پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
شنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 10
کد خبر: ۳۱۱۰۶۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۸
مهدی پازوکی، اقتصاددان و استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به لزوم بهره‌گیری حاکمیت از نتایج انتخابات امریکا ارزیابی من از حضور بایدن در کاخ سفید این است که اروپا در حال نزدیک شدن به رئیس جمهور جدید ایالات متحده بوده و این رویکرد اتحادیه با دوران ترامپ، تفاوت جدی خواهد داشت.
شعارسال: مهدی پازوکی، اقتصاددان و استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به لزوم بهره‌گیری حاکمیت از نتایج انتخابات امریکا بیان داشت:

بدون شک با شکست ترامپ و ناکامی او برای حضور دوباره در کاخ سفید، شاهد تغییرات قابل توجه در سیاست‌های ایالات متحده در دوران جوبایدن خواهیم بود، اما مشکل کنونی اقتصاد ایران را باید متوجه سیاست‌های خودمان دانسته و با تغییر این سیاست‌ها در راستای تامین منافع ملی از این فرصت نهایت استفاده را ببریم.

ما اگر با تکیه بر عقلانیت و تدبیر در جهت منافع ملی کشور حرکت کرده و سیاست‌های‌مان را بر این منوال استوار کنیم، موفق خواهیم بود. اما اگر روش احساسی را در برنامه‌ریزی سیاست‌ها بنا کرده و اعمال کنیم، بدون تردید، زیان جدی خواهیم دید. کما اینکه در بسیاری از موارد تا کنون شاهد اعمال اینگونه از سیاست‌ها بوده‌ایم.

به عقیده من به عنوان یک اقتصاددان، مذاکره یک ابزار برای تامین منافع ملی کشور‌ها بوده و نباید آن را به یک تابوی ناشکستنی بدل کنیم. بنده به شدت با سیاست عدم تعامل با جهان مخالف بوده و معتقدم که خط قرمز ما باید تامین منافع ملی ملت باشد.

ارزیابی من از حضور بایدن در کاخ سفید این است که اروپا در حال نزدیک شدن به رئیس جمهور جدید ایالات متحده بوده و این رویکرد اتحادیه با دوران ترامپ، تفاوت جدی خواهد داشت.


عراق جای ایران را در اوپک گرفته است

نظر من این است که کمی از عراق یاد بگیریم. این کشور در حال حاضر، جای ایران را در اوپک گرفته و به تامین منافع ملی مردم خود فکر می‌کند. نظر من بر این است که اگر شرکت‌های آمریکایی در صنایع نفتی و سایر صنایع ما سرمایه‌گذاری کنند، این اتفاق بی‌تردید به نفع ما و به ضرر تل‌آویو، ریاض و دولت‌های مرتجع منطقه خواهد بود. ما باید از هرگونه خودتحریمی در شرایط کنونی جلوگیری کنیم.


تعامل سیستم بانکی ما با دنیا تقریبا قطع شده است

در حال حاضر، متاسفانه تعامل و ارتباط سیستم بانکی ما با دنیا، تقریبا قطع شده و امروز بانک‌های درجه یک چین نیز با ما کار نمی‌کنند. در شرایط فعلی، ما با بانک‌های زیرپله‌ای چین کار کرده و به ازای تبادل هر ۱۰۰ یورو، حدود ۲۰ یورو هزینه می‌پردازیم. ما حتی قادر به تعامل اقتصادی با بازرگانان افغانستان هم با این شرایط نیستیم.

با تاسف باید گفت که با روند کنونی، ما بازار‌های منطقه را هم از دست داده و به سمت مبادله کالا به کالا به عنوان یک روش منسوخ در جهان حرکت می‌کنیم. اگر خواهان رفاه جامعه هستیم، این  مهم با ارتقا وضعیت تولید ملی محقق شده و با شعار به آن دست نخواهیم یافت. باید تعامل با جهان را در پیش بگیریم. ما انقلاب نکردیم که فقر در جامعه افزایش یافته و فاصله طبقاتی روز به روز بیشتر شود.


مجمع باید پاسخگوی عدم تصویب FATF و تبعات آن باشد

در وضع کنونی، ما راهی جز پذیرش FATF نداریم و مجمع تشخیص مصلحت باید پاسخگوی عدم تصویب و تبعات تصمیم خود باشند. سوال اساسی، این است که چرا کشور‌های نزدیک به ما، مانند چین، روسیه و حتی ترکیه از اعضای اصلی FATF هستند؟ متاسفانه، مشکل امروز ما، جهل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در اداره کشور است.

آقایانی که مخالف تصویب FATF هستند، هربار بهانه‌ای را مطرح می‌کنند، روزی می‌گفتند که در صورت تصویب آن، باید سردار سلیمانی را تحویل آمریکا بدهیم و روز دیگر، یک بهانه جدید را مطرح می‌کنند.


مجمع، مصلحت کدام نظام را تشخیص می‌دهد؟

مشکل ما این است که امثال مصباحی مقدم و بسیاری از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، حتی در یک کنفرانس بین‌المللی هم شرکت نکرده و اساسا، اقتصاد جهان و مقتضیات آن را نمی‌شناسند. سوال اساسی این است که در حال حاضر، مجمع تشخیص، مصلحت کدام نظام را تشخیص می‌دهد؟


برادران قاچاقچی از طریق سیستم بانکی دست به قاچاق می‌زنند

سالانه میلیارد‌ها تومان قاچاق در کشور ما صورت می‌گیرد و تصویب FATF دقیقا راه مقابله با این قاچاق است. به هر حال، این میزان از قاچاق با چمدان که صورت نگرفته و برادران قاچاقچی از طریق همین سیستم بانکی دست به قاچاق می‌زنند.


منبع: پایگاه تحلیلی خبری شعار سال با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از کانال تلگرامی امتداد
اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
0
0
انسان های با بدترین دشمن خود هم می توانند گفتگو و صلح کنند
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین