شعار سال: گزارش کمیسیون اصل 90 درست در زمانی منتشر شده که فدراسیون فوتبال باید بر سر ادعا و درخواست غیر منطقی و سیاسی کشورهای عربستان سعودی و امارات متحده عربی برای برگزاری دیدارهای ملی و باشگاهی تیم های فوتبالی این کشورها با تیم های ایرانی در کشور ثالث به دلیل آنچه 'نبود امنیت' عنوان شده، مذاکره کند.
در روز 12 دی ماه دولت عربستان سعودی آیت الله نمر باقر النمر روحانی برجسته شیعه این کشور را اعدام کرد که این موضوع منجر به اعتراضات وسیع در سراسر جهان اسلام نسبت به این اقدام شد. در تهران و مشهد نیز صدها نفر از معترضان در برابر سفارت و کنسولگری عربستان در تهران و مشهد دست به اعتراض زدند ولی همزمان برخی افراد به اماکن دیپلماتیک این کشور تعرض کردند که این مساله باعث قطع روابط دیپلماتیک بین تهران - ریاض شد.
بعد از این اتفاق، فدراسیون فوتبال عربستان سعودی و اتحادیه فوتبال امارات از AFC درخواست کردند تا به خاطر آنچه ناامنی در ورزشگاه های ایران برای ورزشکاران این کشورها خوانده شده است، محل دیدارهای تیم های باشگاهی و ملی این 2 کشور با تیم های ایرانی تغییر کرده و در کشوری ثالث برگزار شود.
فدراسیون فوتبال در واکنش به این تقاضا تاکید کرده بودند که درخواست این 2 کشور «دخالت دادن سیاست در فوتبال» بوده و «ایران یکی از امن ترین کشورهای منطقه» خاورمیانه است.
با این حال و با فشار عربستان سعودی، روز دوشنبه پنجم بهمن ماه کمیته مسابقات کنفدراسیون فوتبال آسیا به منظور دادن فرصت بیشتر به این کنفدراسیون برای انجام ارزیابی مستقل درمورد وضعیت امنیت و ایمنی بین ایران و عربستان، تصمیم گرفت دیدارهای تیم های باشگاهی و ملی را در هر یک از چهار گروه لیگ قهرمانان آسیا تغییر دهد. این کمیته در مورد تعیین روز25 اسفند ماه (15 مارس 2016) به عنوان تاریخی که ارزیابی باید تکمیل شود، موافقت کرد. اگر تا آن زمان روابط 2 کشور به وضعیت عادی بازنگردد، تمام مسابقات بین تیم های ایران و عربستان تا پایان رقابت ها در زمین بی طرف برگزار می شود.
گزارش کمیسیون اصل 90 علاوه بر اشکالات ساختاری به فوتبال، تبانی، رشاء و ارتشاء، دوپینگ، شرط بندی غیرمجاز، جعل و استفاده از سند مجعول، تصدیق نامه های خلاف واقع، فرار مالیاتی، مصرف الکل و روابط نامشروع، مصرف مواد مخدر، رواج خرافه گرایی از جمله سحر و جادو، تحصیل مال از طریق نامشروع، نقض آشکار قوانین و مقررات و قراردادهای غیرواقعی را از دیگر اتهامات به فوتبال عنوان کرده است.
این گزارش همچنین در زمانی منتشر شده است که تیم فوتبال المپیک ایران برغم شایستگی های فراوان، با شکست در وقت های اضافه برابر تیم ژاپن بار دیگر از صعود به المپیک بازماند و فشار مضاعفی بر فدراسیون فوتبال وارد شده است.
ناکامی تیم امید، نگرانی درباره برگزار شدن دیدارهای تیم های ملی و باشگاهی با تیم های 2 کشور عربی یاد شده و تعویق در برگزاری انتخابات جدید فدراسیون فوتبال و حواشی ایجاد شده برای آن از جمله عواملی بودند که در هفته های گذشته باعث دلزدگی اهالی فوتبال و فوتبال دوستان شد و انتشار این گزارش در شرایط کنونی نیز این دلزدگی را تشدید کرده است.
هرچند که این گزارش و نتیجه رسیدگی به آن از سوی دستگاه قضایی کشور می تواند در دراز مدت به پالایش ورزش بویژه فوتبال از ناپاکی ها و فساد کمک شایانی کند و این دقیقا همان چیزی است که وزیر ورزش و جوانان به عنوان سکاندار ورزش کشور در دولت تدبیر و امید طی دوسال گذشته بارها و بارها بر آن تاکید کرده و شعار خود را بر پایه تلاش برای زدودن ناپاکی ها و فساد و تحقق ورزش پاک و سالم بنا نهاده است،اما نمایندگان محترم مجلس که خود به خوبی از شرایط سیاسی و اجتماعی کشور و منطقه باخبر هستند، می توانستند در انتخاب زمان انتشار گزارش درباره فساد در فوتبال تامل بیشتری کنند.
محمود گودرزی، وزیر ورزش و جوانان مهرماه امسال در شصت و ششمین جلسه شورای معاونین وزارت ورزش و جوانان گفت: مشی ما در وزارت ورزش و جوانان مبارزه با فساد، توسعه ورزش پاک و جلوگیری از گسترش تهمت و افترا و هر گونه بداخلاقی است.
درحال حاضر علی کفاشیان به عنوان رییس فدراسیون فوتبال در شرایطی به نمایندگی از کشورمان در اجلاس کنفدراسیون فوتبال آسیا در دوحه قطر شرکت می کند که با این اتهامات در داخل مواجه شده است.
کفاشیان که قرار است دیداری نیز با رییس فدراسیون فوتبال عربستان در حاشیه اجلاس کنفدراسیون فوتبال آسیا در قطر داشته باشد، زمانی می تواند به درستی از منافع فوتبال کشور دفاع کند که از حمایت داخلی برخوردار باشد.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاري ایرنا، تاریخ انتشار 5 بهمن 1394، کد مطلب: 81935248 (5127971): www. irna.ir