شعارسال: استان اصفهان یکی از استانهایی که از پتانسیل بالایی برخوردار است و توجه به زیرساختهای آن اهمیت ویژهای دارد. سید حمید پورمحمدی گلسفیدی معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور درباره این استان میگوید: تلاش ما این است با رفع موانع استان اصفهان در جهت توسعه و ایفای نقش این استان در اقتصاد ملی و در عین حال در حوزه اشتغال و مقابله با بیکاری گامهای لازم برداشته شود و قرار شد این جلسات به صورت فصلی در استان برگزار و مسائل استان و روند پیشرفتها بررسیاستان اصفاه شود.
پورمحمدی گلسفیدی شامگاه روز جمعه در حاشیه جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی اصفهان با اشاره به مباحث مطرح شده بودجهای از سوی مدیران استان، افزود: در این جلسه دغدغههای مدیران استان در حوزه بودجههای جاری، عمرانی و زیرساختی در بخشهای دانشگاهی، علوم پزشکی، محیط زیست، هواشناسی، گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی، آب و فاضلاب و انرژی مطرح شد و در خصوص آن بحث شد.
وی تصریح کرد: تلاش ما این است با رفع موانع استان اصفهان در جهت توسعه و ایفای نقش این استان در اقتصاد ملی و در عین حال در حوزه اشتغال و مقابله با بیکاری گامهای لازم برداشته شود و قرار شد این جلسات به صورت فصلی در استان برگزار و مسائل استان و روند پیشرفتها بررسی شود.
معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به حضور خود و مدیران سازمان برنامه و بودجه به اصفهان، افزود: این حضور به درخواست استاندار اصفهان و به منظور بازدید از اماکن حاشیهای شهر، آشنایی با آسیبهای اجتماعی استان، شنیدن دغدغههای مدیران و بررسی و یافتن راهکارهای مناسب برای برون رفت از مشکلات و همچنین توسعه آن برگزار شد.
وی اظهارداشت: طی دیروز و امروز بازدیدهای خوبی از بخشهای مختلف اصفهان به ویژه در مناطق حاشیهای که با آسیبهای اجتماعی روبرو هستند و از نظر اقتصادی ضیفتر یا در بافت فرسوده قرار دارند، و همچنین زنان سرپرست خانوار که نیاز به حمایت دارند، صورت گرفت.
پورمحمدی به بازدید از زندان مرکزی استان اشاره و تصریح کرد: در این بازدید با نگرانیهای مسوولان زندان آشنا شدیم و در خصوص حمایتهایی که در بخشهایی مثل حفاظت و سلامت زندان باید صورت گیرد و ضرورت جابجایی آن در دراز مدت بحث و گفتگو شد و به تفاهمهایی دست یافتیم.
وی به بازدید از بخشهای علمی و صنعتی و شرکتهای دانش بنیان اصفهان اشاره کرد و گفت: این استان در این بخشها همواره پیشتاز بوده است و لذا امروز پس از بازدیدهای صورت گرفته به منظور شناسایی موانع پیشرفت آنها و بررسی راهکارهای رفع این موانع و حمایتهای لازم از این شرکتها با شرکتهای موثر تبادل نظر صورت گرفت.
دبیر شورای اقتصاد با اشاره به ظرفیت شرکتهای دانش بنیان در تولید احتیاجات داخلی کشور و جلوگیری از خروج ارز، تصریح کرد: شرکتهای دانش بنیان نقش مهمی در مقابله با تحریمها و تولید لوازم و دستگاههای مورد نیاز دارند.
وی تاکید کرد: برغم اینکه برخی دستگاهها علاقهمند هستند که نیازهای خود را از خارج تامین کنند، وقتی شرکتهای دانش بنیان میتوانند این نیازمندیها را برطرف کنند، نباید اجازه دهیم ارز از کشور خارج شود که نمود آن در قابلیتهای شرکتهای دانش بنیان اصفهان مشهود بود و این همان ضرورتی است که بزرگان کشور در خصوص شرکتهای دانش بنیان مطرح میکنند.
وی گفت: وقتی گمرک نیازمندی خود را در خصوص داشتن ۵۶ دستگاه ایکسری مطرح میکند، یک شرکت دانش بنیان از استان اصفهان اعلام میکند ما میتوانیم این نیازمندی را برطرف کنیم یا وقتی وزیر کشاورزی تامین خوراک ماهیان در قفس سردابی و بچه ماهی را از نیازمندیهای خود اعلام میکند یکی دیگر از شرکتهای دانش بنیان اصفهان برای رفع این مشکل اعلام آمادگی میکند.
وی تاکید کرد: یکی از وظایف مهم ارائه قابلیت شرکتهای دانش بنیان به سازمان برنامه و بودجه کشور به منظور بهره گیری از این ظرفیتها و تبدیل تهدید تحریم به فرصت و ارتقای فناوری است.
معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور به بازدید خود از طرحهای حمل و نقل در اصفهان اشاره کرد و گفت: امروز از طرحهای حمل و نقل اصفهان، رینگهای اطراف آن مثل آزاد راه شهید سردار سلیمانی، بازدید شد که نشان میداد به یاری خدا اصفهان در این حوزه پیشتاز و شاداب در حال فعالیت و تکاپو است و از یک سو در روی زمین برای مواصلات جادهای و از سوی دیگر در زیر زمین برای قطار شهری و برای توسعه خطوط ریلی اقدامات موثری در استان در حال اجرا و پیگیری است.
وی تصریح کرد: طی این بازدیدها بخشهایی که نیاز است سازمان برنامه و بودجه از آنها حمایت لازم را داشته باشد به ویژه بخش اول، دوم و سوم آزادراه شهید سردار سلیمانی بررسی شد تا به سرعت تمام شود و این سازمان قول داد از مراحل یک تا سه مشروط بر اتمام آن تا پایان خرداد ماه سال آینده حمایت مالی لازم را داشته باشد.
پورمحمدی ادامه داد: حمایت از خط دوم قطار شهری اصفهان در دستور کار سازمان برنامه و بودجه قرار گرفت و همچنین در بازدید از سالن اجلاس سران اصفهان و گفتگو با شهرداری اصفهان مقرر شد با همکاری دولت و شهرداری این سالن به اتمام رسد.
وی اظهار کرد: قرار شد ۷۰۰ دستگاه اتوبوس اورهال (بازآماد) کامل در اختیار اصفهان قرار گیرد، ۱۰ هزار موتور سیکلت برقی برای رفع آلودگی جایگزین موتورهای سوخت فسیلی شوند و همچنین در خصوص جایگزینی تاکسیهای فرسوده با خودروهای جدید توافقاتی صورت گرفت که با کمک شهرداری اصفهان به سرعت دنبال خواهد شد.
همچنین استاندار اصفهان با ارزشمند توصیف کردن حضور معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه در استان، گفت: طی دیروز و امروز دغدغههای استان در خصوص بودجه جاری و کامل شدن طرح بالای ۷۵ درصد پیشرفت با حمایت سازمان برنامه و بودجه در سال جاری و نهایت تا خرداد سال آینده مطرح و با نظر موافق وی همراه بود.
عباس رضایی اضافه کرد: همچنین دغدغه مدیران استان در خصوص قطار سریع السیر شیراز، اصفهان، قم و تهران، مطرح شد که در صورت تصویب این مساله در شورای اقتصاد گره بسیاری از مشکلات طرح بازخواهد شد.
جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان با حضور معاون اقتصادی و مدیران سازمان برنامه و بودجه کشور و همچنین مدیران دستگاههای اجرایی استان شامگاه امروز در استانداری اصفهان برگزار شد.
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۹، کد خبر: ۸۳۸۱۱۲۱۴، www.irna.ir