شعار سال: والیبال این ورزش دانشگاهی که در سالهای اخیر در سبد فرهنگی خانوارهای ایران جا گرفته متأسفانه اسیر حواشی و بد اخلاقیهایی شده که متن موفقیتهای آن را تحت تأثیر قرار داده است. از فحاشی و بیان شعارهای ناموسی در ورزشگاهها تا یقهگیری، زد و خورد بین بازیکنان و عوامل تیمها که گاهی ردپای مسئولان تیمها و حتی کمکاری و اهمال مدیران فدراسیون نیز در آن دیده میشود، هر روز بیشتر این ورزش را به حاشیه میبرد.
این موضوع در حالی است که دروغگویی و شانه خالی کردن از مسئولیتهای اخلاقی با هدف مقصر جلوه دادن طرف مقابل از سوی مسئولان، بازیکنان و کادرفنی تیمها و استانها آخرین رگههای حیات اخلاق در این ورزش را نیز زخمی کرده است.
رقابتهای مرحله نیمهنهایی لیگبرتر والیبال چهارشنبه ۱۵ اسفند ماه ۱۳۹۷ با برگزاری دو دیدار به پایان رسید که تیمهای شهرداری ورامین و سایپا تهران با پیروزی مقابل رقبای خود راهی فینال این فصل از رقابتهای لیگ برتر شدند اما، مسئلهای که وجود دارد حواشی و اتفاقات نا خوشایندی است که در بازیهای لیگ جولان داد.
در بازی دور رفت دو تیم شهرداری ورامین و پیام مشهد که به میزبانی سالن شهید گلعباسی ورامین برگزار شد، هر چیزی به جز اخلاق در زمین بازی وجود داشت. از پوست تخمه و بطریهای آبی که از سکوهای نه چندان استاندارد هواداران ورامین به زمین پرت میشد تا فحشهای ناموسی به بازیکنان و کادرفنی تیم مقابل یعنی پیام مشهد! مسئلهای که نه تنها با عذرخواهی از سوی مسئولان میزبان همراه نبود بلکه در عین ناباوری از سوی سرپرست تیم ورامین در پخش زنده برنامه تلویزیونی مقابل چشم هزاران نفر از اهالی والیبال انکار شد تا گواه عدم اخلاقمداری در تیمهای لیگ برتری باشد. مسئلهای که یکی از اصلیترین ارکان برای داشتن یک لیگ حرفهای است.
بازیکنانی مانند سید محمد موسوی در موفقیت والیبال ایران نقش تأثیر گذاری داشتهاند براحتی مورد هجمه تماشاگرنماها قرار میگیرند. طبق مشاهده خبرنگار ایسنا در بازی اول پیام مقابل شهرداری ورامین بارها فحاشیهای تماشاگرنماها بر علیه موسوی دیده شد، تا جایی که به نظر میرسید ناظر فدراسیون طبق قوانین باید بازی را برای کنترل کردن جو سال متوقف کند، اتفاقی که رخ نداد تا جنجالها بالا بگیرد و در نهایت به درگیری این بازیکن با ناظر بازی ختم شود.
البته بی احترامی به ناظر بازی از سوی محمد موسوی قطعاً حرکت قابل تأییدی نبود اما، شاید بروز چنین اشتباهاتی از سوی بازیکنان حاصل فشارها و سهل انگاری ناظران بازی در اجرای قوانین است. این حواشی چندین بار دیگر در سایر سالنهای والیبال کشور رخ داده است که آخرین مورد آن در سالن شهر مشهد بود. سالنی که میزبانی بازی برگشت دو تیم پیام خراسان و شهرداری ورامین را در مرحله نیمهنهایی مسابقات لیگبرتر بر عهده داشت.
در جریان بازی برگشت دو تیم بار دیگر این حواشی در سالن مشهد رخ داد که خبرنگار ایسنا اقدام به فیلمبراری از این حواشی میکند که در یک حرکت غیر اخلاقی مجتبی یوسفی بازیکن تیم پیام از فعالیت او جلوگیری میکند. ثبت اتفاقات و چنین حواشی برای برطرف شدن آنها در روزهای پیش رو از وظایف و رسالت یک خبرنگار است که با چنین حرکت زشتی مواجه شده و هیچ جای توجیهی ندارد. البته پس از پیگیریهای خبرنگار ایسنا گوشی او عودت شده است.
به نظر میرسد وقتی فدراسیون و مسئولان لیگ برخوردی را با بداخلاقیهای صورت گرفته در ورامین انجام ندادند، تماشاگران و بازیکنان پیام خود تصمیم به تلافی این بداخلاقیها گرفتند و با پرتاب بطری و بیان شعارهای ناپسند از خجالت تیم حریف در آمدند.
در شرایطی که فدراسیون از ثبات مدیریت برخوردار نیست و با سرپرست اداره میشود و تغییرات پی در پی در سازمان لیگ مثل سایر بخشهای فدراسیون طی دو سال اخیر مشهود بوده، به نظر میرسد برنامه مشخصی برای مدیریت فرهنگی و اخلاقی رقابتهای والیبال وجود ندارد.
در این شرایط نتیجه گرایی به تدریج جای اخلاق مداری و مرام پهلوانی را در این ورزش میگیرد و کسی به فکر اصلاح این فضا نیست. مسئولان مسابقات لیگ برتر والیبال باید به جای انکار این بداخلاقیها راهکاری برای اصلاح آن بیاندشیند.
سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری دانشجویان ایران تاریخ انتشار 17اسفند 97، کد خبر: 97121708890، www.isna.ir