پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۹۸۷۳۴
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۷

پالایشگاه نفت کرمانشاه چگونه واگذار شد؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد که تخلفاتی در نحوه واگذاری این پالایشگاه صورت گرفته و حتی خریدار این مجموعه که در حوزه خرید و فروش و بسته بندی مواد غذایی لبنی فعالیت دارد، اهلیت ندارد و نااهلی او در سال ۹۷ با ارائه گزارش تحقیق و تفحص نمایندگان مجلس شورای اسلامی اثبات شده است.
شعار سال: پالایشگاه نفت کرمانشاه دومین پالایشگاه کشور است که در سال ۱۳۰۱ به بهره برداری رسیده و در آن، محصولاتی از قبیل بنزین، نفت کوره، نفت گاز، نفت سفید و گاز مایع تولید می‌شود.

این پالایشگاه در سال ۱۳۹۵ در قالب اصل ۴۴ قانون اساسی با قیمت ۲۱۰ میلیارد تومان به بخش خصوصی واگذار شد و شرکت پخش تجارت گستر بیستون ۵۷ درصد از سهام این شرکت را با کسر ۳ درصد سهام ترجیحی خریداری کرد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که تخلفاتی در نحوه واگذاری این پالایشگاه صورت گرفته و حتی خریدار این مجموعه که در حوزه خرید و فروش و بسته بندی مواد غذایی لبنی فعالیت دارد، اهلیت ندارد و نااهلی او در سال ۹۷ با ارائه گزارش تحقیق و تفحص نمایندگان مجلس شورای اسلامی اثبات شده است. با این حال، هنوز خلع یدی صورت نگرفته و مشخص نیست کارفرمای فاقد اهلیت پالایشگاه نفت کرمانشاه تا چه زمانی مدیریت این مجموعه را برعهده داشته باشد.

لازم به ذکر است، پالایشگاه کرمانشاه در حالی در سال ۱۳۹۵ با مبلغ ۲۹۰ میلیارد تومان به بخش خصوصی واگذار شده که در همان سال ۲۸۰ میلیارد تومان از پتروشیمی بیستون طلبکار بوده است و از سویی، ارزش واقعی این شرکت ۱۸۰۰ میلیارد تومان بوده است. 

بعد از اینکه نتیجه گزارش تحقیق و تفحص نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیرامون واگذاری پالایشگاه کرمانشاه اعلام و مشخص شد کارفرمای آن، اهلیت ندارد، تا مدتی خبری از وضعیت این پالایشگاه در دست نبود تا اینکه آیت الله رئیسی، رئیس قوه قضائیه ۱۰ شهریورماه در جلسه شورای عالی قو قضائیه به خصوصی سازی این پالایشگاه اشاره کرد و درباره برخی واگذاری‌های مسئله دار بنگاه‌های دولتی به بخش خصوصی دستور داد ضمن تسریع در رسیدگی به پرونده رئیس سابق سازمان خصوصی سازی و مدیران متخلف برخی شرکت ها، سازمان بازرسی موضوع تعیین تکلیف نحوه واگذاری‌های مسئله دار و خلاف ضوابط و مقررات مانند شرکت‌های هفت تپه و پالایشگاه کرمانشاه از سازمان خصوصی سازی و وزارتخانه‌های ذیربط پیگیری کند.

رئیس قوه قضائیه همچنین اظهار کرد: در موضوع واگذاری‌ها باید دو نکته مورد توجه قرار گیرد؛ یک جنبه تخلف افرادی است که این واحد‌ها را مورد تملک قرار داده اند و دیگری بررسی نحوه واگذاری این واحد‌ها است که آیا شرایط مندرج در قانون برای واگذاری و صلاحیت افراد مورد توجه سازمان خصوصی سازی قرار گرفته یا نه؟ در واقع تمام قضیه فقط برخورد با مدیران متخلف نیست و باید نحوه واگذاری‌ها نیز مورد بررسی قرار گیرد.

 

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری دانشجو، تاریخ انتشار:16 شهریور ۱۳۹۹، کدخبر:۸۷۳۷۷۹، www.snn.ir
خبرهای مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین