پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۱۸۱۰۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۹۹ - ۰۶:۰۴
نخستین سند برنامه تحصیلی مدون آموزش پرستاری در کشور، با موضوع تاسیس آموزشگاه‌های پرستاری در تهران، مشهد، تبریز، شیراز و اصفهان با قدمت بیش از۸۰ سال، در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نگهداری می‌شود.
شعار سال: قربان‌علی کناررودی رییس گروه تحقیقات تاریخ معاصر و تاریخ شفاهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در توضیح این خبر گفت: سند‌هایی مربوط به اساسنامه و برنامه تحصیلی مدارس پرستاری و همچنین نخستین سند برنامه تحصیلی مدون آموزش پرستاری که بیانگر قدمت بیش از ۸۰ سال فعالیت مدرسه پرستاری در کشور است، مربوط به سال ۱۳۱۵ در آرشیو سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نگهداری می‌شود.

وی ادامه داد: سابقه تاسیس نخستین مدرسه پرستاری به صورت مستقل مربوط به سال‌های ۱۲۹۲ در تبریز و ۱۲۹۴ در ارومیه است که به دنبال آن تعلیم پرستاری در بیمارستان‌های تبریز، رشت، کرمانشاه و مشهد نیز آغاز شد. در ادامه طبق تصویب‌نامه ۲۶شهریور ۱۳۱۵هیات وزیران، ایجاد آموزشگاه‌های پرستاری با جدیت در دوره صدارت علی اصغر حکمت بر وزارت معارف، اوقاف و صنایع مستظرفه پیگیری شد. به موجب این مصوبه مقرر شد در سال تحصیلی ۱۳۱۵-۱۳۱۶ در تهران، مشهد و تبریز و در سال تحصیلی ۱۳۱۶-۱۳۱۷ در شیراز و اصفهان آموزشگاه‌های پرستاری دایر شود. به دنبال آن آموزشگاه پرستاری زنانه به منظور تربیت پرستاران متخصص در تهران و مراکز مهم کشور نیز تأسیس گردید.

رییس گروه تحقیقات تاریخ معاصر و تاریخ شفاهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: طول دوره تحصیلات در این مدارس دو ساله و شرط ورود به آن داشتن گواهینامه دوره متوسطه دوم یا امتحان ورودی معادل آن بود. همچنین برنامه تحصیلی این مدارس شامل تمرینات فنی و دروس علمی در نظر گرفته شده بود که در مدت زمان هر کلاس درسی چهل و پنج دقیقه تدریس می‌شد. دانشجویان این مراکز باید دروس علمی و عملی خود را همزمان زیر نظر اساتید متخصص هر درس می‌گذراندند.

کناررودی گفت: در ماه‌های نهم، دهم و یازدهم دانش‌آموزان مدارس پرستاری، درس‌های مربوط به قسمت‌های تخصصی مانند پرستاری در خانه، کدبانوئی مریضخانه و تخصص در قسمت جراحی، طبی، اطفال، تیمارستان و ... را فرا می‌گرفتند. شاگردان در برنامه عملی خود عملیات مربوط به آماده‌کردن مریض، برای معاینه و حاضر کردن اسباب ضدعفونی و وظایف عادی برای عمل جراحی را تمرین می‌کردند.

وی یادآور شد: در سال ۱۳۱۶ مدرسه پرستاری به آموزشگاه پرستاری تغییر نام یافت و برنامه تحصیلی آن نیز در جلسه سیصد و پنجاه شش شورای عالی معارف مورخ ۱۲ مهر ۱۳۱۶ به تصویب رسید.
 
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایلنا، تاریخ انتشار: 30 آذر ۱۳۹۹، کد خبر: 1013131، ilna.news
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
0
0
اين ها به جمع اوري تاريخ و اسناد به شدت به تاريخ و فرهنگ اين مرز وبوم كمك ميكنه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
0
0
اين نشون ميده كه ايران چقد داراي قدمت و فرهنگ فرهيخته ست
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین