پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۳۷۱۵۵
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۸ - ۰۳:۰۳
تمام دیوارهای دژ فرو ریخته و هیچ کاوش باستان‌شناسی در آن انجام نمی‌شود. به جای باستان‌شناسان، حفاران غیرمجاز فعال هستند.

شعارسال: تقریبا هیچ‌چیز درباره‌اش نمی‌دانیم. شمایل‌اش، تپه‌ای باستانی‌است که اهالی روستای بِدَشت در شاهرود،‌ به آن "تپه قلعه" می‌گویند. نامی که بی‌ارتباط با اثر هم نیست و احتمالاً این تل خاک بزرگ، قلعه‌ای‌ست که زیر خروارها آوار مدفون مانده‌است.

مطالعات باستان‌شناسی زیادی درباره "تپه قلعه" بِدَشت انجام نگرفته‌است، اما آخرین احتمالات باستان‌شناسی می‌گوید که بنای اولیه قلعه مربوط به دوره هخامنشیان است. از سوی دیگر محل قرار گرفتن این قلعه بی‌ارتباط با شهر باستانی "صد دروازه" نیست. یکی از شهرهای مهم اشکانیان مربوط به ۲۲۰۰ سال قبل که احتمالا جایی در نزدیکی دامغان امروزی بوده‌است.

"تپه قلعه" احتمالاً در دوره اشکانیان به عنوان قلعه‌ی دفاعی استفاده می‌شده‌است. قلعه‌ای که امروز طعمه حفاران غیرمجاز است و خبری از مطالعه و حفاظت در آن نیست.

تعداد بازدید : 8

بِدَشت روستایی است که به واسطه سفال‌های کشف شده در آن احتمالاً به دوره تیموریان مربوط می‌شود. اما شاخص‌ترین اثر معماری روستا، کاروانسرای عباسی‌ است که احتمالاً حدود ۵۰۰ سال قبل ساخته شده‌است. یکی از صدها کارونسرایی که به دستور شاهان صفوی در مسیر جاده ابریشم ساخته شد و علاوه بر تجار، زوار امام رضا(ع) هم از این کاروانسرا استفاده می‌کردند.

سایت شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت خبری تحلیلی عصرایران، تاریخ انتشار: 13مهر1398 ، کدخبر: 691680: www.asriran.com


اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین