پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۱۱۲۲۰
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۲
دولت و جریان حامی آن چه قبل و چه بعد از توافقنامه برجام، حل مشکلات جاری کشور را از کانال کاخ سفید دنبال می‌کنند. در صورتی که حل مشکلات جاری و امکان خودکفایی کشور را باید در همگرایی دولت با ملت و تأکید به توان داخلی جست‌وجو کرد نه در لابی‌های هتل‌های اروپایی که تنها منافع غربی‌ها را تأمین می‌کند.
شعار سال:  آیا خبر‌هایی در پنهان وجود دارد که شاید دولت روحانی بخواهد با بایدن و همراهانش گفتگو کند و به همین دلیل منتقدان دولت به این داستان یورش می‌برند؟ از سخنان دیروز حسن روحانی رییس دولت که گفت اگر برطرف شدن تخریم ایران اتفاق بیفتد حاضر است روش دیگری را در پیش گیرد این گمانه زنی‌ها را جدی نشان می‌دهد.

یادداشت امروز یکی از نویسندگان روزنامه جوان با تیتر" شیپور مذاکره برای منافع ملی یا حزبی؟ " را می‌توان در همین چارچوب دانست. این روزنامه نوشته است: کسانی که همه هم و غم خود را در مذاکره با مقامات کاخ سفید گذاشته‌اند و در پی آن هستند که عکس یادگاری با مقامات امریکایی بگیرند، همان کسانی‌اند که سراب پیشرفت و رفاه عمومی کشور را در انتخابات سال ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ در سایه گفتگو با کدخدا و حل همه مشکلات جاری کشور را با پیروی از خواسته‌های امریکا به مردم نوید می‌دادند. ذوق‌زدگی و غرب‌زدگی آن‌ها آنچنان گسترده است که حتی اگر کوچک‌ترین ایراد و اشکال به مقامات امریکا در نقض برجام گرفته شود، با حب و بغض وصف‌ناپذیری تلاش می‌کنند به شیوه‌های گوناگون آن را توجیه کنند. حتی مخالفان خود را با برچسب «امریکاستیزی» سعی می‌کنند، مجبور به سکوت یا عذرخواهی کنند.
 
دنبال کردن منافع حزبی در مذاکره با آمریکا

درحالی که امروز برهمگان روشن است که آنچه این طیف سیاسی عملاً به دنبال آن بوده و هستند، این است که کشور در چنبره و کنترل امریکا قرار بگیرد و امریکا و کشور‌های غربی در ازای پاره‌ای امتیازات ناچیز و کم اهمیت، توان و تجهیزات هسته‌ای ایران نابود یا تعلیق شود. اما هدف و پروژه اصلی این طیف سیاسی در شرایط کنونی برای انجام مذاکره این است که با ایجاد دوقطبی کاذب و آشفتگی در فضای سیاسی داخلی، نسخه‌ای دستوری برای کشور و ملت تجویز کنند تا شاید با این حربه به قدرت برسند. البته حداکثر عایدی آن‌ها همان برجام بدون پشتوانه خواهد بود که تا لبه پرتگاه و نابودی پیش رفت، بدون اینکه ضمانت اجرایی و امتیازی نصیب ایران کند.

با این توضیح برجام با همه هیاهویی که به تصویب رسید و با وجود حضور شش قدرت بزرگ جهان، اما با خروج امریکا از این توافقنامه، عملاً سایر قدرت‌ها در پیشبرد آن و تأمین منافع ایران عاجز و ناتوان بودند و نتوانستند ذره‌ای منافع ایران را تأمین کنند. به طوری که کشور‌های باقی مانده در برجام بعد از سال‌ها حمایت و پشتیبانی از آن، سازوکار مالی «اینستکس» را طراحی کردند، اما حتی نتوانستند این سازوکار ویژه مالی را برای تجارت با ایران اجرایی کنند. تأسف بارتر اینکه این سازوکار حتی در امور بشردوستانه و پزشکی در این شرایط رعب‌انگیز کرونایی هم عملیاتی نشد. از این رو برجام از زمانی که قرار بود منافع ایران را تأمین کند، با خروج امریکا بلااستفاده شد. به بیان دیگر آن هنگام که ایران می‌خواست از منافع برجام بهره‌مند شود عملاً با خروج امریکا این منافع محقق نشد. آنچه در این میان قابل تأمل است توجه به این نکته است که دولت و جریان حامی ایشان چه قبل و چه بعد از توافقنامه برجام حل مشکلات جاری کشور را از کانال کاخ سفید دنبال می‌کنند، در صورتی که حل مشکلات جاری و امکان خودکفایی کشور را باید در همگرایی دولت با ملت و تأکید به توان داخلی جست‌وجو کرد نه در لابی‌های هتل‌های اروپایی که تنها منافع غربی‌ها را تأمین می‌کند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری تحلیلی ساعت ۲۴، تاریخ انتشار ۲۲ آبان ۱۳۹۹، کد خبر:۵۲۰۵۲۴، saat۲۴.news
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۵
0
0
منافع حزبی در مذاکره با امریکا میتونه ایران رو به شدت عضیف کنه ما باید به عنوان یک مشت گره کرده بریم جلو
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
0
0
اگر بایدن از سیاست های قبلی آمریکا پشیمان باشد و خواهان مذاکره سالم باشد چرا ایران نباید باهاش وارد مذاکره بشه
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین