شعار سال: محمد جواد کرمی اظهار داشت: پیش از این ماشین آلات تولید نانهای حجیم و نیمه حجیم همواره از کشورهای اروپایی تامین میشد، اما هم اکنون این دستگاهها با کیفیت بالاتری در کشورمان تولید میشود.
وی اظهار داشت: هم اکنون اگر یک واحد صنفی به دنبال راه اندازی تولید نانهای حجیم باشد، میتواند تمام ماشین آلات مورد نیاز واحد صنفی خود را از صنایع مختلف داخلی تهیه کند.
رئیس اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم (فانتزی) تهران بیان کرد: قیمت ماشین آلات تولید نانهای حجیم در مقایسه با دستگاههای کشورهای اروپایی بسیار کمتر است و اگر مقایسه کنیم قیمت یک بسته کامل تولید نانهای حجیم داخلی اگر ۵۰۰ میلیون تومان ارزش داشته باشد، مشابه خارجی آن بیش از ۴ میلیارد تومان ارزش دارد.
کرمی با بیان اینکه واقعا ماشین آلات ایرانی تولید نانهای حجیم نیمه حجیم از کیفیت قابل قبولی برخوردار است، تاکید کرد: برای تولیدکنندگان نانهای حجیم کانلا به صرفه است که سرمایه گذاران این حوزه بتوانند ماشینآلات مورد نیاز خود را از محصولات داخلی تامین نمایند.
طبق بررسیهای مرکز پژوهشهای غلات ایران ضایعات نانهای سنتی بیش از ۲۵ درصد است، اما ضایعات نانهای حجیم و نیمه حجیم حدود ۳ درصد برآورد شده است.
رئیس اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم تهران تصریح کرد: طبق بررسیهای مرکز پژوهشهای غلات ایران ضایعات نانهای سنتی بیش از ۲۵ درصد است، اما ضایعات نانهای حجیم و نیمه حجیم حدود ۳ درصد برآورد شده است.
برخی از نانهای حجیم ضایعات ندارد
این مقام مسئول در اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم تهران با بیان اینکه حتی برخی از نانها مثل نان تست ضایعاتی ندارد و به طور کامل به مصرف میرسد، گفت: نان تست از جمله نانهایی است که هیچ ضایعاتی ندارد و دور ریختنی نیست و در واقع ضایعات آن صفر درصد است.
کرمی افزود: دلیل اینکه ضایعات نان حجیم و نیمه حجیم بسیار اندک است این است که در فرایند تولید این نوع نانها در واحدهای صنفی کاملاً استانداردهای تولید نان رعایت میشود و تخمیر اولیه و تخمیر ثانویه سلامتی این نانها را تضمین میکند.
رئیس اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم تهران با بیان اینکه این نوع نانها با حرارت غیرمستقیم تولید شوند، اظهارداشت: چون رطوبت این نوع نانها حفظ میشود، لذا ماندگاری آن نیز نسبت به نانهای سنتی بسیار بیشتر است.
روی با اشاره به برنامه توسعه پنجم توسعه کشور، اظهارداشت: برنامه پنجم توسعه دولت را مکلف کرد که ۴۰ درصد تولید نان در کشور به تولید نانهای حجیم و نیمه حجیم اختصاص یابد تا ضایعات نان در کشور به حداقل برسد، اما متاسفانه هم اکنون از این برنامه مهم بسیار عقب هستیم.
کرمی با اشاره به اهمیت برندسازی در تمام بخشهای مختلف اقتصادی در دنیا از جمله نانهای حجیم و نیمه حجیم یادآورشد: برندسازی در تمام بخشهای اقتصادی دنیا یک مساله رایج است، ولی متاسفانه در ایران در این زمینه بسیار عقب هستیم و با توجه به اینکه در این بخش ما برندسازی را کامل انجام نداده ایم، این مساله سبب شده است که ما در این زمینه نقشه راه مناسبی را نداشته باشیم.
متاسفانه در ایران تاکنون در زمینه نان برند سازی نکردیم
به گفته کرمی، اگر ما بتوانیم با برنامه ریزی مناسب حدود ۳۰ واحد صنعتی تولید نانهای حجیم و نیمه حجیم را تحت یک برند قرار دهیم و یک مسئول فنی نیز بر این ۳۰ واحد نظارت کامل داشته باشد، میتوانیم امیدوار باشیم که در این زمینه کشور به تدریج دارای برندهای معتبری در زمینه تولید نانهای حجیم و نیمه حجیم باشد.
رئیس اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم تهران گفت: در صورتی که ما نتوانیم در افزایش تولید نانهای حجیم و نیمه حجیم گامهای اساسی برداریم باید برای تولید نانهای سنتی سوپسید و یارانههای بیشتری را باید اختصاص دهیم.
این مقام مسئول در اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم تهران تاکید کرد: بنابراین ضروری است که طبق برنامه پنجم توسعه، ۴۰ درصد تولید نان در کشور اجرایی شود تا ضمن کاهش ضایعات نانهای سنتی و کاهش پرداخت سوپسید به این بخش، تولید نانهای صنعتی در کشور به صورت گسترده در تمام استانها عملیاتی شود.
رئیس اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم تهران بیان کرد: ما معتقدیم که نان حجیم نان سالم با ضایعات بسیار کمتری است که هم به دولت و هم به مردم کمک میکند و نمونه آن نانهای جو هستند که باعث کاهش دیابت میشود.
کرمی با بیان اینکه مصرف نانهای حجیم و مرغوب باعث سلامتی بیشتر مردم خواهد شد، خاطر نشان کرد: با آموزش و فرهنگ سازی باید کودکان خود را طوری تربیت کنیم که مصرف نان در کشور به طرف افزایش تولید نانهای حجیم و نیمه حجیم صنعتی باشد.
۲۰ درصد نان مصرفی مردم تهران به نانهای حجیم اختصاص دارد
رئیس اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم تهران در ادامه در خصوص اینکه هم اکنون متوسط مصرف نانهای حجیم و فانتزی در تهران و سایر شهرهای ایران چقدر است، با اشاره به میزان مصرف نانهای حجیم در تهران یادآور شد: هم اکنون در تهران به طور متوسط ۲۰ درصد مصرف نان به نانهای حجیم و نیمه حجیم اختصاص دارد.
به گفته رئیس اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم تهران، بررسیهای آماری نشان میدهد که به طور متوسط ۱۰ درصد مصرف نان در بین مردم به نانهای حجیم و نیمه حجیم اختصاص دارد.
گفتنی است که مزیتهای مصرف نانهای حجیم با توجه به اینکه تولید این نوع نانها در کارخانه و به صورت صنعتی با استفاده از ماشینآلات خودکار ونیمه خودکار تولید میشود لذا تولید دستی در این واحدهای صنفی وجود ندارد و موازین بهداشتی هم در روند تولید نانهای حجیم، بیشتر رعایت میشود.
قابلیت نگهداری نان صنعتی به دلیل استفاده از بهبود دهنده، شیرخشک، مخمر نانوایی و عرضه به صورت بسته بندی بیشتر است و اتلاف انرژی حرارتی در کارخانههای تولید نان صنعتی بسیار کمتر است.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از اتاق اصناف تهران، تاریخ انتشار ۱۰ فروردین ۱۴۰۰، کد خبر: ۹۲۵۲۰، www.otaghasnaftehran.ir.