پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۱۰۰۴۵
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۸
وجود ارزشمندی پروژه انتقال اب دریا به فلات ایران در دو قالب آب شور و شیرین برای مصارف صنعتی و آشامیدنی، هیچ گونه توضیحی از طرف وزارت نیرو یا سازمان محیط زیست در خصوص مدیریت نمک‌های باقیمانده از فرآیند شیرین سازی آب دریا، صورت نپذیرفته است. منتظر ارسال توضیحات برای تنویر افکار عمومی هستیم.
شعارسال: بزرگترین طرح آب شرین کن کشور با کاربرد صنعتی به همراه پروژه عظیم انتقال آب به طول حدود ۳۰۰ کیلومتر، در چند روز آینده افتتاح می‌شود. وزیر نیرو توضیحات جالبی در این خصوص داده است.

 از آنجا که آب دریا در دو شیوه یعنی بدون نمک زدایی به صورت شور و همچنین با نمک زدایی (تبدیل آب دریا به آب شیرین) استفاده می‌شود، وزارت نیرو مطالعه روی مشخص سازی نیاز‌های آبی ۱۷ استان کشور در فلات مرکزی و مناطق ساحلی را در دستور کار خود قرار داده بود و در حال حاضر، نیاز‌های استان‌های ۱۷ گانه به مصرف آب دریا در دو مدل شور و شیرین، مشخص شده است.

دکتر اردکانیان بیان داشته، طرحی که افتتاح می‌شود آغاز سلسه‌ای از طرح‌های این چنینی در کشور است تا بتوان با رعایت مجموعه ملاحظات فنی، اقتصادی و زیست محیطی، مصارف صنعتی را با توجیه اقتصادی لازم از آب دریا تامین کرد و منابع آب موجود را بیشتر به بخش شرب و بهداشت اختصاص داد.

طرحی که فردا افتتاح خواهد شد، شیرین‌سازی آب دریا برای مصرف شرب و صنعت در استان هرمزگان و برای مصرف در بخش صنعت استان کرمان را دنباله گیری می‌کند. گویا هیات دولت مصوب نموده برای تامین آب شیرین استان‌های هرمزگان، یزد و کرمان، میزان ۷۶۰ میلیون مترمکعب، برداشت از آب شور صورت پذیرد.

 در بخش استفاده از آب دریا، به صورت بدون نمک زدایی (یعنی آب شور)، مجوز ۲۶ میلیارد مترمکعب در سال صادر شده که تاکنون از این مجوز، ۱۳ میلیارد مترمکعب در حال استفاده است (سه میلیارد مترمکعب از آب شور دریا برای آبزی پروری و ۱۰ میلیارد مترمکعب برای خنک کردن تاسیسات صنعتی، برج‌های نیروگاه‌ها و نظایر آن).

از آنجا که تبدیل آب شور به شیرین، یک به سه می‌باشد و با توجه به ظرفیت طرح فعلی (فاز نخست)، احتمالا  ۴۵۰ میلیون مترمکعب برداشت صورت می‌گیرد که از این میزان ۱۵۰ میلیون مترمکعب آب شیرین بدست خواهد امد (برای استان‌های سه گانه هرمزگان، یزد و کرمان). این مقدار آب شیرین در فاز‌های مختلف به مناطق مصرف ارسال خواهد شد. در فاز نخست، با اجرای ۳۰۳ کیلومتر تونل، احداث ایستگاه‌های پمپاژ متعدد و تاسیسات برقی مورد نیاز حدود ۷۰ میلیون متر مکعب آب به استان کرمان و منطقه سیرجان می‌رسد که بخشی از این ۷۰ میلیون در خود استان هرمزگان به مصارف شرب و صنعت خواهد رسید.

نکته جالب توجه دیگر اینکه، راه‌اندازی آب شیرین‌کن بندرعباس و انتقال آب به استان‌های کرمان و یزد ... با سرمایه‌گذاری شرکت‌های ملی مس، گل گهر و چادرملو صورت پذیرفته و ظرفیت آب شیرین کن ۶۰۰ هزار متر مکعب در روز است که آن را در رده پنجمین دنیا از نظر بزرگی بعد از راس الخیر عربستان، Taweelah امارات، Shuaiba عربستان، Sorek اسراییل و Rabigh عربستان قرار می‌دهد.

از طرف دیگر، ایران حدود ۸۵ آب شیرین‌کن کنار دریا دارد که ظرفیتی روزانه ۴۰۰ هزار مترمکعب دارند. ظرفیت آب شیرین‌کن جدید معدنی‌ها ۶۰۰ هزار مترمکعب در روز است که در فاز ۳ به ۱.۵ میلیون مترمکعب افزایش می‌یابد. آب تولیدی این آب شیرین‌کن در رده صنعتی تنظیم شده است. در دنیا ۶۳% آب شیرین‌کن‌ها آب شرب شهری و ۲۶% آب صنعتی تولید می‌کنند و ۶% نیز برای مصارف نیروگاه‌های کنار آب، تولید می‌شود.

ورای ارزشمندی این حرکت از بعد صنعتی، توسعه شهری و رفاهی و ...، سوال اینجاست که نمک حاصل از این آب شرین کن‌ها چه می‌شود و ملاحظات زیست محیطی آن‌ها چگونه رعایت گردیده است.

منتظر توضیحات وزارت نیرو و سازمان محیط زیست کشور در این خصوص هستیم.


منبع: برگرفته از منابع گوناگون، اختصاصی شده توسط پایگاه تحلیلی خبری شعار سال
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ارش
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
0
0
ایشااله یک روزی مشکلات کمبود آب در استان های جنوبی حل شود
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
0
0
محیط زست در ایران نتونسته چالش هاش رو به خوبی پشت سر بذاره و به جاهای مطلوبی برسه
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۶
0
0
مساله اب در ایران عقبه خیلی طولانی ای داره که به این زودی ها حل نمیشه یه تیم متخصص خوب میخواد
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۷
0
0
محيط زيست ايران اخرين ارگاني هست كه حتي در شرايط خوب هم بهش به عنوان اخرين ايستگاه رسيدگي ميشه
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین