پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۳۹۵۳۵
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۹
توافق میان کردهای سوریه و دولت دمشق در برابر تجاوز ترکیه به شمال سوریه باعث شد تا گمانه‌زنی‌هایی در زمینه تشکیل «ائتلاف کردی-عربی» و احتمال پیدایش یک ارتش مشترک میان کردها و سوریه به وجود آید، موضوعی که کردها چندان اعتقادی به آن ندارند.حمله یک‌جانبه ارتش ترکیه به خاک سوریه به بهانه مقابله با کردها که به‌زعم خود آنها را تروریست می‌داند، روز شنبه نشست اضطراری اتحادیه عرب را به محلی برای دفاع کشورها از بازگشت کرسی سوریه به این اتحادیه تبدیل کرد و باعث شد صف تقریباً واحدی میان کشورهای عربی در مقابل ترکیه شکل بگیرد.

شعار سال: حمله یک‌جانبه ارتش ترکیه به خاک سوریه به بهانه مقابله با کردها که به‌زعم خود آنها را تروریست می‌داند، روز شنبه نشست اضطراری اتحادیه عرب را به محلی برای دفاع کشورها از بازگشت کرسی سوریه به این اتحادیه تبدیل کرد و باعث شد صف تقریباً واحدی میان کشورهای عربی در مقابل ترکیه شکل بگیرد.

از سوی دیگر به فاصله چند روز از آغاز این تجاوز کردهای سوریه به توافق با دولت سوریه دست یافتند و اعلام کردند کهسیاستکردهاهرگز جدایی از سوریه نبوده است، بلکه همواره خواهان گفتگوو حل مسالمت‌آمیز بحران بوده‌اند. در این بیانیه آمده است:ترکیه از ابتدای بحرانبا ترویج تروریسم در سوریهفعالانه نقشی منفی ایفا کرده است و ما کردها وظیفه داریم از مرزها و تمامیت ارضی سوریه دفاع کنیم، به همین دلیلارتش سوریه می‌تواند در مرز با ترکیه مستقر و برای دفاع از مرزها و آزادسازی شهرهای تحت اشغال ارتش ترکیه و مزدوران این کشوروارد عمل شود.

احتمال تشکیل «ائتلاف کردی-عربی»

به دنبال انتشار خبر این توافق، یاسین اوکتای، مشاور رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیهرخ دادن درگیری مسلحانه میان ارتش‌های ترکیه و سوریه را در منطقه عملیاتموسوم به «چشمه صلح» در مرزهای میان دو کشور بعید ندانست وگفت: ارتش ترکیه در صورت برخورد میان دو طرف در منطقه عملیاتی میان دو کشور از خود در برابر هرگونه تحرکی دفاع می‌کند.

کردهای سوریه

این توافق باعث شد تا گمانه‌زنی‌هایی در زمینه تشکیل «ائتلاف کردی-عربی» و احتمال پیدایش یک ارتش مشترک میان کردها و سوریه به وجود آید، موضوعی که کردها چنان اعتقادی به آن ندارند و معتقدند که هر کدام از طرف‌ها در زمین خود مقابل ترکیه می‌جنگند.

ناظم دباغ، رئیس دفتر اقلیم کردستان عراق در تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا گفت:توافق میان کردهای سوریه با دولت این کشور به معنای تشکیل ارتش کردی-عربی نیست. وقتی یک توافق سیاسی به دست می‌آید تنها در حیطه آن کشور است و به معنای تشکیل یک ائتلاف نظامی چندجانبه با کشورهای عربی نیست.

وی افزود: کردهای سوریه با عملیات نظامی ارتش ترکیه مقابله می‌کنند و این در حالی است که آمریکایی‌ها پشت آنها را خالی کرده‌اند. سیاست ما به عنوان کُرد صلح و ثبات و مذاکره برای برقراری آرامش است. ارتش کردی-عربی یک ظرفیت مناسب است، ولی به دلایل مشکلات متعددی که بر سر تشکیل آن وجود دارد، اجرایی نمی‌شود.

استقرار پیشمرگه‌ها در مرز سوریه

به گزارش آنا، دو روز پیش منابع عراقی خبر دادند که نیروهای پیشمرگه با هدف مقابله با تجاوز احتمالی ارتش ترکیه به خاک عراقدر مرزهای مشترک مستقر شدند.

پیشمرگه های کرد

ناظم دباغ در توضیح این اقدام پیشمرگه‌های کُرد گفت:هرگونه اقدام در راستای مبارزه، جنگ یا دفاع به موقعیت ژئوپلیتیک (جغرافیای سیاسی) منطقه بازمی‌گردد و کردهای سوریه در سوریه و کردهای عراق در عراق می‌جنگند، ولی کردهای عراق آمادگی دارند که هر حمله را علیه منطقه خود پاسخ بدهند. با وجود این ما منتظر هستیم ببینیم که در آینده چه تحولاتی رخ می‌دهد و نمی‌توان بر مبنای ارزیابی‌ها و احتمالات نظر داد.در زمینه تقابل نظامی هرگونه احتمالی وجود دارد ولی در حال حاضر معتقد نیستم که دامنه عملیات نظامی ارتش ترکیه به اقلیم کردستان گسترده شود.

رایزنی مقامات آمریکا و انگلیس با کردهای عراق

درروزهای گذشته مقامات اقلیم کردستان رایزنی‌هایی را با مقامات کشورهای خارجی دربارهوضعیت شمال سوریه و تجاوز نظامی ارتش ترکیه به این منطقه انجام دادند.نیچروان بارزانی و مسرور بارزانی، رئیس ونخست‌وزیر اقلیم کردستان در نشست‌هایی جداگانه با دیوید شنکر، معاون وزیر امور خارجه آمریکا گفتندکه ادامه تنش در سوریه موجب نابودی همهدستاوردهای بزرگ نیروهای پیشمرگهو عراقی برای غلبه بر گروه تروریستی داعش می شود.

مسرور بارزانی و نیچروان بارزانی همچنین با ژنرال «جان لوریمر» مشاور ارشد وزارت دفاع انگلستان در امور غرب آسیا دیدار کردند و با بیانکمک انگلیسو ائتلاف بین‌المللیضد داعش به سرکردگی آمریکا بر لزوم اقدام جامعه جهانی برای دفاع و حفظ دستاوردهای نبرد با داعش و جلوگیری از احیای دوبارهتروریست‌هاتأکید کردند.

رئیس اقلیم کردستان عراق در دیدار هیئت نظامی انگلیسبه بررسی وضعیت سوریه پرداختو تأکید کرد که جنگ و درگیری و تداوم آن به سود هیچ طرفی نیست و باید همه امورباگفتگو و مذاکره حل و فصل شود. وی هشدار داد که تداوم این درگیری‌ها و افزایش تنش در منطقه تبعات منفی و نامطلوب امنیتی و انسانی بسیاری به دنبال دارد.

ناظم دباغ (منتشر نشود)

دباغ درباره این دیدار و احتمال مذاکره بر سر توافق آتش‌بس میان کردها و ترکیه گفت: نمایندگان انگلیس و آمریکا در چارچوب سیاست‌های کلی هر زمان به عراق سفر می‌کنند به اربیل می‌روند و با مقامات اقلیم کردستان دیدار و گفتگو می‌کنند و امور مختلفی مطرح می‌شود، ولی این در راستای مذاکره نیست.

رئیس دفتر اقلیم کردستان عراقدر تهران تصریح کرد: اقلیم کردستان در همه رایزنی‌ها نگرانی‌های خود را درباره حمله ارتش ترکیه به خاک سوریه ابراز کرده و گفته است که ادامه یافتن جنگ باعث افزایش ناامنی در منطقه می‌شود.طبعاً در صورت افزایش ناآرامی آوارگان بیشتر می‌‌شوند و حتی خطر احیای گروه تروریستی داعش را در پی دارد.

وی گفت: اقلیم کردستان همواره اصرار کرده است که هر چه سریع‌تر تجاوز ترکیه به خاک سوریه متوقف شود و رایزنی‌های مقامات اقلیم با دیگر مقامات داخلی و خارجی در چارچوب قانون اساسی عراق است.ما خواستار حل و فصل مشکلات با گفتگو هستیم و طبعاً از توافق میان کردها با دولت سوریه موافقیم. در هر صورت این کردهای سوریه هستند که باید درباره ادامه کار تصمیم بگیرند و ما از هر تصمیمی که به کاهش مشکلات، جنگ و ... منجر شود، حمایت می‌کنیم. در کل کردهای سوریه تجزیه‌طلب نیستند و معتقدیم می‌خواهند موضوع حل و فصل شود.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری دانشگاه ازاد اسلامی ، تاریخ انتشار 25 مهر 98، کد خبر: 431053، www.ana.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین