پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 26
کد خبر: ۲۹۰۰۴۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۵
از صاحبنظران اقتصادی تا مردم کوچه و بازار معتقدند؛ دولت به رویه گرانی روزانه کالا و محصولات اساسی عادت کرده است از این رو با سیاست افزایش قیمت دلار برا‌ی جبران کسری بودجه، تنش را در بازار ایجاد می‌کند و در نتیجه همه اقشار جامعه باید فشار‌های اقتصادی را متحمل شوند که این موضوع تبعات سنگینی را به همراه خواهد داشت.
شعار سال : تغییرات مداوم قیمت‌ها در کشور اتفاق تازه‌ای نیست، اما امروز بازار محصولات به ویژه کالا‌های اساسی از دست دولت رها شده و این مشکل حالا تنها مختص به اقشار کم درآمد نیست، بلکه تمام جامعه را درگیر خود کرده است.
این افزایش روزانه قیمت‌ها به جایی رسیده است که برخی مراجع تقلید نیز زبان به شکوه گشوده و از شخص رئیس جمهور و دولت انتقاد کرده‌اند.
طی هفته‌های گذشته بهای ارز یکباره رو به افزایش نهاد و به سرعت اثر خود را بر دیگر کالا‌ها گذاشت و بسیاری از کالا‌ها آنی تغییر قیمت دادند، به گونه-ای که برخی کالا‌ها در روز، دو یا سه بار تغییر قیمت می‌دهند و این وضعیت باعث آشفتگی شدید در بازار‌های کشور شد و قدرت خرید مردم در مدت کوتاهی کاهش چشمگیری پیدا کرده است.
«‫‫با چه منطقی وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت معرفی نشده است؟»، «اگر قرار است آقای مدرس خیابانی معرفی شود زودتر این کار انجام شود و یا فرد دیگری معرفی شود»، «به هرحال مسئول نظارت بر بازار، وزیر صنعت، معدن و تجارت است و کسی که سرپرست است انگیزه لازم را ندارد» و ... این‌ها موضوعاتی بود که در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس از سوی برخی از نمایندگان مجلس مطرح شد و در نهایت رئیس مجلس بر ضرورت معرفی هرچه سریع‌تر وزیر پیشنهادی صنعت از سوی رئیس جمهوری تاکید کرد.
علیرضا سلیمی، نماینده مردم محلات در اخطاری در جلسه علنی مجلس با استناد به اصل ۱۳۳ قانون اساسی گفت که وضعیت دلار، قیمت خودرو و لوازم خانگی را می‌بینید که به چه شکل است. در این شرایط وزارت صنعت، معدن و تجارت با سرپرست اداره می‌شود. درست است که براساس قانون، یک وزارتخانه می‌تواند سه ماه سرپرست داشته باشد، ولی آیا شرایط عادی است که رئیس جمهوری امروز و فردا می‌کند؟
از سوی دیگر احد آزادیخواه، نماینده ملایر در مجلس در تذکری در جلسه علنی صبح روز یکشنبه مجلس در اخطاری مستند به اصل سوم قانون اساسی گفت: بسیاری از خانواده‌ها هستند که به تشخیص ما نیازمند بودند، اما یارانه آن‌ها حذف شده یا سبد معیشتی به حسابشان ریخته نشده است که این تبعیض ناروا است. آن‌ها به ما مراجعه می‌کنند ما هم پاسخی نداریم. نامه می‫نویسیم و به ما پاسخی داده نمی‫شود.
به گفته این نماینده مجلس، در این شرایط گرانی، تورم و مشکلات در بازار، مهم‌ترین وزارتخانه که تسلط بر بازار دارد وزارت صنعت است که با سرپرست اداره می‌شود و البته زحمت می‫کشند، ولی ما نیاز به وزیر داریم تا مشکلات مردم راحت‌تر حل شود.

مردم از گرانی‌ها به تنگ آمده‌اند
مردم در کوچه و بازار علاوه بر گلایه از گرانی، نظر خود را در‫مورد علت گرانی و مهار نشدن آن چنین بیان می‌کنند که انگار بازار و اتفاقات آن مربوط به مسئولان این کشور نیست.
یکی از شهروندان تهرانی با ابراز گلایه از افزایش روزانه مواد غذایی می‌گوید: صبح تا بعدازظهر قیمت‌ها فرق می‌کند و هیچ نظارتی وجود ندارد، هرچند این رویه افزایش قیمت در کشور موضوع جدیدی نیست، اما نه به این شکل، بالا رفتن قیمت کالا‌ها واقعاً مشکلات جدی را برای ما به‌وجود آورده است.
دیگر شهروندی که برای خرید به فروشگاه مواد غذایی آمده بود با بیان اینکه گرفتار مشکلاتی هستیم که نمی‌دانیم از آن رهایی می‌یابیم یا نه، بیان می‌کند: هر روز با قیمت‌های عجیب مواجه هستیم و متولیان هیچ ترتیب اثری نمی‫دهند یا نمی‌خواهند که بدهند؛ به هر حال مردم را زیر بار گرانی خرد کرده‌اند، صدای مردم از گرانی درآمده است. به هر بازاری می‌رویم با افزایش عجیب و غریب قیمت‌ها روبه‌رو می‌شویم؛ جایی برای نفس کشیدن نیست.

بازار آشفته کالا زیر سایه سیاست کاری‌ها
در همین رابطه محمدعلی صدیقی، عضو سابق هیئت رئیسه اتاق اصناف ایران گفت: امروز با مواجه شدن افزایش نرخ ارز، تکان‌های زیادی به بخش-های مختلف وارد شده است از این‌رو آثار تغییرات حاصل از نرخ ارز بر روی کالا‌ها بر اساس طبقه‌بندی کالایی متفاوت است، به گونه‌ای که روی برخی کالا‌ها تاثیر نرخ ارز آنی اثر می‌گذارد، حال آنکه در برخی دیگر از کالا‌ها با تاخیر همراه است و در مورد برخی دیگر از کالا‌ها به بازه زمانی بلندمدتی نیاز است.
به گفته عضو سابق هیئت رئیسه اتاق اصناف ایران، تبعات افزایش افسارگسیخته نرخ ارز سال‌هاست بر اقتصاد کشور نشان داده شده است و این بی‫نظمی در حفظ و ثبات قیمت ارز بیشتر بر روی معیشت مردم تاثیرگذار بوده و هست.
این فعال صنفی با توجه به شرایط بحرانی این روز‌ها تاکید کرد: تلاطم‌های ارزی در کنار پاندومی کرونا و تحریم‌ها به سه ضلع ویرانگر در اقتصاد تبدیل شده است که متاسفانه هر یک از این موارد تاکنون با بی توجهی مواجه شده است. ناتوانی در تنظیم بازار و کنترل نرخ‌ها، سوء‌استفاده‫های پی‫در‫پی برخی دلالان از نوسانات قیمتی، کسری درآمدی خانوار و ناتوانی دولت در تثبیت بازارها، چالش‌های عمیقی را در اقتصاد ایران ایجاد کرده است.
صدیقی تاکید کرد: مردم قدرت خرید خود را از دست داده‌اند، درواقع قدرت خرید جدیدی با افزایش دستمزد‌ها ایجاد نشده و تنها بخشی از کاهش قدرت خرید در یک سال گذشته با اعمال احتمالی افزایش حقوق‌ها جبران می‌شود و معیشت خانوار همچنان با کسری مواجه خواهد بود. ما هر روز شاهد افزایش قیمت ارز هستیم و این برخلاف شعار‌های رئیس جمهوری در انتخابات است که بیان می‌کرد شب می‌خوابیم و صبح با افزایش قیمت‌ها روبه‫رو هستیم، همین وضعیت را این روز‌ها می‌بینیم، اما رئیس جمهوری و وزارت صمت چه اقدامی برای کنترل وضعیت می‌کند؟ دولت، مردم را به رویه گرانی روزانه کالا و محصولات اساسی عادت داده است، از این رو با سیاست افزایش نرخ دلار برای جبران کسری بودجه، تنش را در بازار ایجاد می‌کند و درنتیجه همه اقشار جامعه باید فشار‌های اقتصادی را متحمل شوند که این موضوع تبعات سنگینی را به همراه خواهد داشت.
وی افزود: پاسخ آن‌ها به مردم با این گرانی‌ها چیست؟ آیا از وضعیت مردم خبر دارید؟ هر روز افزایش قیمت ارز در نرخ کالا‌های اساسی و ضروری اثر می‌گذارد. افزایش بی وقفه قیمت‌ها دیگر برای مردم غیر قابل تحمل شده است.
به اعتقاد این فعال صنفی، سیاست گرانی ارز تبعاتی را برجای می‌گذارد که تا چند سال آینده مردم باید تاوان این اهمال‌کاری‌ها را بپردازند.
صدیقی با تاکید بر اینکه نباید با سیاست‌های اشتباه شرایط اقتصادی را از این سخت‌تر کنند، گفت: وزارت صمت به عنوان متولی اصلی در کنترل قیمت‌ها نقش اساسی دارد، اما هنوز برای تعیین وزیر این وزارتخانه تعیین تکلیف نشده است. این روز‌ها تمام توجه‌ها به سمت بازار خودروست؛ هرچند در این بازار هم هیچ اتفاق مثبتی نیفتاده است. وزارتخانه‌ای که نبض بازار، صادرات، تولید و واردات را به دست دارد امروز پس از گذشت مدت زیادی هنوز بدون وزیر است، پس چطور انتظار می‌رود که بتوانند به وضعیت ایجاد شده سروسامان بدهد.
 

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه ابتکار، تاریخ انتشار:4مرداد 1399، کد خبر: ebtekarnews.com_159942

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
France
۱۶:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
0
0
فعلا که همه امور از دست دولت خارج شده
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین