شعار سال: احمدرضا لاهیجانزاده در نشست معرفی پروژه همکاری برنامه عمران ملل متحد و سازمان حفاظت محیط زیست در سالن اجتماعات استانداری سیستان و بلوچستان اظهار داشت: صندوق توسعه محیط زیست این امکان را میدهد که دانشگاههای کشور مطالعات کاربردی خود را ارائه دهند و هزینه این مطالعات را نیز تقبل میکند، زیرا این مطالعات راهگشای بسیاری از مشکلات خواهد بود.
وی گفت: از این اعتبار به شرکتهای دانش بنیان تسهیلات کم بهره و در برخی مواقع کمک بلاعوض پرداخت میشود.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست افزود: از دانشگاههای سیستان و بلوچستان انتظار است در این مقوله بهویژه حوزه تالابها و سواحل به این صندوق ملحق شوند.
وی بیان کرد: این صندوق بحث مفصلی در حوزه رفع آلودگی ها، مصرف آب، مدیریت انرژی و ... دارد.
لاهیجان زاده ادامه داد: قانون حفاظت از تالابها در سال ۹۶ و آیین نامه آن در سال ۹۷ به تصویب رسیده و از ابتدای سال گذشته با تشکیل کارگروهی طرحهای جامع تالابها مانند تالاب انزلی به تصویب رسیده و از این ظرفیت میتوان برای هامون استفاده کرد و طرحی جامع در این کارگروه مصوب شود.
وی گفت: در مصوبه دولت ۱۴۳ تالاب با گستره سه میلیون هکتار به تصویب رسیده که ۲۵ مجموعه از این تعداد ثبت کنوانسیون رامسر شده و تالابهایی مانند شادگان و هامون جزو محدودههای ثبت این کنوانسیون هستند که از نظر اکوسیستمی و مساحت از اهمیت بین المللی برخوردارند.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در کنار این موضوع مطالعاتی را دبیرخانه ستاد ملی مقابله با گرد و غبار تحت عنوان منشاء یابی کانونهای گرد و غبار کشور انجام داده که بر اساس اطلاعات واصل شده از آن ۳۴.۷ میلیون هکتار از اراضی کشور منشاء گرد و غبار هستند و در صورت کوتاهی تمام استانها درگیر پدیده گرد و غبار میشوند، چیزی که در سیستان و بلوچستان بخوبی ملموس بوده است.
وی اظهار داشت: از ۳۴ و هفت دهم میلیون هکتار، یک و چهار دهم میلیون هکتار در بستر تالابها منشاء گرد و غبار هستند که بخش زیادی از آن به نحوه مدیریت آب در کشور مربوط میشود.
لاهیجان زاده ادامه داد: در ۲ دهه اخیر نزدیک به ۷۰ درصد مساحت تالابها در ایران از بین رفته که اگر لطف خدا شامل حال این کشور نمیشد مشکلات بیش از این بود.
وی خاطرنشان کرد: کتابچهای چندین سال قبل از سیستان و بلوچستان تهیه و باعث شد طرح مدیریت یکپارچه ایجاد شود که بسیار کمک کرد تا در اتحادیه اروپا به تصویب برسد و به کمک آن منابع مالی خارجی دریافت شود.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: برای انتخاب مدیر ملی این پروژه حدود ۴۶ نفر افراد صاحب نظر و متخصص از سراسر کشور ثبت نام کردند، زیرا فراخوان به صورت بین المللی بود، اما دکتر حسین سرگزی از سیستان و بلوچستان به عنوان مدیر ملی پروژه ارتقای مدیریت جامع منابع طبیعی برای احیای اکوسیستم تالاب بین المللی هامون و حمایت از معیشتهای جایگزین جوامع محلی انتخاب و معرفی شد.
وی افزود: انتخاب دکتر سرگزی باعث شد که برای نخستین بار نیروی بومی در شهر مورد نظر پروژه انتخاب شده است.
وی با بیان اینکه توسعه به سمت سواحل نیز پیش میرود و در اسناد بالادستی و فرمایشات مقام معظم رهبری نیز به این موضوع بسیار تاکید شده است، ادامه داد: رهبر معظم انقلاب فرموده اند باید هر توسعهای که اتفاق میافتد حتما پیوست محیط زیستی آن لحاظ شود.
لاهیجانزاده بیان کرد: در نیم قرن اخیر بسیاری از منابع، جنگل ها، سواحل و تالابها بدست بشر از بین رفته باید مواظب سواحل بکر دریای عمان باشیم و مطالبات محیط زیستی آن طلب شود تا ثروت این منطقه از بین نرود که این مهم نیازمند همت جمعی است.
وی ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست در چند دهه گذشته حدود ۱۴۰ شهید و صدها مجروح و مصدوم به منظور حفاظت از محیط زیست تقدیم کشور کرده است.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از اقتصاد روز، تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۳۹۹، کد خبر: -، eghtesaderooz.com