پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۶۴۶۵۰
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۶
رییس انجمن فیزیوتراپی ایران تاکید کرد: بهترین راه حل قطع زنجیره انسانی انتقال ویروس کرونا (کووید ۱۹ ) قرنطینه خودخواسته در منزل است.

شعار سال: احمد موذن زاده افزود: کشور در شرایط سخت و آزمون دشواری قرار دارد و رمز موفقیت و شکست بیماری کووید ۱۹ اطلاع رسانی مناسب و علمی به مردم در مورد نحوه انتقال، درمان و مبارزه با این بیماری است.

وی اظهار داشت: نحوه انتقال این ویروس از طریق مواجهه انسانی مانند دست دادن و روبوسی، ترشحات بینی و دهان فرد آلوده و همچنین تماس دست با سطوح آلوده به ویروس است از این رو حفظ فاصله یک و نیم متری با سایر افراد و عدم حضور در هر مکان تجمع انسانی مانند فروشگاه ها، آرایشگاه ها، مترو، اتوبوس، مساجد و زیارتگاه ها، ترمینال و فرودگاه ها، اماکن ورزشی و مراکز درمانی ضروری است، شستشوی مرتب و کامل دست ها با آب گرم و صابون یا استفاده از محلول های ضدعفونی کارساز بوده و از تماس دست با صورت نیز خودداری شود.

وی ادامه داد: این ویروس بر روی سطوح مختلف از چند ساعت تا ۱۴ روز دوام می آورد، به عنوان مثال روی تلفن همراه چهار روز باقی می ماند از این رو می بایست وسایل شخصی را نیز در صورت خروج از منزل و در بازگشت سریعا ضدعفونی کرد.

رییس انجمن فیزیوتراپی ایران اضافه کرد: با توجه به لزوم پرهیز از هرگونه مواجهه انسانی و ضرورت اجرای قرنطینه خانگی در این ایام و پرهیز از مسافرت و دید و بازدیدهای نوروزی، هموطنان می بایست به حفظ روحیه و نشاط اعضای خانواده توجه داشته و از انجام فعالیت های ورزشی و تفریحی غافل نشوند، انجام ۴۰ دقیقه پیاده روی روزانه و انجام تمرینات ورزشی تقویتی و کششی توصیه شده است.

وی تاکید کرد: همچنین برای حفظ ظرفیت تنفسی نیز روزانه چند بار تنفس عمیق انجام دهید به این نحو که با بینی نفس عمیقی کشیده و قسمت های پایین ریه را کاملا پر کنید و پس از چند ثانیه نفس را از راه دهان و با فشار خارج کنید ضمنا اگر در هنگام انجام این تمرین تنفسی، سرفه کردید یا احساس تنگی نفس داشتید به شرط داشتن علایم دیگری مانند تب، خستگی و سرفه خشک حتما با پزشک مشورت کنید.

موذن زاده گفت: در هنگام ورود به منزل خط قرمزی را برای حفاظت از خانواده در ورودی خانه تعریف کرده و کفش ها را بیرون از این خط قرار دهید و وسایل همراه و خریدها را در یک سبد قرار داده و پس از شستشو با آب و صابون یا ضدعفونی با مواد مناسب مانند آب ژاول رقیق در مکان مناسب قرار دهید.

وی یادآور شد: در مورد مصرف نان امکان انتقال آلودگی ویروسی در نانوایی وجود دارد از این رو نان را بلافاصله در یک سفره قرار داده و از نانوایی خارج کرده و از میز و چاقوی نانوایی استفاده نکنید و در منزل نیز هر زمان که نان را می خواهید مصرف کنید، حتما آن را در ماکروفر یا قابلمه ای گرم کنید.

رییس انجمن فیزیوتراپی ایران اظهار داشت: این ویروس در دمای یخچال و حتی فریزر هم دوام می آورد اما نسبت به گرما حساس است از این رو استحمام روزانه با آب گرم و شستشوی وسایل آلوده با آب گرم و صابون توصیه می شود ضمنا غذا و نوشیدنی ها را نیز گرم میل کنید و با رژیم غذایی مناسب مقاومت و سطح ایمنی خود را بالا ببرید.

موذن زاده گفت: اگر چه میزان مرگ و میر این ویروس حدود سه تا چهار درصد تخمین زده می شود که عدد چندان بالایی نیست اما امکان شیوع بیماری از طریق فرد به فرد یا افراد دیگر و تماس با اشیای آلوده بسیار بالا است و یک فرد مبتلا می تواند تا چندین نفر را آلوده کند ضمنا ۸۰ تا ۸۵ درصد مبتلایان به کووید ۱۹ با علایمی مانند تب، خستگی و سرفه خشک صرفا با قرنطینه خانگی در یک اتاق مستقل و با تهویه مناسب، استفاده از ماسک و داشتن فاصله مناسب با سایر اعضای خانواده و درمان های دارویی حمایتی و تمرینات تنفسی و حفظ آمادگی جسمانی و روحیه قوی بهبود می یابند و کمتر از ۱۰ درصد بیماران و با بروز علایمی مانند تنگی نفس و نارسایی تنفسی نیاز به خدمات بیمارستانی و احیانا مراقبت های ویژه پزشکی دارند.

رییس انجمن فیزیوتراپی ایران افزود: می بایست از زنان باردار، افراد مسن و بیمارانی که مبتلا به بیماری هایی زمینه ای و مزمنی مانند دیابت، ام اس، آسم، مشکلات قلبی عروقی و نظایر آن هستند، حفاظت بیشتری کرد.

وی گفت: این بیماری اکنون در مرحله افزایشی قرار داشته و مطابق بررسی های اپیدمیولوژیک تا انتهای فروردین ماه روند رشد آن متوقف شده و طی اردیبهشت و حداکثر خردادماه کاملا رفع خواهد شد از این رو تمهیدات ذکر شده برای یک بازه زمانی سه ماهه مد نظر است.

رییس انجمن فیزیوتراپی ایران از تمامی اعضای جامعه خدمتگزار و ایثارگر پزشکی کشور که به رغم تمامی نامهربانی ها و بی مهری های قبلی و با توجه به تمامی کاستی ها و مشکلات موجود، جان بر کف و مسوولانه مشغول به پیشگیری، درمان و بازتوانی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ هستند، قدردانی  و اعلام کرد که خاطره این رشادت و جان فشانی ها هرگز از ذهن ملت فهیم و قدرشناس ما زدوده نخواهد شد و با توجه به درگذشت جمعی از همکاران پزشک، پرستار و سایر گروه های پزشکی ناشی از مواجهه با این ویروس در مراکز درمانی و بیمارستان ها، ضمن تقدیر از این سرداران فداکار و بی ادعای عرصه سلامت، خواستار اعطای عنوان شهید و استفاده از مزایای آن برای خانواده این عزیزان شد.

وی آمادگی کامل جامعه فیزیوتراپی کشور را برای انجام وظایف حرفه ای، آموزش نحوه انجام فعالیت های فیزیکی و تنفسی و تمرینات ورزشی، خصوصا توانبخشی قلبی ریوی بیماران در مراحل تحت حاد و مزمن را اعلام و از مردم درخواست کرد با توجه به اینکه بر اساس آمار معتبر جهانی عامل ۴۱ درصد موارد ابتلا به این بیماری از طریق مواجهه با بیماران و اشیاء آلوده در مراکز درمانی و بیمارستانی تخمین زده می شود، تا اطلاع ثانوی از هرگونه مراجعه غیرضروری، الکتیو و غیر اورژانس نیز به مراکز درمانی خودداری کنند.

ویروس کرونا که رسما کووید – ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تاکنون به بیش از ۷۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.

«کیانوش جهانپور» رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت روز جمعه ۱۶ اسفندماه اعلام کرد که اکنون موارد ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور به ۴ هزار و ۷۴۷ نفر و فوت ناشی از آن به ۱۲۴ نفر رسیده و همچنین ۹۱۳ نفر بهبود یافته‌اند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ 16 اسفند 98، کد مطلب: 83703942: www.irna.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین