پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سه‌شنبه ۲۴ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 15
کد خبر: ۲۷۵۵۶۰
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۲

دلایل رهاکردن نرخ ارز از طرف بانک مرکزی

به نظر می‌رسد هرروز برشمار کسانی که باوردارند نرخ ارز‌های معتبر دربازار ارز درماه‌های آینده با یک جهش مواجه شده و شاهد پرواز تازه این کالا خواهیم بود افزوده می‌شود. تازه‌ترین اظهار نظر درباره احتمال پرش نرخ دلار در بازار ارز را پدرام سلطانی کرده است.
شعارسال:به نظر می رسد هرروز برشمار کسانی که باوردارند نرخ ارزهای معتبر دربازار ارز درماههای آینده با یک جهش مواجه شده و شاهد پرواز تازه این کالا خواهیم بود افزوده می شود. تازه ترین اظهار نظر درباره احتمال پرش نرخ دلار در بازار ارز را پدرام سلطانی کرده است.
 
او می گوید کاهش درآمدهای نفتی دولت برای امسال قابل توجه است و برآوردهای حکایت از افت درآمدهای این بخش به میزان یک چهارم سال گذشته دارد وبه همین دلیل قدرت تامین ارز برای کالاهای اساسی به شدت کاهش پیدا می‌کند. همچنین بر اساس خبرهای منتشر شده، دولت تصمیم دارد در سال 99 به میزان 43 درصد از تخصیص ارز 4200 تومانی کم کند.سلطانی گفته است : با توجه به تراز منفی تجاری و پیش‌بینی‌ها از افت تا 12 میلیارد دلاری صادرات در سال 99، دولت برای تامین ارز مورد نیاز واردات فشار بیشتری بر تامین آن از محل ارز صادراتی خواهد آورد.پیش‌بینی می‌شود پس از فروکش کردن کرونا در کشور، تقاضا برای خرید ارز برای مصارف عمومی از جمله مسافرت خارجی، بالاتر رود.رییس اتاق بازرگانی ایران و اتریش معتقد است هجوم نقدینگی به سمت بازار سرمایه، پایداری نخواهد داشت و این نقدینگی گریزان ناچار است مامن دیگری در بازارها بیابد.افزایش نرخ ارز در سال 99، ناگزیر است. یک مدیریت خوب از سوی دولت می‌تواند این جهش را محدود به 20 تا 25 درصد کند یا آنکه یک مدیریت ضعیف، افسار آن را از دستان بانک مرکزی خارج کند.
 
با توجه به اینکه بانک مرکزی ایران روز دوشنبه بهای عرضه هر دلار آمریکا را در سامانه صرافی‌های بانکی ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین کرد که نسبت به روز یک‌شنبه ۳۰۰ تومان و نسبت به نرخ پنج‌شنبه گذشته ۸۰۰ تومان بالاتر بودبازار به این تصمیم واکنش  نشان داد. به گزارش یورونیوز این واکنش ادامه صعود نرخ رسمی ارز، هر دلار آمریکا در بازار آزاد تهران به بیش از ۱۶ هزار و ۸۶۰ تومان بود. نرخی که از ۸ مهرماه ۱۳۹۷(۳۰ سپتامبر ۲۰۱۸) تاکنون و طی ۱۹.۵ ماه گذشته بی‌سابقه بود.همچنین بانک مرکزی ایران قیمت هر یورو را نیز برای فروش در سامانه رسمی تحت مدیریت خود با ۳۰۰ تومان افزایش، ۱۷ هزار و ۹۰۰ تومان تعیین کرد تا بهای معاملاتی هر یورو در بازار آزاد تهران به ۱۸ هزار و ۲۰۰ تومان برسد.صعود کم سابقه نرخ ارز در بازار ایران در حالی است که عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی کشور روز یکشنبه مدعی شده بود که میزان ذخایر ارزی ایران به شکل اسکناس در شرایطی مطلوب و در بالاترین سطح تاریخی خود است.بررسی یورونیوز نشان می‌دهد که متوسط قیمت ماهانه دلار در بازار آزاد تهران طی ۲۳ روز اردیبهشت ماه جاری با عبور از مرز ۱۶ هزار و ۲۰۰ تومان به بالاترین سطح تاریخی خود رسیده است. در حالی که قیمت هر دلار آمریکا در جریان مبادلات روز ۴ مهرماه ۱۳۹۷(۲۶ سپتامبر ۲۰۱۸) به بالاترین حد خود یعنی ۱۹ هزار و ۳۵۰ تومان رسیده ولی متوسط نرخ دلار در مهرماه آن سال، ۱۵ هزار و ۳۷ تومان بوده است. رکورد متوسط نرخ ماهانه دلار در مهر ماه سال ۱۳۹۷ از اسفند ماه گذشته و طی سه ماه متوالی شکسته شده است.
 
دلایل رها کردن
 
این پرسش اما وجوددارد چرا رییس بانک مرکزی در باره صعود قابل توجه نرخ ارز ساکت است و دیگر ازدلاربازان سخن نمی گوید و به مردم موعظه نمی کند که دلار نخرید که ضرر می کنید؟ کارشناسان باوردارند بانک مرکزی به هردلیل که یکی از انها می تواند جذاب تر کردن سهام شرکتها در بورس باشد جلوی افزایش نرخ تبدیل دلار به ریال را نمی گیرد. یک دیدگاه دیگر این است که توانایی عرضه ارز اسکناس به دلیل بسته شدن یا سخت ترشدن رفت و آمد و صادرات به افغانستان وعراق و پاکستان کاهش یافته است. برخی نیز باوردارند دولت از محل فروش  دلار با قیمت بالاتر برای تامین نقدینگی استفاده کرده و تقاضا برای خرید دلاررا نیز تثبیت می کند.
 

شعارسال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته  از  سایت خبری ساعت 24  ،تاریخ انتشار:   23 اردیبهشت   1399،کدخبر:  494948 ،www.saat24.news
خبرهای مرتبط
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین