ فدراسیون فوتبال که چندین سال است قدرتش در تصمیم‌گیری‌ها را از دست داده، نه روابط‌عمومی مشخصی دارد که دست‌کم در شرایط سخت با صدور بیانیه‌ای به داد این فدراسیون برسد و نه اصلا وضعیت مدیریتی مشخصی دارد که بخواهد با اظهارنظری، هرگونه دخالت دولت در فدراسیون را نقد کند. مورد مشخص اینکه تاج از قرار معلوم پذیرفته صندلی‌اش را نگه دارد و با سکوت روزهای باقی‌مانده از ریاستش را سپری کند و زیاد درگیر تصمیم‌گیری‌های کلان نشود؛ اما در این میان نکته‌ای که فوتبال ایران را دوباره زیر سؤال می‌برد، همین منفعل‌بودن فدراسیون و پرکاربودن وزارت ورزش است؛ از صحبت‌های مدیر روابط‌عمومی وزارت ورزش این‌طور برمی‌آید که این نهاد به‌جد در پی به‌خدمت‌گرفتن یک مربی برای تیم ملی است و فدراسیون را مثل بسیاری دیگر از تصمیم‌ها بازی نمی‌دهد. این موضوع دقیقا به این معنی است که وزیر ورزش برای فدراسیون فوتبال تصمیم‌گیری می‌کند. اکنون اگر چنین فرضیه‌ای غلط باشد؛ یعنی بپذیریم وزارت دخالتی در این امور ندارد، چرا برای یک بار هم که شده، کسی از این نهاد با صحبت‌های مطرح‌شده مدیر روابط‌عمومی‌اش مخالفتی نمی‌کند یا دست‌کم، صحبت‌های او را صرفا نظرات شخصی نمی‌داند! هرچند اگر این اتفاق هم بیفتد پذیرش این مورد سخت است که یک «شخص» این‌قدر درباره گزینه‌های هدایت تیم ملی اطلاعات داشته باشد و از پشت‌پرده‌ها به‌تنهایی خبر‌دار شده باشد.

بپذیریم تاج رفتنی است؟
نحوه واکنش‌ها برای انتخاب سرمربی جدید تیم ملی به‌گونه‌ای است که ظاهرا فدراسیون فوتبال هیچ نقشی ندارد؛ وزارت ورزش که به این نتیجه رسیده مهدی تاج در بستن قرارداد و مدیریت سرمربی ضعف دارد، خودش می‌خواهد نقش اصلی را ایفا کند تا داستان‌های تکراری در فوتبال ایران رخ ندهد؛ از فدراسیون فوتبال همواره و البته به‌درستی انتقاد شده که در مدیریت و بستن قرارداد با سرمربیان، ضعف شدیدی دارد. از این مورد گذشته داستان بازنشسته‌ها هم هنوز در فوتبال ایران پابرجاست؛ تاج و چند نفر از اعضای هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال مشمول قانون بازنشستگی هستند و فعلا با درنظرگرفتن یکی، دو بند قانونی و البته چشم‌پوشی بر بخشی از قوانین به کارشان در فدراسیون ادامه می‌دهند. خارج‌کردن آنها از تصمیم‌گیری کلان به این معنی است که ظاهرا پرونده حضور تاج در فدراسیون فوتبال هم بسته شده است و بعید به نظر می‌رسد او یا یکی دیگر از نزدیکانش شانسی برای ادامه مدیریت بر فوتبال داشته باشند. هرچند شاید «فقط» مهدی تاج به‌دلیل تحریم‌های احتمالی از سوی فیفا تا روزهای پایانی مدیریتش در فوتبال باقی بماند، آن‌هم زیر نظر مجموعه بزرگ‌تر یعنی وزارت ورزش.

هنوز هم فوتبال نهادی مستقل است؟
این موضوع هم مرز باریکی دارد؛ وزارت ورزش نمی‌خواهد کاری کند تا فوتبال تعلیق یا محروم شود، ولی با اظهارنظرهای عجیب و خارج از رویه، مدیر روابط‌عمومی این نهاد دوباره این شایعه (واقعیت) را سر زبان‌ها می‌اندازد که فدراسیون عملا هیچ‌کاره است و این وزیر ورزش است که همه‌چیز را اداره می‌کند. با بیشترشدن این اتفاقات شاید دیگر و در برهه‌های پیش‌رو نشود به‌راحتی پذیرفت که فدراسیون فوتبال نهادی «مستقل» و تصمیم‌گیری‌های «دولت» در اداره آن بی‌تأثیر است.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه شرق، تاریخ انتشار 13 بهمن 97، شماره: 3358


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۶
0
0
اقای تاج شما دوست داری چی کادو بگیری و ول کنی این صندلی رو
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین