پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۷۸۰۸۸
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۹
سرهنگ صادق رضا دوست گفت: ایران جز کشور ایکائو است و همه کشورهای عضو آن ملزم شده اند تا تراشه ای را در گذرنامه به کار ببرند، موضوع چیپ همان تراشه است که اطلاعات شخصی افراد به نوعی در داخل این تراشه نصب شده و بر روی جلد گذرنامه مشخص است و هیچ گونه اقدام پنهانی در این زمینه وجود ندارد.

شعار سال:سرهنگ صادق رضا دوست روز سه شنبه در این زمینه گفت: انتشار این موضوع حدود دو سال گذشته مطرح شد و یکی از رسانه های مکتوب به طور کامل به آن پرداخت و شفاف سازی لازم صورت گرفت.

وی ادامه داد: ایران جز کشور ایکائو است و همه کشورهای عضو آن ملزم شده اند تا تراشه ای را در گذرنامه به کار ببرند، موضوع چیپ همان تراشه است که اطلاعات شخصی افراد به نوعی در داخل این تراشه نصب شده و بر روی جلد گذرنامه مشخص است و هیچ گونه اقدام پنهانی در این زمینه وجود ندارد.

سرهنگ رضا دوست افزود: همه گذرنامه های الکترونیکی و بیومتریک یعنی هر دو نسل گذرنامه ها در ایران صادر می شود و آنچه تحت عنوان وجود جی پی اس در گذرنامه ها اشاره شده است، نیاز به ذخیره نیرو و باتری دارد و از آن جایی که عمر گذرنامه ها ۵ ساله است چگونه چنین چیزی ممکن است که یک چیپ ۵ سال باتری در خود ذخیره کند؟ بنابراین این فرضیسه مردود است

رئیس پلیس گذرنامه نیروی انتظامی اضافه کرد: این تراشه در واقع به منظور ایمن سازی پاسپورت ها انجام تعبیه شده است و به همکاران مرزی ما کمک می کند تا اطلاعات فردی را مورد بررسی قرار داده تا جعلی صورت نگیرد و با دستگاه پاسپورت خوان در مبادی ورودی و خروجی به راحتی بتوان گذرنامه ها را کنترل کرد و این امر نشان می دهد که فلان گذرنامه اصیل است یا خیر؟ یا این گذرنامه مربوط به دارنده آن است یا خیر؟ این تکنولوژی سبب می شود تا گذرنامه از دسترس غیر خارج باشد.

رضادوست در این ارتباط که گفته می شود از طریق این تراشه، صاحبان گذرنامه شنود می شوند، گفت: این تراشه ها اصلا چنین عملکردی ندارند چرا که  از نظر علمی و فناوری چنین تکنلوژی وجود ندارد، انتشار این مساله در فضای مجازی از سوی افراد غیر مطلع و ناآگاه دنبال می شود و در واقع می توان، گفت،  شیطنت فضای مجازی است در حالی که این مساله دو سال پیش نیز مطرح شد و شفاف سازی لازم در این زمینه صورت گرفت.

به گفته وی این تکنولوژی در واقع به معنای هوشمند سازی پلیس و در راستای توسعه فناوری است و برای ایمنی گذرنامه ها انجام می شود براین اساس باید نسبت به نصب این تراشه در گذرنامه افتخار کنیم.  

ایکائو یا ICAO در تاریخ ۷ دسامبر ۱۹۴۴ در ضمن تنظیم و امضا پیمان حمل و نقل هوایی مرسوم به پیمان شیکاگو تشکیل گردید. اماموجودیت آن به طور رسمی در سال ۱۹۴۷ اتفاق افتاد و اولین جلسه آن در ۶ می ۱۹۴۷تشکیل گردید و در ۲۸ می اعضاء شورا انتخاب گردیدند. دولت ایران نیز در سال ۱۳۲۷هجری شمسی رسماً به پیمان شیکاگو و در نتیجه به ایکائو پیوست.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته ازخبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار: 6 خرداد 1399، کد خبر: 83800418،www.irna.ir

اخبار مرتبط
برگزیده ها
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین