وی با اشاره به اینکه دانشگاههای کشور به جز تعداد معدودی در نسل اول دانشگاهها یعنی دانشگاههای انتقال دانش قرار دارند، افزود: دانشگاههای پژوهشمحور، نسل دوم دانشگاهها هستند که از ۵۰ سال پیش وارد عرصه علم شدهاند و علاوه بر انتقال دانش به تولید علم و فناوری نیز فعالیت دارند و امروز ما دانشگاههای نسل سوم یا همان دانشگاههای کارآفرین را در کشورهای پیشرفته و توسعهیافته مشاهده میکنیم و این دانشگاهها علاوه بر تولید علم، کاربردی کردن آن را نیز به عهده دارند و هیچ کمکی از سوی دولت دریافت نمیکند.
جامی با بیان اینکه متاسفانه در ایران به جای تربیت افراد برای کارآفرینی، نظام آموزشی آنها را برای استخدامی آماده میکند، تصریح کرد: این نسل تربیتشده در بسیاری از موارد نهتنها توانایی کارآفرینی ندارد بلکه قدرت خوداشتغالی را نیز ندارد.
وی عنوان کرد: سازمانهایی نظیر سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری، سرعتبخشی ارتباط بین دانشگاه و صنعت و کاربردیکردن ایدهها و اختراعات را به عهده دارند.
رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری خراسان رضوی با بیان اینکه این سازمان دارای پنج بخش اصلی است ابراز کرد: مرکز مبتکرین و مخترعین که وظیفه ساماندهی این افراد به علاوه پرداخت تسهیلات در سقفهای تعریف شده را به عهده دارد، مرکز رشد، خلاقیت و فناوری به تولید رساندن و اجرایی کردن طرحها و ایدهها را انجام میدهد و در سال گذشته در سطح استان هفت مرکز رشد تاسیس شد.
وی اضافه کرد: مرکز هدایت و حمایت از تحقیقات کاربردی که وظیفه مشاوره دادن، جهتدهی و بررسی مشکلات پیشروی طرحها، تحقیقات و پایاننامهها را عهدهدار است که به نوعی دفتر ارتباط صنعت و دانشگاه محسوب میشود و این سازمان از معدود سازمانهایی میباشد که در سالهای اخیر به پرداخت تسهیلات ادامه داده است.
جامی بیان داشت: از جمله طرحهای شاخص چند سال اخیر میتوان به محصول کمکآسیاب سیمان که کماس نام دارد اشاره کرد که با فروش فناوری و طرح آن حدود ۴۵۰ میلیون تومان عایدات برای تیم نانوی یکی از مراکز رشد ما داشت.
وی در خصوص دو بخش دیگر این سازمان عنوان کرد: بخش مطالعات و برنامهریزی چهارمین قسمت از این سازمان است و علاوه بر کارهای پژوهشی کار نظرسنجی را نیز یه عهده دارد و مجموعه خانه نخبگان علمی آخرین بخش از بخشهای سازمان است که محل تجمع نخبگان استان میباشد.
رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری خراسان رضوی در خصوص سرباز پژوهشگر تاکید کرد: به دلیل اینکه برروی افرادی که مقطع تحصیلات تکمیلی را گذارندهاند هزینه بسیاری شده است، برای بهکارگیری این افراد به صورت تخصصی بحث سرباز پژوهشگر مطرح شد که کمک خوبی در مسئله پژوهش هستند و به واسطه همین سرباز پژوهشگر سال ۹۲ و ۹۳ در جشنواره مالک اشتر این سازمان رتبه اول را کسب کرد و نرمافزار "واسط” نیز از جمله اقدامات همین سرباز پژوهشگرها است.
وی در خصوص فعالیتهای این سازمان در مناطق محروم بیان داشت: این سازمان به دلیل نوپا بودن و انجام کار تخصصی، فرصت، توان و زیرساخت لازم برای ارائه خدمات لازم به بخشهای محروم استان نبوده و بیشتر کارهای انجامشده در مشهد صورت گرفته است ولی به هر حال طی یک طرح توزیعی تعداد هفت شهرستان از استان برای راهاندازی یک پایگاه علمی برای محل تجمیع و اتصال متخصصین بسیجی با مرکز استان باشد.
جامی افزود: محیطهای روستایی در دو بخش آبادانی و ساماندهی متقاضیان نخبهای که در این مناطق مستقرند که اصل فعالیت سازمان با این افراد است که با مراجعه به دفاتر این سازمان در شهرهای استان از خدمات ما بهره بگیرند و البته طبق نظر سردار نقدی فرمانده سازمان بسیج مستضعفین، قرارگیری سازمان بسیج علمیپژوهشی در کنار بسیج سازندگی به صورت پشتیبانی علمی باشد.
وی با بیان این مطلب که از ابتدای سال تا کنون تعداد ۶۰ روستا را مورد رصد و بازدید در زمینه عمران و آبادانی قرار دادیم، گفت: در زمینه اقتصاد مقاومتی نیز در حوزه تببین و گفتمانسازی این فرمان اکید مقام معظم رهبری کلاسهای آموزشی بسیاری در قالب حضوری و لوح فشرده صورت گرفته است.
رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری خراسان رضوی ابراز کرد: دولت در فهم، گفتمان، اقدام و عمل بحث اقتصاد مقاومتی عقب است و اعتقادی به آن ندارد و تضادی که از ابتدای انقلاب تاکنون بین تفکر غربگرا و انقلابی داشتهایم به طور محتوایی قبول نداشتن تفکر دورنگرا است و مهمترین مؤلفه اقتصاد مقاومتی صنایع دانشبنیان است که باید با نگاه به درون به این موضوع پرداخته شود.
وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر پیشرفت وزارت دفاع به واسطه استفاده از شرکتهای دانشبنیان داخلی تصریح کرد: ۱۱ شرکت دانشبنیان در پارک پردیس تهران متولی ساخت ناو جماران بودهاند و سازمانهایی که به این سمت رفتهاند تاکنون پیشرفتهای خوبی داشتهاند و باید طبق برنامه پنجم توسعه تعداد شرکتهای دانشبنیان ۲۰ هزار عدد میبوده است ولی متاسفانه در حال حاضر فقط تعداد دوهزار و ۱۰۰ عدد شرکت دانشبنیان وجود دارد که در جنگ اقتصادی طبق فرمایش رهبری باید به ۸۰ هزار ظرکت افزایش یابد.
جامی عنوان داشت: از جمله اهداف مجموعه میتوان به ارتقاء سطح علمی بسیج اشاره کرد و از طریق آموزش بسیجیها را بیشتر پیشرفت دهیم.
وی با اشاره به جریان قراردادهایی که از سوی دولت به شرکتهای خارجی واگذار میشود یادآورشد: بخشی از لایههای مدیریتی کشور روحیه جهادی ندارند و اگر این روحیه نباشد همه چیز را آماده میخواهد که متاسفانه شاهد این موضوع هستیم که برخی از مدیران به جای ارتقاء سطح تولید به فکر واردات و قرارداد بستن با شرکتهای خارجی هستند و در مقابل تفکر انقلابی هست که ما را وادار به خودکفایی در مقابل دشمن و بیگانگان میکند.
رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری خراسان رضوی تاکید کرد: شاید با واگذاری کارها به شرکتهای داخلی به واسطه نبود تجربه، کار به درازا بینجامد ولی نتیجه آن ارتقاء سطح فنی شرکتها میباشد و تاکید رهبری نیز بر استفاده از شرکتهای داخلی است که نمونه این پیشرفت را میتوان در صنایع دفاع یافت.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی صبح توس، تاریخ انتشار: شنبه 10 مهر 1395، کدخبر: - ، www.sobhtoos.ir
س.د۷۶