پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۹۱۹۶۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۵
امارات متحده عربی با اعلام اینکه هدفی به غیر از استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای ندارد، اولین نیروگاه هسته‌ای در جهان عرب را بازگشایی کرد.

شعار سال: این اقدام اماراتی‌ها نگرانی‌های بسیاری را برانگیخت چرا که در منطقه پرمناقشه خاورمیانه و در شرایطی که امارات و عربستان در جبهه مخالف اغلب کشورهای موجود در این منطقه ایستاده اند، دسترسی به انرژی هسته‌ای حساسیت زاست. با این وجود به نظر می‌رسد که غربی‌ها مشکل چندانی با این مسئله ندارند. آنها با امارات متحده عربی بر سر ایجاد این نیروگاه کنار آمده‌اند و حالا در حال چانه زنی با سعودی‌ها هستند تا آنها هم بتوانند نیروگاه هسته‌ای خود را داشته باشند.
امارات اعلام کرده که هدفی به غیر از استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای ندارد. کارشناسان می‌گویند این کشور می‌تواند یک چهارم از برق مورد نیاز خود را از این طریق تامین کند. در مقابل اما سعودی‌ها تاکنون قولی مبنی بر اینکه نیروگاه هسته‌ای که قرار است تا دوسال دیگر به راه بیفتد، برای اهداف صلح آمیز طراحی شده، نداده است.


درهمین رابطه ابوالفضل ظهره وند، کارشناس امور هسته‌ای در مورد بازگشایی نخستین نیروگاه هسته‌ای در امارات گفت: امارات کشوری است که به صورت مینیاتوری در حوزه‌های مختلف تلاش دارد که تبدیل به کشوری پیشرفته شود و فعالیت‌های هسته‌ای‌اش هم مسبوق به سابقه است. در دهه هشتاد که بحث فعالیت‌های هسته‌ای ایران مطرح بود، امارات وارد رایزنی با کره جنوبی شد تا با اجازه ایالات متحده آمریکا دست به تاسیس چهار نیروگاه هسته‌ای بزند. این نیروگاه که روز شنبه افتتاح شد، یکی از آن هاست که به همت کره‌ای‌ها و با نظارت آمریکایی‌ها ساخته شده است.
او در پاسخ به این سوال ماجرای هسته‌ای شدن امارات چیست و چطور کلید خورد نیز گفت: ابعاد کشور امارات، جمعیت کم و نفت زیاد به آن جنبه یک کشور مینیاتوری را داده است. غربی‌ها بعد از اینکه از مهار ایران ناامید شده و فهمیدند که ایران در دسترسی به انرژی هسته‌ای مصر است، تصمیم گرفتند که از پروژه‌های مشابه در منطقه پشتیبانی کنند و بعد از آن کمپانی‌های غربی و کره جنوبی، بستن قرارداد با امارات و عربستان را کلید زدند.
کاری که در امارات انجام می‌گیرد بی‌شباهت به فرستادن ماهواره به فضا نیست. پول این پروژه‌ها تماما از سوی اماراتی‌ها پرداخت می‌شود اما صفر تا صد آن در دست دیگران است. این نیروگاه هسته‌ای و بقیه نیروگاه‌های در دست تاسیس، در حقیقت سفارشی است و با اراده غربی‌ها تاسیس می‌شود و تصمیم مستقل برای اماراتی‌ها نیست.


او درباره خطر هسته‌ای شدن کشورهای خاورمیانه به خاطر موقعیت جغرافیایی و تنش‌های موجود در این منطقه نیز گفت: بحث خطر نیست. این شایعه‌ای است که غربی‌ها درست کرده‌اند تا دسترسی کشورهای دیگر را به علوم جدید محدود کنند. چون اگر کشوری به صورت مستقل بتواند در زمینه انرژی هسته‌ای پیشرفت کند این به معنای این است که در دیگر مسائل هم می‌تواند پیشرفت خوبی داشته باشد و این چیزی نیست که آنها به دنبالش باشند. فعالیت‌های هسته‌ای موقعیت کشورها و امنیت آنها را تامین می‌کند. در مورد مصری‌ها و اردنی‌ها اما موضوع متفاوت است. به خاطر جغرافیای این کشورها و نزدیکی که با سرزمین‌های اشغالی دارند، تلاش بر این است که وابسته و عقب مانده بمانند و برای همین است که مخالفت‌ها با هسته‌ای شدن چنین کشورهایی بیشتر است.در مورد امارات اما مسئله متفاوت است. باطن این وضعیت این است که آمریکا و انگلیس نیروگاه هسته‌ای را در آن منطقه ایجاد کرده اند. بخش مهمی از امارات اکنون متعلق به کمپانی‌های عظیم غربی است و آنها در ظاهر تصور می‌کنند که کشوری مستقل هستند.


او در ادامه درباره رویکرد ایران نسبت به این موضوع نیز گفت: ما نگران استفاده از انرژی هسته‌ای در کشورهای اطرافمان نیستیم و آنها را رقیب خود نمی‌بینیم. آنچه ایران به آن فکر می‌کند این است که ما قرار است کنار هم باشیم و قرن‌ها بعد از این هم چنین وضعیتی ادامه خواهد داشت. اما مسئله نوع بازیگری و اعمال اراده بیگانگان است که سرنوشت منطقه را تغییر می‌دهد. اما به طور کلی اینکه کشورهای منطقه سال‌ها بعد از ایران به ضرورت دسترسی به انرژی هسته‌ای پی برده اند، حقانیت ایران را نشان می‌دهد. همانطور که گفتم ظاهر این اتفاقی که افتاده این است که امارات مانند بسیاری از کشورها دست به تاسیس نیروگاه هسته‌ای در خاک خود زده و به زودی سه نیروگاه دیگر را هم تاسیس و بازگشایی می‌کند. اما باطنش این است که غربی‌ها و کمپانی‌های کره جنوبی آنها را سر کیسه کرده اند.


او در ادامه درباره امکان دسترسی عربستان به بمت اتمی نیز گفت: این که عربستان بخواهد بمب تولید کند دور از تصور است. نه غربی‌ها و نه هیچ کشور دیگری چنین اجازه‌ای نخواهد داد. آنها امکانان ایجاد چنین چیزی را هم ندارند. اما از آنجایی که عربستان خواستگاه جریان‌های سلفی و تندروهاست، نگرانی‌هایی بابت اینکه چنین کاری دسترسی تندروها به مواد مورد نظر برای ایجاد سلاح‌های هسته‌ای خطرناک را ایجاد کند، وجود دارد. کشورهایی که مسیر افراط گرایی را پیش می‌برند، شفاف نیستند. امارات و عربستان در ایجاد جریان‌های تروریستی مانند داعش و القاعده دست داشته‌اند و از سوی دیگر به طور رسمی در یمن می‌جنگند و فاجعه انسانی به بار آورده اند. به همین دلیل خطرهایی وجود دارد. پس غربی‌ها به این سادگی دسترسی عربستان به انرژی هسته‌ای را تائید نخواهند کرد، مگر اینکه مشابه مورد امارات صفر تا صد پروژه در دسترس خودشان باشد.

 

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه آفتاب یزد، به تاریخ: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹، کد خبر: ۱۶۶۵۳۳، http://aftabeyazd.ir/

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
France
۱۶:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۳
0
0
بالاخره جنگ هسته ای که همه ازش می ترسیدن شروع شد
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین