پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سه‌شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 16
کد خبر: ۲۰۱۷۳۷
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۵
رقابت دوم فعالان اقتصادی در پارلمان بخش‌خصوصی کلید خورد. با نزدیک شدن به برگزاری اولین جلسه هیات نمایندگان اتاق ایران در دوره جدید، فضای رقابت داغ‌تر شده و در واقع اعضای هیات نمایندگان با مشخص کردن ترکیب هیات‌رئیسه اتاق ایران در جلسه مذکور تا حدود زیادی مسیر و جهت‌گیری کلی نهاد بخش‌خصوصی را برای چهار سال پیش‌رو ترسیم خواهند کرد.در میان جریان‌های مختلف به نظر می‌رسد «ائتلاف برای فردا»، «پیشگامان تحول» و پویش «اتاقی برای همه» به‌عنوان سه بازیگر اصلی بیشترین نقش را در سرنوشت کرسی ریاست و ترکیب هیات‌رئیسه داشته باشند.
شعار سال: رقابت دوم فعالان اقتصادی در پارلمان بخش‌خصوصی کلید خورد. با نزدیک شدن به برگزاری اولین جلسه هیات نمایندگان اتاق ایران در دوره جدید، فضای رقابت داغ‌تر شده و افراد و جریان‌های مختلف تلاش می‌کنند که در چیدمان ترکیب هیات‌رئیسه پارلمان بخش‌خصوصی کشور نقش‌آفرین و اثرگذار باشند. براساس آنچه از سوی اتاق ایران اعلام شده، ‌۲۶ خرداد ماه ۹۸ اولین جلسه هیات نمایندگان پارلمان بخش‌خصوصی کشور در دوره نهم برگزار خواهد شد. در این جلسه اعضای هیات نمایندگان اتاق ایران گردهم می‌آیند تا رئیس و هیات‌رئیسه جدید پارلمان اقتصاد را انتخاب کنند. این اولین جلسه رسمی هیات نمایندگان اتاق ایران در دوره جدید خود؛ بعد از برگزاری انتخابات سال گذشته خواهد بود.

رقابت دوم فعالان اقتصادی

در واقع اعضای هیات نمایندگان با مشخص کردن ترکیب هیات‌رئیسه اتاق ایران در جلسه مذکور تا حدود زیادی مسیر و جهت‌گیری کلی نهاد بخش‌خصوصی را برای چهار سال پیش‌رو ترسیم خواهند کرد. اما افراد و جریان‌های مختلف تلاش می‌کنند در این مرحله از رقابت، دست بالا را نسبت به دیگری داشته باشند و شمایل جدید پارلمان بخش‌خصوصی را به نفع خود تغییر دهند. در میان جریان‌های مختلف به نظر می‌رسد «ائتلاف برای فردا»، «پیشگامان تحول» و پویش «اتاقی برای همه» به‌عنوان سه بازیگر اصلی بیشترین نقش را در سرنوشت کرسی ریاست و ترکیب هیات‌رئیسه داشته باشند. گروه ائتلاف برای فردا که برنده بی‌چون و چرای انتخابات اتاق تهران بود و توانست هر ۴۰ کرسی را به‌دست بیاورد، به‌طور طبیعی در نقش یکی از مدعیان اصلی برای کسب صندلی ریاست اتاق ایران، ظاهر خواهد شد. مسعود خوانساری سرلیست ائتلاف برای فردا به احتمال بسیار به‌عنوان یکی از کاندیداهای اصلی برای کرسی ریاست وارد میدان خواهد شد اما اگر او وارد عرصه رقابت نشود، به احتمال فراوان ائتلاف برای فردا سراغ گزینه دوم خود خواهد رفت،‌ گزینه‌ای که درحال‌حاضر چندان قابل پیش‌بینی نیست. اما گروه «پیشگامان تحول» که رقابت را در تهران به ائتلاف برای فردا واگذار کرد، در تلاش است که به کمک اتاق‌های شهرستان، معادلات اتاق ایران را به نفع خود عوض کند. در چارچوب این سناریو، احتمال معرفی کردن یک کاندیدای مستقل از طرف این گروه برای کسب ریاست ضعیف به نظر می‌رسد، احتمال قوی‌تر این است که این گروه به سمت قطب مقابل گروه «ائتلاف برای فردا» سوق پیدا کند و با تشکیل یک ائتلاف جدید، در چیدمان هیات‌رئیسه اثرگذار باشد. در این سمت ماجرا محتمل‌ترین گزینه غلامحسین شافعی، رئیس فعلی اتاق ایران است. او که پیش از این در دو مقطع زمانی مختلف به‌عنوان رئیس اتاق ایران انتخاب شده است، به احتمال زیاد بار دیگر برای کسب کرسی ریاست پیش خواهد آمد. البته تجربه دوره‌های اخیر یعنی پس از استعفای محمد نهاوندیان از ریاست اتاق ایران، نشان می‌دهد که کرسی اول اتاق ایران، نصیب تهرانی‌ها نشده است و حتی در رقابتی که در سال ۹۵ پس از استعفای محسن جلال‌پور برگزار شد، شافعی در یک رقابت نزدیک موفق به شکست خوانساری شد. رقابتی که احتمال تکرار شدن آن در انتخابات خردادماه دور از ذهن نیست.

اما در این میان، پویش «اتاقی برای همه» که گفته می‌شود در پشت صحنه آن حسین سلاح‌ورزی، نایب‌رئیس فعلی اتاق ایران و جمعی از سایر اتاق‌های شهرستان حضور دارند مدعی دیگر تعیین رئیس اتاق ایران است. برخی از شنیده‌ها حکایت از آن دارد که این پویش در تلاش است تا حسین سلاح‌ورزی، را به‌عنوان رئیس اتاق ایران بر کرسی بنشاند. این پویش مدعی است که لیست تعیین شده «اتاقی برای همه» اکثریت کرسی‌ها را در سراسر کشور به‌دست آورده است. چنانچه این ادعا و گمانه‌زنی‌ها در مورد ریاست سلاح‌ورزی درست باشد، این کرسی این بار هم به شهرستانی‌ها خواهد رسید. اما درخصوص ائتلاف برای فردا سناریوی دیگری نیز مطرح است. این سناریو حکایت از آن دارد که پویشی برای همه ائتلاف پنهانی با گروه ائتلاف برای فردا تشکیل داده است؛ در این صورت با توجه به ادعای پویش اتاقی برای همه مبنی بر پیروزی در انتخابات اتاق‌های شهرستان، گزینه‌ نهایی بار دیگر به خوانساری یا فردی دیگر از «ائتلاف برای فردا» ختم خواهد شد.

اما فعالان اقتصادی هر چهار سال یک بار برای ورود به پارلمان بخش‌خصوصی وارد میدان رقابت می‌شوند. در این راستا نهمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی سراسر کشور ۱۱ اسفند ماه سال گذشته برگزار شد تا فعالان بخش‌خصوصی در استان‌های مختلف نمایندگان‌‌شان را بشناسند. در میان ۳۴ استان تنها انتخابات اتاق بازرگانی بندرعباس به دلیل برخی مشکلات لغو و مقرر شد که در خرداد ماه سال جاری برگزار شود. اما تعداد کرسی‌های هر اتاق نیز در پارلمان اقتصاد کشور براساس تعداد کارت‌های عضویت و بازرگانی آن اتاق تعیین می‌شود. بنابراین نمایندگان اتاق‌های شهرستان می‌توانند بین یک تا ۱۵ کرسی اتاق ایران را کسب کنند. اما براساس مقررات، تمام اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در اتاق ایران دارای کرسی هستند. اتاق بازرگانی تهران از ۴۰ عضو بخش‌خصوصی و ۲۰ عضو دولتی تشکیل می‌شود و در مجموع هر ۶۰ نفر به اتاق بازرگانی ایران راه می‌یابند. آمارها از نهمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی حاکی از آن بود که در مجموع در ۳۳ اتاق بازرگانی ۱۶هزار و ۴۱۲ نفر برای چهار سال نمایندگان مورد اعتماد خود را انتخاب کردند. در این انتخابات، ۱۵۴۷ داوطلب برای حضور در اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور با یکدیگر رقابت کردند تا از این تعداد ۵۳۵ نفر ترکیب جدید هیات نمایندگان را در اتاق‌های کشور شکل بدهند. همچنین در میان استان‌های مختلف بالاترین میزان مشارکت مربوط به اتاق‌های بازرگانی تهران، اصفهان و تبریز بود و اتاق‌های یاسوج، خرم‌آباد و سمنان کمترین میزان مشارکت را به خود اختصاص دادند. پیش از این نیز انجمن نظارت بر انتخابات نهمین دوره اتاق‌های سراسر کشور در اطلاعیه‌ای، نتایج انتخابات ۳۳ اتاق را تایید کرده بود و اکثر اتاق‌ها در این مدت با تشکیل جلسه در دوره جدید، تکلیف اعضای هیات‌رئیسه خود را مشخص کرده‌اند.

اما براساس اعلام اتاق ایران، اعضای هیات نمایندگان اتاق ایران در اولین نشست دوره نهم که ۲۶ خرداد ۹۸ تشکیل خواهد شد، برگزاری انتخابات برای تعیین رئیس و اعضای هیات‌رئیسه را در دستور کار قرار خواهند داد. بر این اساس اعضای هیات نمایندگان اتاق ایران (شامل نماینده تشکل‌های زیرمجموعه و نمایندگان اتاق‌های سراسر کشور)، ۲۶ خرداد دور هم جمع خواهند شد تا رئیس و اعضای هیات‌رئیسه (شامل ۴ نایب‌رئیس، یک خزانه‌دار و یک منشی) را انتخاب کنند و رسما فعالیت پارلمان بخش‌خصوصی را در دوره جدید کلید بزنند.


شعار سال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه دنیای اقتصاد،تاریخ انتشار:27فروردین 1398،کدخبر:3515364،donya-e-eqtesad.com
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین