پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۲۵۷۶۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۴:۱۳
عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد از نبود نظارت در صنایع پایین‌دستی فولاد انتقاد کرد.
شعار سال: نادر سلیمانی اظهار داشت: دولت با تعیین قیمت پایه سعی در کنترل بازار دارد، اما این قیمت‌ها را اگرچه صنایع بالادستی رعایت می‌کنند، اما صنایع پایین‌دستی خلف وعده کرده و با عدم ایفای تعهدات خود؛ تفاوت حاشیه سود بورس و بازار را به ۴۰ درصد رسانده است. این در حالی است که هر کسی که خریدار مواد اولیه از بورس کالا است باید ملزم باشد، کالای تولیدی خود را بر اساس یک فرمولی حتماً در همان پلت فرم در بورس کالا عرضه کند.
وی تأکید کرد: مسوولان گمان می‌کنند با پایین نگهداشتن قیمت‌ها در بورس که قابل نظارت است، کاستی‌های بازار برطرف می‌شود و محصول ارزان به مصرف کننده می‌رسد، اما واقعیت آن است که برخی شرکت‌های خریدار مواد اولیه به جای آنکه محصول تولیدی خود را در بورس عرضه کنند، عمده محصولاتشان را در بازار آزاد با قیمت‌های بیشتر به مردم می‌فروشند و نظارت باید در این حوزه نیز برقرار شود.
این فعال صنعت فولاد افزود: ما در دو سال گذشته این نکته مهم را بار‌ها اعلام کردیم و همچنین به وزارت صمت نیز در این مورد اعتراضاتی داشته‌ایم، اما تاکنون اقدامی در خصوص اصلاح این روند رانت زا، انجام و مشاهده نشده است و خریداران شمش و ورق فولاد کماکان اقدام به خرید و فروش در بازار می‌کنند.

وزارت صمت بر خریداران مواد اولیه نظارت کند
سلیمانی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که وزارت صمت باید بر آن نظارت و دقت بیشتری داشته باشد، ایفای تعهدات شرکت‌هایی است که از بورس مواد اولیه خریداری می‌کنند.
به گفته عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد، در اینجا سیستم‌های نظارتی باید نظارت‌های خود را افزایش دهند. هر کسی که خریدار مواد اولیه از بورس کالا است باید ملزم باشد، کالای تولیدی خود را بر اساس یک فرمولی حتماً در بورس کالا عرضه کند تا سود منطقی نصیبش شود و اینجاست که محصول با قیمت عادلانه به مردم می‌رسد.
او اضافه کرد: با وجود اینکه در شیوه‌نامه اخیر هم بر این مسئله تأکید شده، ولی عده زیادی این قانون را اجرا نمی‌کنند و وزارت صمت و سایر دستگاه‌های نظارتی در این زمینه نظارت عالیه انجام نمی‌دهند و این مسئله باعث شده تفاوت سود حاشیه بازار با بورس بین ۳۵ تا ۴۰ درصد باشد.
سلیمانی متذکر شد: امروز قیمت شمش در بورس ۸۰ درصد قیمت CIS است و همین مقدار نیز برای قیمت ورق گرم تعیین شده است. یعنی شمش ۱۰ هزار تومان و ورق ۱۲ هزار تومان در بورس کالا به فروش می‌رسد. این کالا‌ها مورد مصرف مقاطع مثل میلگرد و تیرآهن و ... است. بر این اساس محصولات تولیدشده حداکثر باید ۱۰ درصد بالای این ارقام در بازار فروخته شود، اما اگر امروز قیمت بگیرید خواهید دید که ۳۵ تا ۴۰ درصد تفاوت قیمت بین بورس و حاشیه بازار وجود دارد که البته در دوران نوسان نرخ دلار این فاصله به مراتب بیشتر بود.
او با تأکید بر اینکه بورس محل تلاقی عرضه و تقاضاست اظهار کرد: لزومی به تعیین قیمت پایه از سوی دولت وجود ندارد، زیرا بورس کالا، بازاری شفاف است که باید رقابت واقعی عرضه‌کنندگان و خریداران، قیمت‌ها را مشخص کند.
سلیمانی کرد: طبق شیوه‌نامه تمام خریداران مواد اولیه از بورس ملزم هستند ۹۰ تا ۹۳ درصد از تولیدات خود را در بورس عرضه کنند. البته در صنایع خودروسازی به‌گونه‌ای دیگر قرار است عمل شود. اما در سایر صنایع مثل میلگرد و تیرآهن طبق سازوکاری که بورس تعیین می‌کند باید عرضه‌ها در بورس صورت گیرد.
عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد تصریح کرد: باوجود تأکیدات مکرر و الزامات قانونی، اما این تعهدات انجام نمی‌شود و محصولات تولیدشده در حوزه نورد، کمتر به بورس وارد می‌شود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از ایلنا، تاریخ انتشار:۱۴ بهمن ۱۳۹۹، کد خبر:۱۰۳۳۲۸۲، www.ilna.news
اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۵
0
0
دولتي ها اومدن كه همه چيز رو به سمت دستوري شدن ببرن تا بتونن خروجي متناسب با دستوراتشون رو براي خودشون در بيارن
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین