پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۱۰۸۹
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۴
از هفته آینده شهرداری سبزوار بر اساس آرای کمیسیون های ماده ۱۰۰ و ۷۷ قانون شهرداری ها با بدهکاران خرد و کلان شهری برخورد قانونی خواهد کرد.
شعارسال: موسی الرضا یزداد با بیان اینکه ادارات شهر سبزوار به شهرداری این شهر بیش از ۷۳ میلیارد تومان بدهی دارند،افزود: ۶۱ دستگاه اداری سبزوار ۷۳ میلیارد و ۳۴۴ میلیون تومان به شهرداری بدهکارند که ادارات علوم پزشکی، دانشگاه حکیم سبزواری، جهاد کشاورزی، آموزش و پرورش، تربیت بدنی، نظام پزشکی و از جمله آن است.

مدیر اداره درآمد شهرداری سبزوار در ادامه با اظهار اینکه شهرداری‌ها به عنوان نهادهای عمومی غیر دولتی برای تامین هزینه‌های اداره شهر نیازمند کمک‌های مردمی هستند که معمولا از مسیر دریافت عوارض در بخش‌های مختلف محقق می‌شود، اظهار کرد: طبق قانون، شهرداری‌ها مجاز هستند با هدف ارائه خدمات به شهروندان برای تامین درآمدهای پایدار عوارض دریافت کنند تا بتوانند خدماتی را که مردم انتظار دارند به آن‌ها ارائه شود، محقق کند.

وی افزود: دریافت عوارض به یک امر عادی و مرسوم در همه کشورها تبدیل شده و شهروندان خود را موظف می‌دانند همانند پرداخت مالیات و قبوض خدماتی، هزینه‌های شهروندی خود را نیز پرداخت کرده و در مقابل خدمات مطلوبی را نیز دریافت کنند.

یزداد بیان کرد: در این میان اگر‌چه در سال‌های گذشته با توجه به تدابیر اندیشیده شده توسط مدیران شهری، پرداخت‌نشدن عوارض توسط برخی شهروندان مشکلی را در مسیر ارائه خدمات مطلوب شهروندان ایجاد نکرد، اما تحقق‌‌نیافتن درآمدی در این بخش که همه ساله در بودجه شهرداری لحاظ می‌شود، بی‌شک بر کیفت ارائه خدمات تاثیر خواهد گذاشت.

رئیس اداره درآمد شهرداری سبزوار همچنین با اظهار اینکه بدهکاران میلیاردی سبزوار شناسایی شده اند، ادامه داد: طبق قانون از هفته آینده با بدهکاران کلان شهری که بارها برای پرداخت بدهی شان از شهرداری اخطاریه دریافت و حاضر نشده اند حق و حقوق شهروندی خود را پرداخت کنند براساس آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ با حکم تخریب مواجه خواهند شد.

وی همچنین خطاب به عموم شهروندان گفت: شهرداری طبق قانون می‌تواند به کسانی که عوارض پرداخت نمی‌کنند و به این موضوع بی‌توجه هستند، خدمات شهری ارائه ندهد یا برق واحدهای مسکونی را قطع کند، اما به دلیل برخی ملاحظات و در راستای تعامل بیشتر با شهروندان، مدیران شهرداری تلاش می‌کنند تا با صدور اخطاریه‌های لازم و ارائه مشوق‌های مختلف زمینه پرداخت عوارض توسط این افراد را نیز فراهم آورند.

یزداد تصریح کرد: مطابق ماده‌١٠ قانون عوارض و نوسازی، شهرداری می‌تواند به مودیانی که ظرف مدت تعیین شده عوارض متعلق به هر ملک را بپردازند، ١٠درصد عوارض آن سال را به عنوان جایزه منظور و کسر کند که این قانون در حال حاضر در شهرداری سبزوار نیز اجرایی شده و علاوه‌بر آن برخی مشوق‌های دیگر نیز برای دیگر عوارض شهری مانند جشنواره شهر زندگی در نظر گرفته است.

وی در ادامه بیان کرد: درآمدهای شهرداری به دو نوع پایدار و غیر پایدار تقسیم می‌شود که دریافت عوارض جزو درآمدهای پایدار شهری است و می‌توان بر مبنای آن برنامه‌ریزی‌های مدونی را به انجام رساند، اما پرداخت عوارض از سوی شهروندان در سال‌های گذشته کاهش چشمگیری داشته است.

مدیر درآمدهای عمومی شهرداری سبزوار تاکید کرد: برخی شهروندان از هزینه‌هایی که توسط شهرداری در شهر صرف می‌شود، بی‌اطلاع هستند و به همین دلیل توجه کافی به پرداخت عوارض خود نمی‌کنند.

یزداد در بخش دیگری از سخنانش به برخی موارد قانونی در خصوص احقاق حقوق شهرداری در زمینه عوارض شهری اشاره کرد و گفت: تبصره ۳ ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها می گوید در مورد اضافه بنا زائد بر مساحت مندرج در پروانه ساختمانی واقع در حوزه استفاده از اراضی تجارتی و صنعتی و اداری شهرداری مکلف است در صورتی که ذینفع از پرداخت جریمه خودداری کرد مجددا پرونده را به همان کمیسیون ارجاع و تقاضای صدور رأی تخریب کند و کمیسیون در این مورد نسبت به صدور رای تخریب اقدام خواهد نمود.

یزداد اظهار کرد: طبق ماده ۷۷ قانون شهرداری ها بدهی هایی که طبق تصمیم این کمیسیون تشخیص داده شود طبق مقررات اسناد لازم الاجراء به وسیله اداره ثبت قابل وصول می باشد،اجرای ثبت مکلف است بر طبق تصمیم کمیسیون مزبور به صدور اجرائیه و وصول طلب شهرداری مبادرت نماید.

وی گفت: شهرداری های مشمول ماده ۲ این قانون مکلفند ظرف دو ماه از تاریخ انقضاء مهلت مقرر در ماده ۱۰ مشخصات مؤدیانی را که نسبت به‌پرداخت عوارض املاک خود اقدام نکرده‌اند به مؤسسات برق و گاز تسلیم کنند و مؤسسات مذکور مکلفند با اعلام مهلت دوماهه به مؤدی هرگاه‌مطالبات شهرداری تا انقضا مهلت وصول نشود نسبت به قطع برق و گاز محل سکونت ملکی او اقدام کنند.

مدیر اداره درآمد شهرداری سبزوار با اظهار اینکه قوانین فوق تنها گوشه ای از قوانین شهرداری است برای احقاق بحق شهرداری است، اضافه کرد: این قوانین صراحتا حقوق شهرداری را در خصوص مطالبات بیان کرده است، نحوه وصول این مطالبات حاکی از آن است که شهرداری ها برای احقاق حقوق خود تا چه حد می تواند از موضع قدرت وارد عمل شود.

یزداد گفت: از آنجا که ارتباط بین شهرداری وشهروندان ارتباط دوسویه و شان و منزلت شهروندان نیز فراتر از اعمال چنین اقداماتی است بنابراین بهترین گزینه برای رعایت حقوق جهت برقراری تعامل و همکاری دو طرفه بین شهرداری و مردم است.

وی تصریح کرد: بهترین اقدام که می تواند منجر به استحکام و تقویت روابط بین شهرداری و مردم شود شناخت حقوق این دو نسبت به یکدیگر و رعایت این حقوق از جانب هر دو طرف است.

یزداد ابراز امیدواری کرد: ادارات و عموم شهروندان سبزوار نسبت به شهرداری و فضای شهر احساس مسئولیت بیشتری نمایند و به جای بهانه جویی نسبت به پرداخت بدهی های خود اقدام کنند.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی رصد، تاریخ انتشار: 13 خرداد 1395، کد خبر: 18516، www.rasadsabzevar.ir

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین