شعار سال:مصطفی اقلیما با بیان اینکه این انجمن در زمینههای علمی، تحقیقاتی، تخصصی و فنی حوزه مددکاری اجتماعی فعالیتهای غیر انتفاعی کرده است، افزود: با توجه به سرعت انتشار بیماری کرونا و در برگیری همه جانبه زندگی افراد جامعه، همکاران ما در انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران خود را موظف دانستند که در راستای رسالتی که در جهت افزایش کیفیت زندگی افراد جامعه برعهده دارند، اقداماتی را تعریف کنند.
وی ادامه داد: از آنجا که ورود به حوزه روانی اجتماعی حساسیت هایی را میطلبد، لازم بود که به روشی علمی داده هایی از وضعیت روانی اجتماعی افراد جمع آوری و تحلیل شود.
رئیس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران تأکید کرد: به همین دلیل پرسشنامهای طراحی شد و در مجموع حدود ۳۸۰۰ نفر به آن پاسخ دادند. یکی از مهمترین نتایج این پرسشنامه نگرانی بیش از حد متوسطِ ۷۵ درصد از پاسخگویان نسبت به این بیماری و عواقب ناشی از آن بود. در نتیجه انجمن علمی خود را ملزم به مداخله در این بحران دانست.
اقلیما تصریح کرد: در قدم اول فراخوانی جهت انجام فعالیت داوطلبانه در سایت انجمن علمی منتشر شد. در این فراخوان از فارغ التحصیلان رشتههای یاورانه با شرط تجربه کاری مشاوره و مداخله در بحران دعوت به عمل آمد.
وی افزود: سپس اساتیدی در حوزه پزشکی، روانشناسی و مددکاری اجتماعی جلساتی را در جهت آموزش موارد مهم برای این نیروها به صورت آنلاین و فشرده برگزار کردند. در همین راستا محتوای علمی و رسانهای جهت شروع این طرح نیز تهیه شد و پس از تلاش شبانه روزی همکاران ما در انجمن، همزمان با روز ملی مددکاری اجتماعی این طرح شروع به کار کرد.
رئیس انجمن علمی مددکاری ایران با بیان اینکه هزینه ارائه این خدمات برای مراجعان رایگان بوده و مشاورین و مددکاران اجتماعی این طرح هزینهای بابت اقدامات خود دریافت نمیکنند، خاطرنشان کرد: در واقع دغدغه مندی و احساس مسئولیت این افراد این همکاری را رقم زده است.
اقلیما با بیان اینکه مکانیزم اجرای طرح به اینگونهای است که مداخله از راه دور و به صورت مشاوره و ارجاع تلفنی انجام میشود، بیان کرد: در این اقدام مددکاران اجتماعی با تجربه در خط مقدم قرار داشته و پاسخگوی همه تماسها هستند.
وی افزود: این افراد متخصص بر اساس مصاحبه و ارزیابی اولیه تماس گیرنده، در صورت عدم نیاز به خدمات تخصصی، راهنمایی و مشاوره لازم را انجام میدهند و بر اساس ارزیابی این افراد، در صورت نیاز تماس گیرنده را به نیروهای متخصص در حوزه خانواده، کودک و نوجوان، روانپزشکی، سالمندی و... ارجاع میدهند.
اقلیما تأکید کرد: نکته حائز اهمیت این اقدام طراحی سیستم سوپرویژن یا سرپرستی علمی است. به این صورت که حدود ۲۰ نفر از متخصصین رشتههای یاورانه تحت سرپرستی مددکاران اجتماعی متخصص در حوزههای نامبرده قرار دارند. سرپرستها در سطحی کلان به صورت روزانه از مشاورین و مددکاران اجتماعی گزارش گیری کرده و اطلاعات لازم را در اختیار آنها قرار میدهند. ضمن اینکه در هر زمان از ساعتهای اعلام شده در دسترس مشاورین هستند.
وی ادامه داد: بیشتر مراجعان همه رشتههای یاورانه، زنان هستند و این موضوع مربوط به ویژگیهای متفاوت فرهنگی و روانی زنان و مردان است. مردان توانایی یا مهارت تخلیه هیجانی را پیدا نکرده یا در جوامع سنتی ابراز نگرانی از جانب مردان امری پسندیده نیست. تماسهای این مدت نیز این آمار را تایید میکند چرا که بیشتر تماسهای تلفنی از جانب زنان و نگرانیهای آنها بوده است.
رئیس انجمن علمی مددکاری ایران با اشاره به اینکه در ارزیابی حاصل از جمع آوری پرسشنامه عنوان شد که ۷۵ درصد افراد پاسخ دهنده، نگرانی بیش از حد متوسط را اعلام کرده بودند، گفت: در نتیجه بیشترین موارد درخواست مشاوره جهت نگرانی حاصل از احتمال ابتلای خود و خانواده هایشان به این بیماری بوده است. مواردی که به دلیل اضطراب و استرس تماس گرفته بودند که با آموزش تکنیکهای کاهش استرس توسط مشاوران ما، سطح استرس کاهش پیدا کرده و خیلی از تماس گیرندگان از این خدمات رضایت داشتهاند.
اقلیما تصریح کرد: همزمان با شروع این طرح داوطلبانی، تیزر و پوسترهای متعددی جهت انتشار در فضای مجازی طراحی کردند. تماس گیرندگان با مشاهده پوسترهای این طرح در شبکههای مجازی مختلف با این طرح آشنا شدند. ضمن اینکه نصب بنر در برخی از شهرها به آشنایی بسیاری از مخاطبین با این طرح کمک کرد.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از فعالیتهای انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران که مکمل طرح «حمایت روانی اجتماعی از راه دور» است، گفت: انتشار محتوای آموزشی در سایت انجمن به آدرس www.swi.ir است. در این سایت اطلاعات معتبر علمی در رابطه با بیماری کرونا، اصول خودمراقبتی در محل کار و منزل، اصول خودمراقبتی گروههای خاص و جزوات آموزشی و بازی در منزل ویژه کودکان بارگزاری شده و علاقه مندان میتوانند از طریق سایت و سربرگ «ویروس کرونا» به این اطلاعات دست پیدا کنند.
خدمات مشاورهای در این طرح از راه دور ارائه شده و در ساعت ۱۰ الی ۱۲ و ۱۵ تا ۱۷ هر روز، مشاوران پاسخگوی تماس گیرندگان هستند و افراد در صورت نیاز میتوانند برای مشاوره با شمارههای ۰۹۹۲۴۷۷۸۸۴۹و ۰۹۰۲۳۲۵۷۷۳۴و ۰۹۱۰۷۷۶۱۴۰۷ تماس بگیرندند.
انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران به استناد مصوبه دویست و شصت و دومین جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی، در سال ۱۳۷۰ و به موجب رأی مورخ ۱۶ / ۱۰ / ۱۳۸۱ کمیسیون انجمنهای علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مجوز فعالیت خود را دریافت کرد.
شعار سال، با اندکی تخلیص و اضافات برگرفته از سایت گسترش نیوز، تاریخ 29 فروردین 1399، کدخبر:94170،www.gostaresh.news