پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۴۸۶۲۱
تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۱
سیدعباس صالحی در ا‌ولین جلسه کارگروه ملی برنامه ترویج فرهنگ بهینه مصرف به بیان ارتباط میان حوزه فرهنگ و آب از نگاه عمومی، دینی، اقتصادی و محیط‌ زیستی پرداخت.
شعار سال: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن گرامیداشت یاد شهدای هفتم تیر اظهار داشت: یکی از رویکرد‌های ما در این دوره از شورای فرهنگ عمومی کشور بررسی دغدغه‌های اجتماعی و استفاده از ظرفیت ستادی و استانی این شورا برای حل مشکلات بوده است. وی موضوع آب و مصرف آن را بسیار مهم خواند و گفت: با توجه به اینکه انسان‌ها در سه چیز مشترک هستند که یکی از آن‌ها استفاده از آب است، بنابراین باید قواعد حقوق عمومی را برای آب منظور کرد.

صالحی به اسراف در ادبیات دینی اشاره کرد و این موضوع را بین فق‌های شیعه و سنی و تمام فرقه‌ها موضوعی مهم خواند: «حوزه آب در قرآن و احادیث، ادبیات محکم‌تری دارد تا جایی که اسراف جزو گناه‌های کبیره محسوب می‌شود، در همین راستا خوانده‌ایم که روزی پیامبر اکرم (ص) به هنگام دیدن وضو گرفتن یکی از اصحاب که آب زیادی مصرف می‌کرد، فرمود: اسراف در وضو هم حرام است. بر این اساس حتی اگر فراوانی آب را هم داشته باشیم حق اسراف آن را نداریم.»
 
توسعه پایدار به آب و درست مصرف کردن آن متصل است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی دریچه سومی را که باید به آن در حوزه آب نگاه کرد حوزه اقتصاد دانست و گفت: در صنعت، کشاورزی، ابزارآلات و... آب یک منبع حیاتی است، توسعه پایدار به آب و درست مصرف کردن آن متصل است، اگر نگاه اقتصادی به کشاورزی و صنعت داریم باید به مصرف درست آب توجه کنیم. صالحی اعلام کرد که نگاه ما به طبیعت یک نگاه امانت‌داری است: در بخش دیگری باید به موضوع آب از نگاه محیط‌زیست اشاره داشت، آب هم به عنوان آلودگی‌هایی که می‌تواند برای محیط‌زیست داشته باشد و هم از ز‌اویه خشکسالی که می‌تواند ایجاد کند بسیار اهمیت دارد، حوزه حفاظت از محیط‌زیست با فرهنگ مناسبات زیادی دارد. وی افزود: هریک از این دریچه‌ها یعنی نگاه عمومی، دینی، اقتصادی و محیط‌زیستی به آب ارتباطات زیادی را بین فرهنگ و این حوزه ایجاد می‌کند؛ بنابراین یک سند جامع در همین راستا تنظیم شده است، در این سند دو هدف به عنوان چشم‌انداز در نظر گرفته شده است، ابتدا سواد رسانه‌ای را به خاطر کثرت اطلاعات مد نظر قرار دادیم که یک نیاز است، سواد آبی در قالب کم‌آبی باید مطرح شود، ادبیات سواد آبی را باید شکل داد که در این سند هم درج شده است، هدف دوم هم ایجاد احساس مسئولیت همگانی در قبال موضوع آب است.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از ایران آنلاین، تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۴۰۰، کد خبر: ۷۱۸۱۷۷، www.ion.ir
اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین